Den som vakar i mörkret av Helene Tursten


Boktips Kommentera inlägget
Dold av mörkret iakttar han kvinnorna. Han har en överenskommelse med dem, och så länge de är trogna beskyddar han dem. Men när de syndar straffar han dem med döden.

En kvinna hittas död på en kyrkogård, strypt och paketerad i plast. Kroppen är omsorgsfullt rengjord och mördaren har inte lämnat några spår efter sig. Några dagar före mordet har kvinnan fått en blomma samt ett kort med obegriplig text och ett fotografi på sig själv. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor i Göteborg har varken ledtrådar eller motiv och när ett liknande mord begås strax därefter börjar jakten på mördaren bli desperat.
Samtidigt inträffar en rad egendomliga händelser i Irenes närhet. Familjens trädgårdsmöbler flyttas om, blommor förstörs och någon vakar utanför deras fönster. Är det bara pojkstreck? Eller finns det någon där ute som vill familjen Huss illa?


Precis som dom tidigare böckerna om Irene Huss så vill man läsa ut boken på en gång. Jag har sett andra som har kommenterat om boken att dom tycker det är lite detaljer kring morder och ja, jag kan hålla med till en viss del. Men, det gör ingenting. Det händer mycket annat runt om kring,  som också är spännande, så det behövs inga väldetaljerade beskrivningar om varje mord.

Den som vakar i mörkret är Helene Turstens nionde bok om Irene Huss. Jag har läst alla tidigare böckerna, och även sett dom som finns på film, så därför kände jag snabbt igen en av karaktärerna när hon återkopplar till boken Eldsdansen. Det var liksom ytterligare ett slut på Eldsdansen.

Det är inget måste att ha läst dom tidigare böckerna i serien, men man kanske lättare förstår sammanhanget i vissa händelser. Plus att det blir mer mord.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback