B&J

Ikväll blir det tisdagsmys, det har jag förtjänat efter en dag som denna. Jag har varit och köpt en B&J och snart kommer Johan hit. Jag är ju ledig i morrn så jag har ingen stress att ta mig upp, ganska skönt faktiskt.



Life Goes Faster Than You Think


Musik Kommentera inlägget

Don't Blink - Kenny Chesney

I turned on the evening news
Saw a old man being interviewed
Turning a hundred and two today
Asked him what's the secret to life
He looked up from his old pipe
Laughed and said "All I can say is."

Don't blink
Just like that you're six years old and you take a nap and you
Wake up and you're twenty-five and your high school sweetheart becomes your wife
Don't blink
You just might miss your babies growing like mine did
Turning into moms and dads next thing you know your "better half"
Of fifty years is there in bed
And you're praying God takes you instead
Trust me friend a hundred years goes faster than you think
So don't blink

I was glued to my tv when it looked like he looked at me and said
"Best start putting first things first."
Cause when your hourglass runs out of sand
You can't flip it over and start again
Take every breathe God gives you for what it's worth

Don't Blink
Just like that you're six years old and you take a nap and you
Wake up and you're twenty-five and your high school sweetheart becomes your wife
Don't blink
You just might miss your babies growing like mine did
Turning into moms and dads next thing you know your "better half"
Of fifty years is there in bed
And you're praying God takes you instead
Trust me friend a hundred years goes faster than you think
So don't blink

So I've been tryin' ta slow it down
I've been tryin' ta take it in
In this here today, gone tomorrow world we're livin' in

Don't blink
Just like that you're six years old and you take a nap and you
Wake up and you're twenty-five and your high school sweetheart becomes your wife
Don't blink
You just might miss your babies growing like mine did
Turning into moms and dads next thing you know your "better half"
Of fifty years is there in bed
And you're praying God takes you instead
Trust me friend a hundred years goes faster then you think
So Don't blink

Naw, don't blink
Life Goes Faster Than You Think


Zzzz

Jag fattar inte, är jag inte täppt i näsan så blöder jag näsblod? I alla fall så har jag inte sovit många minuter i natt och det har resulterat i att jag är extremt trött just nu. Men jag ska ändå ge mig ut i solen. Ska bara försöka hålla mig vaken... Blir nog bara en kort tur ute.



Tack för idag


Close up Kommentera inlägget
Usch vilken tråkig kväll. Jag har varvat med matteboken och datorn/tv:n, men vad hjälpte det? Nu är det i alla fall dags för lite sömn och i morrn är det bara att hoppas på det bästa. Jag är nog lite trött trots allt...



Flax


Close up Kommentera inlägget
Är det bara jag som tycker att fjädrar är fina? Jag har alltid tyckt det och hittade jag nån fjäder ute, när jagvar lite, så var jag snabb på att ta med mig den hem och tvätta den. Tyvärr så är många kastade nu, dom blev fula eller var fula redan från början, men en fjäder har jag kvar. Och den är rätt så söt! Typ 5 cm lång och fina färger. Fint.



Mina fötter ler


Mina saker Kommentera inlägget
Jag tror att dom allra flesta har nått favoritställe när det kommer till att köpa skor. Så även jag. Nån som kan gissa vars jag köper/hittar dom flesta av mina skor? Tror knappast det. Men Ica Maxi. Vad jag kan komma på just nu så har jag dom senaste 5 åren haft minst 7 par skor från Maxi. Skorna där är såna skor som jag gillar! Dessutom är dom billiga och dom finns oftast i min storlek. Eftersom att jag har lite större fötter (41:or typ...) så är det inte alltid det finns skor nere i skoaffärerna på stan. Sen är dom inte så fina där heller. Men Ica Maxi, tack för att ni har dom bästa skorna!
Jag har sett dessa finingar tidigare, och i lördags blev dom mina. Egentligen ville jag ha vita, men dom fanns inte i rätt storlek. Så det blev dessa, skulle bli så tråkigt att bara ha svarta... Kanske köper mig ett par vita med höga skaft sen, dom lär ju användas!



