Grilla lite korv

Ikväll hade jag och Johan tänkt grilla lite korv igen. Först åkte vi ut mot Holmsund, men vände igen när vi kom fram till att det inte fanns något vindskydd där. Istället hittade vi till Villanäs och gick ut till ett fågeltorn som jag har spannat efter ett tag nu. Där ute fanns det verkligen hur många svanar som helst. Slutade räkna vid 20... Självklart så hade jag inte med mig kameran just ikväll så inga bilder blev det. Jag hoppas att vi åker tillbaka dit i morrn och att svanarna är kvar då.
Efter besöket vid fågeltornet så  åkte vi till Holmsjön och Yttertavle, men fortfarande inget bra ställe att grilla på. Efter ett bra tag så slutade vår lilla resa i alla fall i Norrfors och där kunde vi kika lite på forsen som brusade fram.
En liten tripp i Umeå på jakt efter ett bra ställe att grilla på helt enkelt.


En bild - en triangel


Övrigt Kommentera inlägget
.


Full fokus


Tips & Trix Kommentera inlägget
Ibland är det inte helt lätt att fokus på allt man önskar i en bild. Med en stor bländare blir skärpedjupet inte så stort. Förra vecken när jag var ute och krälade i gräset och fotade vattendroppar så försökte jag få fokusen både på vattendroppen men också på reflektionen. Men eftersom att jag var tvungen att ha en ganska stor bländare så gick det inte att få allt på samma bild.

Istället tog jag två bilder och sammanfogade dom sen. Det ultimata är ju att använda stativ när bilderna tas, av självklara skäl. Jag hade inget stativ, jag fick lov att vara stadig på handen. En bild med fokus på reflektionen och en bild med fokus på själva vattendroppen. Bilderna är inte helt jämna, men det fixade jag i photoshop (har du inte det så gör som jag och ladda ner och testa gratis i 30 dagar) med hjälp av auto-align layers. Den som inte vet hur det funkar kan fråga så kan jag göra ett inlägg om det senare! Efter det är det bara att trolla (auto-blend layers) lite så att fokusområderna från båda bilderna kommer fram på samma bild. Inte alls svårt egentligen.


Dagen i korthet


Djur Kommentera inlägget
Har umgåtts med kusin hela dagen. Vid lunch åkte vi in till stan och åt lite och satt ute för att titta på roligt folk. Mjukglass hann det bli också.
Nu sitter jag hemma och väntar på Johan. Hoppas han kommer snart för annars kommer jag att somna. Blev så fruktansvärt trött... Vet inte vad som hände.


Kalle Anka


Mina saker Kommentera inlägget

Alla har vi laster i olika slag. En last som jag har, en ganska tung dessutom, är serietidningar. Speciellt Kalle Anka. På bilden ovan ser ni ungefär hälften av mina serietidningar. Den älsta är väl från mitten av 70-talet ungefär. Men det tar inte riktigt slut där. Till min samling ska även tilläggas milt räknat ca 150 Kalle Anka pockets också. Där finns några gamla godningar, tex Kalle Anka pocket nr 1.
Läser jag dom då eller står dom bara på samma plats hela tiden? Jag läser dom, vet inte hur många gånger jag har läst varje tidning och pocket...


Lilla Vimsan och jag


Djur Kommentera inlägget
.


Ang. dagens motion


Växter Kommentera inlägget
Jag måste bara ge ett svar till tessan: jo jag förstod att det kommer bli genomjävligt att cykla idag... Överväger att gå faktiskt men har inte bestämt mig. Jag skänke faktiskt en tanke till dig i morse när du skulle cykla haha!


Pink flower


Växter Kommentera inlägget

Kul dag, städning står på schemat. Men i eftermiddag ska jag cykla upp till Bjurholm och träffa kusinen. Det blir i alla fall skoj!


