Gitarr


Close up Kommentera inlägget
.


Ett hus vid älven

.


Min dag...

...har varit lugn och fin. Perfekt väder för att bara sitta inne och se på film. Ikväll börjar dessutom Morden i Midsomer, jag kommer att sitta bänkad! 
 


Örhängen


Close up Mina saker Kommentera inlägget
 
Jag är ingen flitig anvädare av örhängen. När jag hade långt hår såg jag ingen vitts med det eftersom att örhängena oftast slet i håret och fastnade. Dessutom syntes dom ju inte på heller. Nu när jag har kortare hår så kanske jag ändrar om vanorna lite, om jag kommer ihåg.


En hel del nytt

Den här dagen är nog den dagen som jag har känt mig tryggast i mina kläder på iva. Förra sommaren när jag var på en barnavdelning så hade jag inte lika mycket ansvar, det var mycket som sjuksköterskorna fick göra. Nu, på intensiven, så är det helt annorlunda. Mitt ansvar är mycket större och jag får/måste göra saker som jag aldrig tidigare har kommit i kontakt med på nära håll. Respirator och tracken är nog det som är för mig lite nervöst att hantera. Men det går bra, nu när jag har en handledare i ryggen. Nästa veckan går jag själv och jag är såklart lite småskraj inför det...
Nu är jag ledig till på onsdag så jag ska vila mina stackars fötter ordentligt. Ska även passa på att vila hjärnan lite.


Midsommarafton 2012

.


Trevlig midsommar


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Snacka om underbar huvudvärk som dök upp såhär på eftermiddagen. Direkt jag slutade mitt pass så gick jag hem och tog fram alvedon och massor med vatten. Nu kanske det blir lite bättre? Annars har denna midsommarhelg varit lugn, igår åkte jag och Johan till Agnäs och var med lite släkt innan vi åkte tillbaka till stan vid tio på kvällen. Eftersom att jag jobbade idag och jobbar i morrn så blir det lugna puckar. Nu ska jag vila ögonen en stund...


Tack för det fina

Nu får ni ursäkta så mycket, det blir många bilder på min klocka nu. Men, ett stort men, jag vet även att många har gillat dessa bilder. Det känns mycket bra ska ni veta att få så fin respons, det tackar jag för.
Jag har jobbar igår och idag, rättare sagt ikväll, och har inte haft så mycket tid att ta nya bilder. Kommer nog bli tajt ett tag framöver faktiskt då jag bara är ledig i morgon och sen har åtta pass framför mig. Tuff start men det blir bättre senare istället. Tänkte bara så att ni förstår.


Truth No. 16


Close up Truth No. Kommentera inlägget
 
.


Ny dag, nya upplevelser

 
Efter en dag med mycket nya intryck och saker att hålla reda på så passar det bra med en piggelin och lite simpsons. Ska dricka massa vatten också så att inte huvudvärken som jag känner av blir värre. Sen ska jag ge mig ut på en promenad, om vädret tillåter.


Tiden blev annorlunda

Idag har det hunnits med mycket. Började dagen med att springa runt på sjukhuset, sen gick jag ner på stan och mötte upp mamma och Tessan. Med lite lunch i magen gick vi sen runt på stan och gjorde lite annat och nu är jag tillslut hemma igen, med nya stövlar också som ni kan få se sen! Kanske jag kan somna i rimlig tid ikväll efter denna dag? Nu väntar jag bara på att Johan ska komma hit så ska vi ta en liten funderare över hur vi ska göra på midsommar, det blev ju lite ändrade planer nu helt plötsligt. Smällar man får ta.


Om tiden stod stilla


Close up Växter Kommentera inlägget
Efter att ha varit ute på äventyr (strosat runt i Umeå) hela dagen så tänkte jag sitta och ta det lugnt och se på tv nu ikväll. Det varade till strax efter åtta då jag kikade ut och såg hur fint ljuset var. Ner med kameran och min nya klocka och på med skorna för att kila ut och hitta ett fint träd eller buske. Nedanför tågstationen såg jag ett jättefint träd, men med min otur så stod det såklart i skuggan... Längs med älven fann jag tillslut en fint plats med fint solljus så där stod jag i nästan i en halvtimme med kameran i högsta hugg. På väg tillbaka så var lyckan åter, det fina trädet vid tågstationen stod inte längre i skugga! Lyckliga jag!
En bild från ikväll, tills vidare. Resten kommer nog i morgon skulle jag tro.


Livboj


Sommar Vatten Kommentera inlägget

.