Umeå

Nu är jag tillbaka i stan igen. Johan överaskade och kom förbi i Agnäs vid sju i morse. Han hade jobbat så han passade på att sova ett tag. Men vid tre bar det alltså av till stan igen, mitt i värsta regnskuren. Hela vägen in till stan vräkte regnet ner på sina ställen. Men det verkar inte bli mer än så? Inte just nu i alla fall.
Ikväll ska jag plugga lite, men annars ska jag bara ta det lugnt. Superlugnt. Alla håller väl med om att det låter som en bra plan, eller hur?


Mors Dag hela dagen

Gårkvällen var mycket trevlig. Vi for och grillade vid Angsjön och satt där i några timmar. Senare på kvällen begav vi oss till Fredrika för att kolla läget där. Inte så mycket drag där egentligen, eller berodde det på att man var nykter? I alla fall så var kvällen i helhet riktigt bra!
Idag är det Mors Dag också så vi har varit och fikat  hos farmor och ikväll blir det middag hos grannarna. Och juste, jag har faktiskt den bästa mamman!


11.03

Efter att sovit några timmar i alla fall så sitter jag nu och väntar på att mamma och pappa ska komma och hämta mig så jag får följa med när dom yrar runt stan. Det hade inte gjort nånting heller om Johan kom tillbaka, han har nämligen mina nycklar...
Ikväll blir det kubbspel och annat roligt med roliga personer. Det kan ju inte bli annat än en rolig kväll?


Myspys

Eftersom att saker och ting inte alltid blir som man har tänk sig så ska jag därför göra en bra kväll av det här ändå. Jag ska kolla i min kyl efter nått mumsigt, som inte finns och slå mig ner i min fina soffa för att titta på Master and Commander. Det blir en bra kväll, eller hur?

På tal om nått mumsigt, många vet nog att jag länge har varit ett fan av fanta och inte så jätteförtjust i cola. Men nu är det inte så längre. Jag ska helt och hållet, så gott som, bojkotta fanta. Orange då, tropiska frukter är det inget fel på. Men visst är det inte bara jag som har märkt att dom har gjort om smaken på fantan? Jag gillar det inte alls och det har resulterat i att jag ibland har övergått till cola istället... Jag blir så ledsen.
Jag totaldissar Fanta Orange.



Fjäderlätta ting


Close up Kommentera inlägget
Vad gör man om man har tråkigt? Jo, man söker fram en gammal påskfjäder och försöker vara konstnärlig. Sen hur resultatet blir är inte så viktigt, huvudsaken är att man har försökt. Nu ska jag se på filmen som visas på 3:an, medans alla andra är ute och roar sig!
Nu hamnar bilderna på sniskan, men annars blir dom så jäkla stora och tar så mycket plats. Hoppas det går ändå!



Ingen som vill sponsra lite?

Jag vill klippa mig. Just nu är det samma längd på allt hår, förutom luggen, och det ser ut som att jag har en fluffboll på skallen. Ibland är det bara jobbigt att ha tjockt hår.



Brännbollscupen 2011

Ibland är det faktiskt skönt att frysa lite. Som nu till exempel. Jag sitter under en filt och huttrar samtidigt som det är förbaskat mysigt. Jag blev lite frusen efter att ha stått ute i regnet ett tag och kollat på brännbollen. Det regnade mer eller mindre hela tiden. Sen att cykelsadel var dyngsur på hemfärden var ju inte heller så bra. Ikväll kanske det blir att åka runt i stan och kolla på alla fulla människor som befinner sig ute på gatorna. Nu höll jag på att glömma: mitt rosa paraply har gått sönder lite. Jag känner mig ledsen, jag har ju ändå ärvt det av mormor.