Sickan


Djur Kommentera inlägget
Vi har en katt som går omkring här och bråkar med Vimsan och min kusins katter. Men lilla Sickan är hemskt mysig och pratglad annars, när det inte är andra katter i närheten. Igår fångade jag han på bild också.


Motljus


Vatten Kommentera inlägget
Jag gillar ju uppenbarligen att krypa runt i gräset, som synes. Och vad har jag gjort idag då? Krypit runt i gräset, men dom bilderna kommer upp senare!


Härliga dag


Växter Kommentera inlägget

Ingen har väl missat nattens händelse skulle jag tro? Rätt låt som vann, mer än så behöver jag inte säga. God morgon (god dag kanske) i alla fall. Solen skiner idag och det är ju mors dag också. Jag funderar på vad jag ska ha för kläder på mig idag. Eftersom att jag är i Agnäs och garderoberna här är typ tomma så blir det ett litet bekymmer. Var inte så smart igår när jag bara packade med mig ett par mjukisbyxor..!


Fåglar vs. bilar


Djur Kommentera inlägget
Sitter ute på altanen hemma i Agnäs. Skulle vilja påstå att det är mycket härligare att höra fågelkvitter än folk som skriker och motorljud på kvällarna.
Tidigare ikväll försökte jag få nån bra bild på lilla Vimsan, men det var inte det lättaste. Hon vill ju liksom inte vara still i mer än 0.2 sekunder och när hon väl är stilla så vänder hon ryggen till. Sen en svart och vit katt, ja det säger sig självt ändå att hon inte är så lätt att fota haha!


26/5


Vatten Kommentera inlägget

Igår kväll var jag och kröp runt i gräset igen. Solen var på väg ner så det blev ganska fint ljus i gräset.

Hela kvällen igår försökte jag få tag på Johan, men han svarade varken på sms eller när jag ringde. Först halv tre på natten ringde han och sa då att han hade varit på akuten, men var på väg till mig. Min reaktion var nått i stil med "jaha?". När han kom hit så hann jag nästan somna innan jag kom på att jag kanske ska fråga vad han gjorde på akuten. Fick till svar att han nästan mosat handen och hade två fingrar i bandage. Mitt svar: "jaha". För den som inte förstår så vill jag mena att jag är ganska obrydd när jag är trött och halvsover...


Brännbollsyran 2012


Övrigt Kommentera inlägget
Lite bilder från brännbollen idag då. Som synes så var det en blandad kompot av deltagare.


Dagens väder...


Vatten Kommentera inlägget
...allt från solsken till regn.


Yran är igång

Nyss hemkommen efter att ha varit och kikat lite på brännbollen. Det började regna efter ett tag så då traskade jag hem igen. Men jag har hann se Hulken, troll, jultomten, vandrande ölburkar, vikingar och massor av annat skoj!

Måste säga tack till alla (speciellt kusinskaran) som tycker att jag är duktig på att fotografera. Det är ju lätt hänt att anse att man inte är så bra, men eftersom att det är så många som tror på mig så måste jag tro på er. Tacksam är jag i alla fall!


Färgen blå


Växter Kommentera inlägget
Idag ska jag kika på brännboll. Brännbollsyran börjar idag! Men först innan jag går någonstans över huvud taget så måste jag göra nånting åt mitt hår. Nackdelen med kortare hår är att efter en god natts sömn så står det åt alla håll. Ingen som ska behöva sett nånting så hemskt! Här kommer två bilder från i förrgår så länge.


Dags att kvälla


Vår Kommentera inlägget
Har suttit ute i några timmar och nu är jag jäkligt trött. Ser lite på eurovision song contest och tänkte snart sova. Först måste jag bara visa kvällens kreativitet. Försökte mig på att göra en ny hdr-bild. Nu har jag ju dragit på så mycket som möjligt och gjord överdrivet bara för att det är lite skoj. Med bättre motiv och lite mer kunskap så kanske till och med jag kan göra nånting fint?