Mina tankar går i svartvitt


Tips & Trix Kommentera inlägget
Någonting som är ganska vanligt är att göra bilder svartvita. Det kan vara fint, om det är rätt bild. En svartvit bild kräver oftast mer kontrast än en bild med färg och även lite mer detaljer. Det kan faktiskt vara rätt svårt ibland att få det bra och vissa bilder blir aldrig bra i svartvit. Jag personligen tycker bäst om färgfoton, starka färger och fina kontraster. En del gillar bleka färger, en del matta och andra ljusa, allt är en smaksak och beror självklart också på bilden. Nu är det här mina egna åsikter och inte något expertutlåtande.

Under våren och sommaren (lilla som har varit än) har det funnits gott om bilder på tussilago och maskroser på bloggar och dyl. Speciellt svartvita bilder på blommorna. Det är detta som stör mig. För er som inte vet så blir färgen gul nästintill vit i färglöst läge. En vit maskros, inte fint alls i mina ögon. Jag tror dom flesta förstår vad jag menar och gör ni inte det så kan ni väl ta er en titt på bilderna här nedanför. Färg eller gråskala? Jämför himlen på dom olika bilderna, vilken är mest intressant att titta på. Tussilagon med utfrätta högdargrar, dom ljusa partierna som är för ljusa. 

Porträtt är enda undantaget, för mig. Då är svartvit, bleka/svaga färger och ibland även utfätta högdagrar fint.

Svartvitt, absolut, men på rätt bilder.
En sjö


Sommar Vatten Kommentera inlägget
Ikväll på väg tillbaka till stan från Agnäs körde vi förbi Yttersjö. Molnen hade precis försvunnit så det var ganska fint. Hade gärna stannat kvar där längre men kände mig less och ville bara hem. Kanske en annan gång?


Inte som vanligt


Sommar Kommentera inlägget
När jag för några dagar sen var ner på stranden hemma så fick jag fnatt och tog lite allmänt suddiga bilder. Tyckte det var grymt kul och visst blev resultatet fint? Okej, ett litet skämt där men det går att göra vädligt annorlunda bilder med lång slutartid och zooma (eller snurra runt) samtidigt. Lite annorlunda sådär.


Två små barn


Porträtt Kommentera inlägget
Nånting som jag faktiskt aldrig har gjort är att fota mänskliga varelser. Alltså på "riktigt" och inte bara i slänga iväg en bild på en middag eller liknande, ni förstår vad jag menar va? Om två veckor ska det bli ändring på det och det tror jag kommer bli riktigt skoj!


Agnäs bästa badstrand


Sommar Vatten Kommentera inlägget.


Serienörden EmmaIdag har solen lyst så fint. Jag har suttit ute och läst lite Elvis, den näst bästa serien som finns (bästa är ju såklart  Kalle Anka)! Riktigt härligt var det faktiskt, varken för kallt eller för varmt, lämpliga 17-20 grader.


Moln


Sommar Kommentera inlägget

.


Någon som vill gissa?

Nej, men vad sägs om en liten gissningslek? Vad kan detta vara?


Myggbiten, har ni hört den?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget


Idag har jag då varit i Lycksele med Linda och Kristian. Blev ett besök på Dollar store och där kommer man ju inte ifrån tomhänt.
Nu på kvällen gick jag ut på en liten promenad. Två timmar och då hann jag gå hela två kilometer. Det blir lätt så, i alla fall för mig, när kameran är med. Och mygger fanns det gott om ska ni veta! Jag visste till slut inte vad jag skulle ta mig till, det var som en tjock vägg runt mig hela tiden. Jag gick där med luvan uppdragen och viftade med armarna men efter en stund gav jag upp. Myggorna fick gnaga på mig bäst dom ville... Det kliar nu.


Storspov

Det allra bästa med att vara hemma i Agnäs är att ligga och lyssna till storspovens sång. Speciellt när man ska sova, sången ger nån slags lugnande känsla. Jag gillar det.


En sommardag


Promenad tillbaka in till Bjurholm med kusin efter ett besök hos en annan kusin.


Onsdag 13 juni


Växter Kommentera inlägget
Nu sitter jag här igen fast jag borde packa ihop mina saker. Tiden rusar i väg och snart måste jag gå ner till busstationen. Än är det ju ändå tre timmar kvar innan bussen går men som sagt, tiden rusar iväg. Ska hälsa på hos en kusin när jag är i Bjurholm innan jag liftar med någon av mina föräldrar hem. Denna dagen kommer även den att passera.Frihet


Sommar Kommentera inlägget
.


Små dunbollar


Djur Kommentera inlägget
Idag har det varit livat på stan med studentflak, hög musik och väldigt många glada miner. Glädjen smittar!
På hemvägen fick jag se små söta ankbebisar. Hade nästan tänkt ta en och stoppa den i väskan, men det var folk runt om kring mig så jag vågade inte...


Kusin vitamin


Övrigt Kommentera inlägget
.