Motionera mera

Vilket tråkigt väder... Men jag antar att det går ändå. Nu tänkte jag bara göra mig i ordning lite snabbt, för att sen gå ner till stan. Tänkte hitta nånting roligt till mamma, det är ju mors dag på söndag! Efter det ska jag gå till Johan för att cykla med han och kolla på brännbollen. Hur mycket motion kommer inte jag att få idag? Först en promenad på 40 min, sen ytterligare 15 och cykelturen har jag ingen aning som hur lång den är. Det kanske är tur att det inte är soligt då... Jag vill inte dö av värmeslag.


Gryniga bilder kan också vara fina



Hela dagen har jag ägnat åt matte och kemi, det är ju sista rycket nu. Men nu på kvällen gör jag lite annat. Jag tänkte för en gångs skull att jag skulle rensa bort alla gamla shampooflaskor och dyl. Jag bytte nyss shampoo, fick så mycket sår i hårbottnen av det förra, så nu står det några halvtomma (och tomma) flaskor och bara samlar damm. Dessutom ska jag försöka hitta nått bra sätt att förvara alla mina hårnålar och snoddar, jag har ju en hel del. Den egentliga planen för kvällen var att jag skulle gå till Johan, men jag vet inte om jag hinner. Jag måste passa på att städa här, nu när jag för en gångs skull vill göra det, och diska och sen är det ju River Monsters på tv också... Mitt nya favoritprogram. Jag tror jag går till Johan i morrn i stället. Och i morrn är det ju dagen som stora delar av Umeås befolkning samlar sig runt ängarna för att kolla på alla brännbollsspelande filurer - brännbollsyran!


Ibland måste man vara envis


Vår Kommentera inlägget
Ny dag och nya möjligheter. Det blåser fortfarande lika mycket som tidigare, orkan, och jag har helg! Igår var vi ju som sagt och grillade. Vi hade tänk fara till ett ställe vid Kasamark, men där var det självklart fullt med folk, så vi åkte vidare. Överboda, Vännäsby, Spöland, Vännfors, Stärkesmark. Några ställen som vi körde förbi i jakten på nått ställe att grilla på. Tillslut, efter två timmars letande, så hamnade vi i skidbacken i Vännäs. Haha ja, vad ska man säga? Det finns ont på grillplatser... Det var inte heller det lättaste att få upp nån eld. Jag tror vi försökte i nästan en timme innan den tog sig. Men till slut så.
En annan sak som jag verkligen gillar är att himlen är så fin om kvällarna. Observera att alla bilder här nedan är tagna efter 00.00 och hur fantastiskt är det inte att det ändå ser ut som en solnedgång?



All u need

Det var ett väldigt bra tag sen som jag klev upp vid halv sex för att sen vara igång hela dagen och göra nån nytta. Kanske ganska förståeligt om jag har sovit en timme nu på kvällen? Det var så förbaskat skönt att jag inte ens kommer ihåg att jag stängde av alarmet och tjuvsov lite till... Jag hade garanterat kunna sova mycket längre om det inte vore för att jag nånstans i bakhuvudet registrerade att jag faktiskt hade fått några sms. Det ska bli skönt att komma ut lite nu (snart)!



Läs och försök förstå

Äntligen får jag sitta ner och vila mina ömma fossingar. Det har varit full rulle hela dagen eftersom att jag har varit på ortopeden och provjobbat. Inte jobbat på riktigt, inte inskolning, utan just provjobbat. Dom ville se hur det funkade för mig med min hand och allt sånt där och vi kom fram till att det inte funkar att vara på just ortopeden. Skit. Det är lite svårt med tunga lyft och det är sällan det inte är lyft på den avdelningen. Men avdelningschefen var ju hur trevlig som helst, eftersom att allt det andra var klanderfritt så tyckte hon att det var synd att jag inte kunde jobba där så hon visade mig till bemaningsenheten. Tänk om alla var så? I alla fall så har jag i princip fått bekräftelse på mina tankar om att vården inte är nått för mig. Men dagen har ändå varit rolig. Fick ju följa med och ronda, vilket jag aldrig fick under mina praktiker. Den här texten är lite hipp som happ tror jag? Sånt som händer...