Spindel


Djur Kommentera inlägget
Idag hittade jag en liten spindel som chillade lite på en påsklilja. Typ längst in bakom lite blad och dessutom nästan på undersidan. En konstig vinkel för mig var det i alla fall. Fick hålla fast bladen han satt på också för det blåste lite. Spindeln gav mig arga blicken...


Din bästa bild


Vatten Kommentera inlägget

Nu har stargirlphoto tävling och självklart tar man chansen när den kommer. Temat är "din bästa bild" och jag valde då bilden här ovan. En bild från igår och känner mig så himla nöjd med den. Starka färger och reflektionen i vattendroppen. Jag kan av någon anledning fastna framför bilden och bara stirra... Nog om det. Vinst denna gången då, 250 kr hos tvspelsweb.se. Vinner jag vill jag ha en reflexskärm och blir det så att jag vinner så lägger jag till 50 kr och tar en trådutlösare också (länge velat ha)!


Sommarvärme


Vår Kommentera inlägget
Har suttit ute stor del av förmiddagen. Det blev nästan för varmt i solen så jag gick och hittade mig ett träd att sitta i skuggan av. Tror att jag var den enda som sökte mig till skuggan haha!
Ser ni dom mörkare ränderna på bilden? Vad är det??? Har i alla fall kommit fram till att det bara är med ett objektiv som det blir så, så det är ju inte nått skit i kameran. Hittar inte felet... Orkade inte ta bort ränderna heller från bilden eftersom att det blev så många nu när jag gjorde en panorama, men det får ni leva med!


God morgon alla glada!


Close up Kommentera inlägget

Den där nackspärren från igår har inte blivit bättre. Snarare tvärtom. Blev inte många minuters sömn inatt så nu är jag sådär lagomt trött. Men sova får jag (förhoppningsvis) göra ikväll. Snart ska jag bege mig till universitetet och ingen vet hur länge jag blir där, kanske somnar vid nån bänk? Bilden ovan är förresten från igår, när jag krälade runt på backen och attakerade gräs och blommor med vatten i en sprayflaska. Måste ha sett dumt ut.


Bättre än inget


Djur Kommentera inlägget
Jag hade sällskap idag när jag var ute. En mås och en katt. Fast katten gav mig bara den onda blicken för att jag råkade skrämma iväg en liten fågel som kissen antagligen hade tänkt ha till middag och måsen den bara skrek. Nä, trevligare sällskap har jag faktiskt haft!


Somliga går med trasiga skor

Mina byxor ser ut som när man var liten. Dom är alldeles gröna på knäna... Jag har krälat runt i gräset idag om det är nån som undrar. Lite halvmulet väder men ändå varmt, ganska perfekt väder för att fota en blomma eller två. Dock återstår ju att se resultatet... Vid fem ringde mamma och undrade om jag ville äta med dom på Great Eastern och självklart ville jag de så det var bara att halvspringa ner till stan. Efter maten strålade solen och nu är molnen som bortblåsta. Det var nästan så att det tog emot när jag bestämde mig för att gå hem igen. Men med ett minneskort som var fullt, trasiga skor och trötta fötter så fick det bli så. Nu ska jag gå igenom bilderna och kanske ni får se en eller två redan ikväll?


Från färgglatt till gråskala

Idag har varit en jobbig dag. Först vaknade jag med världens nackspärr... Har fortfarande ont och försöker undvika att röra på huvudet. Fast det går bra att titta till höger, men inte vänster.
Sen då, när jag äntligen tänkte börja med dagens planer, då är det näsblod som förstör. Ja ni hör hur kul jag kan ha det. Men nu när jag faktiskt har hunnit återhämta mig från förmiddagens besvär så ska jag ge mig ut. Dock ska jag inte göra det jag hade tänkt, det får vänta till i morrn.