Skorna är min räddning


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Ibland är jag tacksam över att det finns skor... Ännu bättre hade det varit om jag kunde hitta mina "sommarsockar"!


Tivoli i stan


Sommar Kommentera inlägget
När tivolit kommer till stan, då är det sommar. Än har jag bara hunnit åka en vända med Break Dance men på tisdag då lovar jag att det blir dessto mer!


En rätt så bra helg


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Inget liv här inte.
Igår kväll var jag och Johan och grillade i Örträsk med Linda och Kristian. Godaste hamburgaren nånsin och väldigt blöta sockar och skor. Kvällen var självklart väldigt trevlig. Nu är jag tillbaka i Umeå och känner mig bara allmänt less. Allt som jag tänker göra slutar bara med en tanke - "varför ska jag enns?". Det betyder då att jag bara har sett på tv, varit ute en sväng, sett på tv, läst en bok, sett på tv och nu sitter jag vid datorn...


Solstrålen


Sommar Kommentera inlägget
Igår, efter fisketuren, åkte vi till IcaMaxi. Solen var på väg ner och självklart var jag tvungen att ta en bild. Jag gillar solstrålarna som man ser!


Minuten innan regnet


Sommar Kommentera inlägget
.


Flugfiske


Sommar Kommentera inlägget
Igår kväll ville Johan åka och flugfiska lite. Jag fick också prova lite, men jag tror dock att jag inte hade särskilt bra talanger... Jag håller mig framöver bara till kastspö och metspö om jag ska fiska. Det blev ingen fisk heller, men Johan var glad ändå för att ha fått damma av fiskegrejorna.


Water in the sunshine


Vatten Kommentera inlägget
.


Före & Efter


Före och efter Kommentera inlägget
.


Skofantasten


Mina saker Kommentera inlägget
Nationaldagen är snart slut och för min del har den bestått av mjukglass nya skor och lite tivoli. En ganska okej dag. Fick med mig ett litet mjukislejon också från tivolit som Johan ska få ha i lastbilen.
Juste, igår var vi och såg på The Dictator. Klart sevärd, mycket skratt utlovas!


Nu känner jag mig nöjd


Motor Kommentera inlägget
Igår var det dags för studentbal igen. Såklart stod jag där redo för att titta - på alla dom fina bilarna. Eftersom att jag inte kan fara på Wheels i år så måste jag kompensera det och då passade det bra igår kväll när varenda jänkare (plus en hel del annat) i stan var ute och körde.


En underbar solnedgång


Vatten Kommentera inlägget


En molnig himmel


Sommar Kommentera inlägget
Det blir många bilder idag. Men jag tror ni är lika glada för det. Vet ändå inte vad jag ska skriva så det är lika bra att låta bli. Nu ska jag ner på stan, hitta en jacka och sen kolla på fina bilar.
Bilder från igår kväll.


Råa färger


Sommar Kommentera inlägget
.


En och annan ko


Djur Kommentera inlägget
.


Flyga runt, runt, runt


Djur Kommentera inlägget

En ganska ful grej som flög omkring i gräset för nån dag sen. Som sagt ganska ful...


Moln


Sommar Kommentera inlägget
Jag är typ kär i alla dessa fina moln. Mera moln tycker jag, i lagom mängd. Det blev några bilder ikväll och jag känner mig för en gång skull rätt så nöjd.


Bromsa!

Johan får stå ut med mig ibland... Bara att stanna bilen när jag vill, möjligtvis hitta en parkering först! Men han säger att han tycker det är lite kul så då får jag väl lita på det.


Åströmsforsen


Gif Kommentera inlägget
.


Efter regn


Sommar Kommentera inlägget
Fortfarande kvar i 1 juni. När vi var ute hade det nyss slutat regna och det var jättehärliga mörka moln som drog vidare. Jag gillar verkligen sånt väder, himlen får en ganska djup färg och på något sätt så förstärks solljuset och färgerna blir fantastiska.


Tillbaka till 1 juni


Sommar Kommentera inlägget
Den första juni åkte  jag och Johan ut till fågeltornet igen för att jag vill försöka ta nån bild på svanarna som var där. Det gick ju mindre bra, men lite andra bilder fick jag i alla fall. Kolla in myggen längst ner...


Bilder från igår


Motor Kommentera inlägget
.


Söndag

Slutet på helgen. Jag vet inte riktigt egentligen vars dessa dagar har tagit vägen, men borta är dom. Idag var vi ute på en liten utflykt igen och vips så hade fyra timmar gått. Det regnade tidigare idag, när vi var ute, men det drog vidare ganska fort. Kvar blev en massa fina moln och en gnutta sol. En riktigt fin söndag helt enkelt.