Ikväll är det tänkt att jag och Johan ska fara och grilla. Synd bara att det ska blåsa så j*vulskt, det stormar ju! Elden lär väl blåsas ut rätt vare är. Nä, men en grillad korv slår aldrig fel.


Läs gärna vad jag skriver

  • Jag är inte sååå förtjust i alla kommentarer i stil med "kommentera min blogg? :)" som rasslar in.
  • Jag har återigen chockat mig själv. Blir det skolbänken igen?
Angående punkt 1: Jag tänker inte sitta och kommentera era bloggar bara för att, jag kommenterar om jag läser nått intressant. Det borde ni också göra. Okej?

Sen då, skolbänken. Ja... Jag har ju sagt att jag ska jobba ett år, minst, innan jag sätter mig vid skolbänken igen. Men, jag kunde inte hålla fingrarna i styr. Jag hittade nått som kan tänkas vara intressant, så jag gjorde en sen anmälan. Kommer jag in så får jag tänka på det då, annars vet jag ju vad jag kan tänkas söka senare! Dessutom, ju mer jag tänker på det, så har jag inte hittat rätt än vad jag vill göra av livet men detta kan kanske vara ett steg i rätt riktning. Och det låter väl bra?


Ay Caramba

Jäklar så ofta jag har huvudvärk numera. Inte ovanligt att det är två gånger i veckan. Idag är en sån dag i alla fall, eller rättare sagt kväll. Men jag har tröstat mig med att se på The Simpsons och Family Guy. Det är ju alltid något.



Vägrar du inse fakta, hur går det då för mig?

Jag har fått frossa. Det är såna här gånger det är hur mysigt som helst att starta en film och sen sitta under ett varmt täcke, även om det är mitt på dagen, och det är precis vad jag tänker göra nu.

Jag har nyss upptäckt hur trångsynta vissa människor kan vara. Det är svårt att berätta nått när dom inte lyssnar, utan när dom har bestämt sig så är det bara så. Den här textraden är det nog inte många som fattar, men det spelar ingen roll. Jag ville bara säga det, jag är less. Och det kommer att fortsätta.



Vem blåser bort idag?

*puh* Det stormar idag. Gick nyss hem från Haga och det var inte kul för fem öre. Trodde ett tag att jag skulle blåsa bort och att ingen skulle hitta mig igen... Men jag tog mig hem och nu sitter jag tryggt i soffan. Fast inte så länge till, snart måste jag ut igen.
Igårkväll var jag och Johan en stund i Agnäs, bara för att jag var tvungen att hämta några pappaer. Men det är alltid skönt att vara hemma en stund.


Mitt huvud är 4 kg lättare nu

Inte riktigt 4 kg kanske men några gram i alla fall. Jag har gått lös med saxen, helt själv. Blev så otroligt less på min lugg så nu är den en aningen kortare, men betydligt tunnare. Jag blev faktiskt lite rädd att allt var borta när jag såg hur mycket som jag hade klippt bort. Men det finns lugg kvar! Och jo, jag är nöjd. För stunden.

Kanske skulle skaffa mig en fårsax?


Size zero

Jag ser på Att leva med size zero på 3:an och helt plötsligt kändes det bra att inte vara så smal. Med en midja på 58 centimeter i omkrets och en vikt på knappt 40 kilo så ser man nästan hur dom i programet tynar bort. Jag känner mig ganska glad att jag ser ut som jag gör.