Lite kvällsbilder


Växter Kommentera inlägget


En solig kväll


Vår Kommentera inlägget
Efter middagen gick jag och köpte mig en korsordstidning och sen traskade jag ner till älven och satt där ett tag. Löste lite korsord och njöt av solen. Riktigt skönt var det!


Lite rosa, lite orange, lite blått


Vatten Kommentera inlägget
Bilderna från igår. Försökte mig på en hdr-bild också, kanske bättre lycka nästa gång!


Fartränderna av en svan


Vatten Kommentera inlägget
En testbild från igår. Ser ni svanen? Den låg stilla hur länge som helst, enda tills jag tog en bild.


Bubbles


Övrigt Kommentera inlägget
Har precis väckt Johan för att han ska hinna till jobbet och nu sitter jag här själv.Vi var en sväng ut till Holmsund (ovanligt va?) strax efter att solen hade gått ner igår kväll, så nu ska jag kolla igenom bilderna som jag tog. Lika bra att göra det nu innan min dag börjar.


Såpbubbla


Övrigt Kommentera inlägget
I lördags var min mamma barnvakt och när jag var hemma en stund på kvällen så passade jag på att leka lite med dom små och blåsa såpbubblor. Jag har äntligen hittat mina jämlikar, dom som tycker om såpbubblor lika mycket som jag gör!


Hildas hem

Jag orkar inte skriva så noga, det är roligare att se själv. Titta in på Hildas hem och läs den fina nättidningen med pyssel och annat, eller läs om allting annat som hon gör också. Det är verkligen så att man vill sätta igång med samma saker.  Jag vill också pyssla...


En annorlunda lördag

Känner mig lite sliten idag... Det var fullt upp hela dagen. Startade först med möhippa som jag fick äran att följa med och fota, sen på kvällen bar det av tillbaka tillbaka till stan och kulturnatta. Jag och Johan var bara en liten sväng på stan och kollade vad som fanns, sen åkte vi lite bil och hamnade hos Johan. Inte min Johan utan en annan Johan. Det var många Johan igår... Nu ska jag börja gå igenom bilderna från igår och sen ska jag äta lite middag kanske. Nä jag börjar med middagen, min mage skriker!


Nu börjar helgen!

Reda att ge sig iväg. Johan är snart här och då ska vi brumma vidare till Bjurholm. Hej svejs!


Nygammal kameraväska


Mina saker Kommentera inlägget
Kameraväska... Jag fick med en kameraväska när jag köpte kameran, dock är den så gott som oanvänd, eftersom att det är en axelremsväska och den rymmer kameran + objektiv och kanske ett objektiv till beroende på vilket det är. Ganska opraktisk alltså. Då är det bara att bygga sig en egen.
I förra veckan hittade jag mig en ryggsäck (efter att ha letat i typ ett år) på IcaMaxi (ovanligt...). En barnryggsäck på rea för 30 kronor är som taget. Tanken var att jag skulle ha den när jag cyklar, men nu hittade jag ett till användningsområde. Om jag ställer ner min "riktiga" kameraväska i ryggsäcken, vipps så har jag nu en ryggsäck (praktisk att bära) med fack för alla objektiv, blixt och kamera. Även en hel del småfack med plats för putsdukar, minneskort, batterier och annat smått och gott. Och vill man inte ha med sig hela ryggsäcken nån gång, då är det bara att ta upp den lilla väskan. Jag är mycket imponerad över mig själv just nu ska ni veta!


Fredag hela dagen


Close up Kommentera inlägget
Fredag idag, klämdag dessutom. Idag åker jag och Johan till Agnäs. Först på schemat står 60-årskalas ikväll och i morrn händer lite av varje för att sen avslutas i stan igen med kulturnatta. Blir nog en ganska bra helg.
Nä usch vad jag sitter här och gäspar, hade inte vett nog att gå och lägga mig igår. Såg på Outsiders istället, dock ångrar jag det lite eftersom att det är mer eller mindre en traumatisk upplevelse varje gång... Måste nog ta och börja packa. Annars somnar jag väl här på plats??