Watch your shadow

Jag kan inte avgöra om jag mår bra eller dåligt just nu. Jag kan inte säga om jag har ont i huvudet eller inte. Så jäkla irriterande. Det är en irriterande huvudvärk som inte gör så ont utan mer bara är just... irriterande. I alla fall så är det lunch nu och jag passar på att vila lite och hoppas på att eftermiddagen flyter smärtfritt förbi. Vilken bra start på veckan. Sista veckan dessutom.

Och nu har jag tänkt igen. Många, inklusive jag, hatar söndagar. Men när det är måndag, då skulle jag kunna göra allt för att det skulle ha varit söndag istället. Ingen logik alls...



The evening

Hela denna kvällen har bara varit lugn. Lite mat i magen innan jag och Johan åkte till Umedalen för lite födelsedagsfika. Och där har vi suttit större delen av kvällen, kom nyss hem. Nu är det soffläge som gäller innan jag ska krypa till kojs. Efter som att det blev en rejäl sovmorgon i dag så har inte tröttheten börjat lämna några spår än, men jag lovar att den inte är långt borta. Vi säger så i alla fall.


Lata söndagar

I ärlighetens namn så vaknade jag för 20 minuter sen. Men jag tror nästan att all den sömnen behövdes.
Gårkvällen då? Den var mycket trevlig, med föfrfest hos Sebbe med lite folk innan vi gav oss ner till stan. Väl nere på stan så hittade jag några forna klasskompisar som jag va med ett tag. Och nere på stan var det inte så mycket att se. Eller det var mycket att se, men inget som intresserade mig. Som vanligt.



Tjooho

Nu är jag klar inför kvällens trevligheter. Men alla får ha en trevlig kväll, för det ska jag ha!



Kulturnatta

Klockan två inatt kom vi tillbaka från Piteå. Tur och retur på sju timmar. Johan och Adam skulle hämta två motorer, därav miniresan. Men nu, efter att ha sovit ut och lyssnat på regnet, så är det snart dags för Kulturnatta! Eller ja, den har väl redan börjat, men det är ikväll allt det roliga händer!



När man talar om trollen...

Idag är en disk- och städdag. Men mitt i alltihopa så ringde Mimmi och ville komma på besök. När vi satt och diskuterade om sommarjobb så ringde min telefon. Har jag tur nu så kanske jag får jobba på ortopeden i sommar, skulle kännas rätt bra. Nu har jag haft en liten paus från disken, bäst att fortsätta. Har ju ingenting att skylla på mer för att slippa. Och ikväll kanske det blir en tripp till Piteå, får se.



Don Omar - Danza Kuduro


Musik Kommentera inlägget


Alltså helt allvarligt. Detta måste ju blir årets sommarplåga, annars är inte jag med! Jag har totalt fastnat för denna låten , min nya favorit. Det är nästan så att man inte kan sitta still när denna låten spelas, och det passar väl perfekt till sommaren?


Blodomloppet

Nu är jag tillbaka från att ha traskat runt blodomloppet. Vi hade nog ganska tur med vädret, för när vi var på väg att fara hem så ser vi hur det regnar längre bort. Regnet lär nog komma hit senare, med åska och allt som hör till. Det åskade ju tidigare, när jag skrev att det regnade. Jag satt som fastklistrad vid fönstret och tittade ut. Är lite fascinerad av åska och sånt.



Regn och ännu mera regn

Jag har suttit i tre timmar snart och spelat the sims 3... Jag har verkligen inget liv haha! Och jag som tänkte säga att solen sken, men för ungefär tre sekunder sen så började det regna och solen bara försvann. Tråkigt. Hoppas det är bra väder ikväll i alla fall. Det är ju nämligen Blodomloppet ikväll. Det skulle vara trevligt med lite uppehåll då, tycker jag.

Dessutom så har jag onsdag idag...


Det är pengarna som avgör.

Jag tycker synd om den här lilla 2-åriga flickan från ryssland. Hon föddes med hjärtat utanpå kroppen och nu har dom ryska hälsomyndigheterna beslutat att inte längre stå för medicinkostnaderna. Det betyder att mamman nu måste samla ihop 200 000 kronor för att kunna köpa ny medicin. Borde inte dom ryska myndigheterna kunna fortsätta sponsra lite?



Källa: Aftonbladet


Surprise



Vilket fint väder. Det började regna precis när jag skulle gå ut så det var bara att vända i dörren. Men nu verkar det ha slutat, solen skiner. Fast jag tror att jag törs slå vad om att inom en timme så regnar det igen. Jag ska äta lite lunch och se på The Real Housewives of New Jersey. Lite random så där.


Antingen eller



Allt händer sammtidigt. Varför?


Dator säljes...

Det har verkligen inte varit en händelserik dag idag. Men ändå har jag haft fullt upp. Förutom huvudvärken så har jag suttit som klistrad vid datorn större delen av dagen. Har sökt, skrivit, redigerat och skrivit igen. Nu vill jag inte se en dator igen, men det värsta är att jag inte har nått val! Fast resten av kvällen ska jag gömma bort datorn i alla fall.

Fråga inte hur jag kom att tänka på det här, för det vet jag inte själv, men det är ju så många som gör slut via sms. Kommer den nya grejen nu att bli att göra slut via facebook? Allt nu mera handlar ju om facebook.


Lite bättre idag

Det känns faktiskt lite bättre idag, även om huvudvärken inte är helt borta. Det kanske har med vädret att göra, det var ju ganska mycket grådis, regn och fuktig luft igår och i förrgår. Men idag tittar ju solen fram ibland! Jag ska vila upp mig lite till, sen ska jag ut på en promenad. Men nu måste jag äta lite.



Hjälp mig, snälla

Det är hemskt. Jag har en väldigt, väldigt jobbig huvudvärk just nu. Och alvedon hjälper inte. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Hade tänkt försöka ta mig in till toan, men så fort jag ställer mig upp så svartnar det framför ögonen. Dubbelseende är väl normalt också, eller..? Jag hatar mitt liv just nu.



Plågad

Jag tror att jag håller på att bli sjuk...

Har varit hos Johan hela dagen. Följde med han klockan sju i morse när han skulle lämna in sin bil och nu sitter jag här. Har lite huvudvärk och känner mig allmänt seg i kroppen. Förkylning på G? Får inte vara så.
Snart tänkte jag bege mig hem till mig och försöka vilka lite, det känns som att det behövs. Men det var allt!


En kväll som denna

Jag är så jäkla less i huvudet. Sov inte så bra i natt, igen, så det har resulterat i nån slags konstig form av huvudvärk och trötthet. Jag skulle gära sova, men försöker hålla mig vaken en stund till i alla fall. Ska ju kunna sova i natt också.
Ja men jag är ju tillbaka i stan med nu. Ser på en gammal Beck-film, Mannen med ikonerna, och väntar på att Johan ska höra av sig. Han ville se nån film ikväll, men risken är ganska stor att han får se den själv. Jag hoppas det går bra det också.


Härliga söndag

Igår blev det en heldag i Bjurholm med kusin(er). Först en mjukglass med Linda, såklart, och sen kan det hända att vi sökte upp en gunga. Och eftersom att jag har en så snäll kusin så bjöd hon på skräpmat också (miniskrov). Vi satt nästan i tre timmar på kiosken och pratade, tittade och skrattade.
När Lindas Kristian kom så travade vi vidare till nästa kiosk för att möta upp kusin nr. 2 och hyra en film. Flipped och Piranha. Den första filmen  var ju ganska bra handling, men lite halv långtråkig och den andra filmen var bara allmänt rolig! Självklart såg vi även röstningen i ESC. Grattis till Sveriges 3:e plats och till dom som vann.

Idag då. Det är snart dags att gå mot starten av vårlunken och hjälpa mamma och Tessan där, skulle jag tro. Vårlunken är en tipspromenad som ordnas här i byn några söndagar i maj/juni. Sen bär det av mot stan igen. Det lät som att mina kära föräldrar ska köra mig dit och det kan jag ju inte tacka nej till.