Grilla lite korv


Vår Kommentera inlägget
Jag och Johan har varit och grillat lite korv nu på eftermiddagen. Lite halvkasst väder och dimma, men inget regn i alla fall. Riktigt gott med en grillad korv också! Lånade Johans mobil (bättre kamera än på min...) och tog några bilder.


Skoskav och annat skoj


Vår Kommentera inlägget
Har suttit nere på stan hela kvällen. Lite kallt på slutet men riktigt härligt ändå. Gick egentligen ner dit för att göra lite saker, utan en tanke på att allt hade lördagsöppet idag... Möttes bara av stängda dörran så då gick jag ner mot älven och väntade där till Johan slutade jobba. Ville verkligen inte hem. Skoskav var anledningen. Skoskav så in i norden! Jag är brukar inte ha så lätt för att få skoskav faktiskt, men när jag väl får det så är det på riktigt också. När Johan hämtade mig så kunde jag knappt gå och då hade jag ändå suttit still i nästan två timmar. Nä, dom skorna måste jag nog gå in lite mer.


Tisdag kväll


Vatten Kommentera inlägget
Nu. Resten av bilderna från igår kväll. Jag hoppas att vi kan åka tillbaka dit ikväll, i så fall ska jag vara bättre förberedd...


Blickar utåt


Vatten Kommentera inlägget
Jag och Johan tog en liten tur ut till Holmsund ikväll. Eftersom att han plockade upp mig när jag var ute och gick så hade jag inte något stativ med mig, vilket jag gärna hade haft. Ställde kameran på stranden och på stenar och lyckades få några fina bilder. Tror jag i alla fall. Har bara kollat den första än, tänkte nämligen sova nu.


Små söta saker


Djur Kommentera inlägget
.


Hälge


Mina saker Kommentera inlägget
Förra veckan köpte jag mig en serietidning. Har inte gjort det under hela tiden som jag bott i stan tror jag, och det är drygt 1.5 år. Kalle Anka är ju den självklara favoriten bland tidningarna, tätt följt av Hälge och förra veckan blev den en Hälgetidning som fick följa med mig hem. Det slår aldrig fel med lite glesbyggdshumor egentligen.


Ta en funderare

Jag vill göra nånting, men vet inte vad. Känner för att gå ut, men samtidigt inte. Dock måste jag ju ut snart ändå för att kunna ta mig hem. Funderar på att ringa och höra om dom kan fixa till mitt hår lite till också, skulle kunna vara lite kortare i nacken tror jag. Funderar på mycket i dag tror jag.


Nytt och fräscht

Idag är en stor dag. Jag har förlorat hälften av mitt hår. Minst. Jag har aldrig förstått hur mycket hår jag egentligen har (hade) förens idag.
Efter att ha funderat ett tag så kände jag att det var dax att göra nånting åt mitt tjocka hår. Nöjd är jag också, vilket jag annars aldrig brukar vara efter en klippning. Fler bilder kommer nog framöver.


Det lättar upp


Vår Kommentera inlägget
Det har som sagt varit storm idag, mer eller mindre. Blåste gjorde det även nu på kvällen men det var i alla fall lite sol också. Blev väldigt fina kontraster mellan solljus och skugga! Och jättemörka moln.


Sommaren är redan över

Har nyss kommit in från en promenad med Jesper. Det blåste rätt mycket så vi drog en fuling och tog bussen hem. Ganska skönt att slippa gå i blåsten hem i alla fall.
Nu ska jag sätta mig med ett glas juice och spela lite spel, sen kanske det är dags för middag?


Liten hund


Djur Kommentera inlägget
.


Truth No. 15


Truth No. Kommentera inlägget
.


Före och efter


Före och efter Kommentera inlägget
.


B&W


Djur Kommentera inlägget
.