Det ska börjas i tid

Som rubriken lyder så är det ju uppenbarligen så.

Kerry Campbell har injicerat botox i sin 8-åriga dotter Britney. Varför? För att dottern ska vinna skönhetstävlingar och bli känd. Britney fick detta som present när hon fyllde åtta och sen dess har mamman injicerat botox i dottern fyra gånger, på knappt ett år. Som om inte det vore nog vaxar hon även benen. På dottern. Andledningen är att det är okvinnligt med hår på benen. Hon tror säkert att hon är en perfekt mamma som hjälper sitt barn, men jag blir mer rädd.
En mamma som förstör sitt barns liv, skulle jag vilja säga. Låt barn få vara barn!

Källor: Aftonbladet, thesun.co.uk



Hej och god dag

Är det verkligen lördag idag? Jag vaknade i morse i ren panik och trodde att det var måndag och eftersom att jag inte var i stan så blev det ju ännu värre. Det tar verkligen på krafterna att vakna upp sådär. Jag brukar bli alldeles matt, i flera timmar dessutom. Kanske är därför jag brukade kliva upp typ två timmar innan bussen gick till skolan förut?

Jag sitter och väntar på att tvättmaskinen ska bli kvar. Mamma satte mig på det ärofyllda uppdraget att hänga ur tvätten när den är klar. Dessutom ska tvätten hängas upp utomhus, då blir allt mycket roligare. Det låter som att tvättmaskinen är på slutklämmen nu, bäst att leta upp nån tvättkorg.


Nu blir grammatiken lättare

Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv och verb?
Här kommer en liten lathund som gör grammatikundervisningen mer effektiv:


1. Substantiv är ord som du sätter fan eller jävel efter:
klockfan, gubbjävel, hammarjävel och så vidare.

2. Adjektiv är ord som du sätter skit före:
skitbra, skitsnygg, skitgod och så vidare.

3. Verb är ord som du sätter utav helvete efter:
drack utav helvete, dansade utav helvete, körde utav helvete och så vidare.

På det här sättet är det skitenkelt för
ungjävlarna att lära sig utav helvete!




Du är den du är


Emma funderar Kommentera inlägget
Hela denna dagen har varit lugn. Bara lite klurande på frågor, till vårlunken på söndag, som kusin ville ha hjälp med. Och i morrn är det plan B som gäller. Ett besök hos Linda ska göras i alla fall. På kvällen vet jag inte vad som hittas på, jag vet bara att min familj är bortbjudna, dock ingick inte jag. Jag kommer nog på nånting. Kan ju alltid sitta och titta på ESC och heja på Sverige. Jag ska rackarn i mig leta fram nån flagga och vissla och heja allt vad jag går för! Värsta huliganen... Nä, men ESC är inte riktigt samma sak nu som när man var mindre, då satt ju hela familjen samlad och tittade. Jag tror inte att jag har sett det på tre år nu? Inte ens den svenska melodifestivalen. Det var ju liksom en tradition förut att titta. Jag gissar på att det kommer ske många fler förändringar genom åren som kommer. Det brukar ju ska vara så.
I alla fall, detta var ju som sagt plan B. Plan A var att Johan skulle komma hit i morrn och hämta mig, fast det var ju inte helt säkert det heller. Tur att jag älskar när jag inte kan ha saker planerade... nooot. Det är en nackdel med mig själv, jag vill gärna att allt ska vara som bestämt. Annars blir det ju bara omständigt. Inte i alla fall, men många. När jag är hemma i Agnäs så spelar det egentligen inte så stor roll om saker är planerade eller inte. Det är nu sen jag bor i stan som det har brutit ut. Det händer så mycket och blir nått inte riktigt som planerat, ja då måste man ju planera om hela dagen. Full rulle, med andra ord. Jag vet inte varför, men jag har egentligen så länge jag kan minnas haft en liten förkärlek till planeringar och scheman. Och papper över huvud taget. Jag måste erkänna att jag (enligt mig själv) skulle passa bra och känna mig hemma om jag fick jobba på ett kontor, eller varför inte i ett arkiv. Jag tänkte ofta när jag var liten att jag skulle vilja jobba på kontor, aldrig att jag ville bli popstjärna eller liknande som alla andra. Men alla kan ju inte vara lika, hur skulle världen se ut då? Eller ja, det kanske skulle vara bättre för som det ser ut just nu är ju alla avundsjuka på varandra och hur kul är det. Undrar om det finns nån som inte är avundsjuk på nån alls? Det skulle vara spännande att veta. Och hur hamnade jag här? Jag som bara skulle berätta om min dag... En hel del svammel i texten och jag vet inte riktigt hur jag kom fram till allt men jag har kommit fram till att jag måste ju vara rätt hyffsad på att svammla då. Och som slutkläm: ja, jag är som jag är och det står jag för!


Hypnotisören av Lars Kepler


Boktips Kommentera inlägget
En bok som lika gärna kunde få ett bra slut efter några kapitel, men det tillkommer nya händelser och helt plötsligt sitter man där och har läst nästan 600 sidor. Det enda som störde mig med boken var vissa felaktiga antaganden om vissa platser, men annars var det inte så mycket att klaga på. Jag ska lätt ta mig ann dom andra böckerna i serien, nån gång.

I ett omklädningsrum på en idrottsplats i Tumba utanför Stockholm hittas en man brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter lika besinningslöst ihjälhuggna i familjens radhus. Avsikten tycks ha varit att utplåna hela familjen.
Men sonen överlever, svårt skadad, och när kriminalkommissarie Joona Linna förstår att det finns ännu en familjemedlem kvar i livet, en syster, inser han vikten av att hitta henne innan mördaren gör det.
Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet, och för att kunna skynda på förhörsprocessen tar Joona Linna kontakt med läkaren Erik Maria Bark och övertalar honom att hypnotisera pojken för att få en bild av händelseförloppet.
Därmed bryter Erik Maria Bark sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en skrämmande kedja av händelser tar obevekligt sin början.



Altanen gillas starkt

Nu sitter jag hemma i Agnäs på altanen och lyssnar på när mamma och hennes syster sitter och pratar. Det är riktigt skönt att vara hemma och känna lugnet. Det är så stor skillnad här mot för stan, inte massa oväsen. Inte på samma sätt i alla fall.

Jag måste försöka hitta nån bok här att läsa också, som jag kan ta med till stan. Jag läste ju ut en bok i natt... Nu har jag abstinens typ haha!



Nånting känns fel

Jag är så trött, ändå kan jag inte sova. Inatt var jag vaken till i alla fall klockan fem. Sen måste jag ha somnat nån gång. Kvart i sju ringde alarmet, men jag bestämde mig för att sova en stund till. Helt omöjligt. Jag kände mig pigg, samtidigt som huvudet var trött. Låg och lyssnade på alla ljud som fanns och funderade på vad jag ska ta mig till. Det är andra gången på fyra dagar (nätter) som jag inte kan sova. Ikväll borde det gå bättre, då ska jag dessutom sova hemma i Agnäs. Det ska bli skönt, det är så lugnt och tyst där.



Ear Cuff

Jag är supernöjd! Först fick jag mig en mjukglass, mumsigt värre. Sen gick jag och Johan genom MVG för att köpa dricka på konsum och vad ser jag då? Joo, dom har äntligen fått in ear cuffs på Glitter! Såklart skyndade jag mig att bli ägare till en, 30 kronor kändes inte så farligt. Jag har sökt i typ ett halvår och äntligen... Tydligen kom dom in i butik idag, och dom är snart slut igen. Ibland gäller det att ha tur!