Nu är det inte långt kvar


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu är det snart dags att bege sig mot själva nyårsfirandet. Det har redan börjats här utanför med nån eller några som smäller smällare... Hoppas alla får en trevlig kväll, även ni som jobbar! Så får jag väl önska alla ett gott slut på 2011 och ett gott nytt år!


Kladdigt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Har hittat massa olika roliga penslar till gimp, vissa roligare än andra. Nu ska jag bara klura ut vad jag ska ha dom till, har massa i huvudet som jag vill göra men det måste ju komma ut från sin gömma där bara!
Det ser ut som att någon femåring har varit framme med målarfärg!


Snart är det slut på 11


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Näst sista dagen på detta året. I morgon gör vi ett kanonavslut på 2011!


3.5/5


Filmtips Kommentera inlägget
På order av kusin Tessan måste jag nu berätta hur filmen, the girl with the dragon tattoo, var.
Jag saknade en del händelser från den svenska filmen som inte fanns med i den nya. Men det är klart att dom kan ju inte göra filmen helt identisk heller. Filmen  var helt ok, även med den udda brytningen på Lisbeth Salanders dialekt. Jag vet inte vad jag mer ska säga om filmen, det enda som jag kan komma på är "OK". Ungefär som förväntat.

Men det värsta med igår var att jag blev snuvad på en film! Dom lottade ut Jägarna 2 i biosalongen och gissa vem som vann?? Platsen strax bredvid mig..!!


New Year's Eve


Mina saker Kommentera inlägget


Män som hatar kvinnor


Filmtips Kommentera inlägget
Ikväll ska jag och Johan se The Girl With the Dragon Tattoo. Ska bli spännande och se om den skiljer sig mycket från orginalet. Kommer i och för sig inte ihåg allt för mycket av den svenska filmen...Julen 2011


Vinter Kommentera inlägget
Min julvecka, eller vad man ska kalla det, tillbringades som sagt hemma i Agnäs. Under den veckan hann jag med skolan julavslutning, träffa kusiner, fira jul, äta mat, och allt som hör till.


Mina julklappar


Mina saker Kommentera inlägget
Vilka julklappar har jag fått? Jag kan slå vad om att alla undrar det! Några kanske? En i alla fall? Ja, hur som helst så har jag fått en hel del roliga saker, men jag sammanfattar allt såhär: Jag har fått det mesta mellan Bröderna Gryms Sagor och TV. Räcker det? Jag är nöjd med allt jag fått. Sitter just nu och läser i boken nedanför, hur kul som helst!


Ska du?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget


Nyårsplaner


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Alla som känner mig, dom flesta i alla fall, vet ungefär vika färger som jag inte är så förtjust i. Jag kör oftast på det säkra när det gäller kläder, svart. Och nu när det snart är nyår så trodde jag att jag hade allt klart för mig vad jag skulle ha, svart. Men jag är inte så säker längre. Jag har den där känslan av att göra nånting helt oväntat och inte alls "Emma", typ skaffa en rosa klänning. Jag är så grymt sugen att göra det bara för att. Får se hur det blir, kanske hittar nånting som är billigt och bra.

Ska säga att jag lever också. Det har varit strömlöst här i nästan 12 timmar idag. Strömen kom tillbaka för två timmar sen och temperaturen har återgått till det normala här inne igen.


God Jul


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Hoppas alla får en trevlig jul!


23 dec


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Pyssel över allt. Har klätt den stora granen och nu sitter jag med den lilla, samtidigt som jag har tillverkat en måne.


Det närmar sig


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det var faktiskt inte fullt så mycket folk i stan som jag trodde. Vi var där ganska tidigt, redan klockan nio, och sen var vi klar efter tolv. Under kvällen har jag och pappa varit på julgransjakt och kom sen hem med två fina. Nu har jag tillbringat lite slötid med att rita, "klistra" och sånt på datorn. Lite skojsigt och jag hittade lite saker som jag måste fortsätta att studera närmare.
Snart är det dags att klä julgranarna och lyssna på P4 västerbottens rimstuga. Det är ett måste.


Dan före dopparedan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
En dag kvar till julafton och vet ni vad? Om en halvtimme ska jag följa med in till stan för att julhandla. Eller rättare sagt mina föräldrar ska julhandla. Tror ni att det kommer vara mycket folk ute eller? Det tror jag... Kommer vara smockfullt överallt, vart man än går och tittar. Ska bli spännande att se hur länge pappa klarar innan han blir helt förstörd haha.


En liten titt i naturen


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det är så mycket man vill göra. Ännu mer som man måste göra. En sak som jag vill, och måste, göra det är att fjällvandra. Har ju gjort en miniversion i årskurs 9, men nu vill jag göra det på riktigt. Så är det nån som vill hänga på nästa höst, slutet av augusti kanske, så är det ju bara att säga till! Annars far jag själv.

Och nej då, ingen inspiration härifrån alls.
Mikael Ackelman
Naturfotograferna
Torbjörn Arvidson
Patrik Larsson
John Hallmén


PS


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Ge mig en länk till photoshop 30-day trial!! Vars jag än klickar så kommer jag bara till en massa konstigheter... Jag blir så ledsen. Jag har photoshop på en skiva nånstans i stan, men jag måste låna en annan mac-dator att instalera den på för att sen få det till min dator. Därför har jag inte photoshop än. Jag blir ännu mer ledsen.


Avslutning


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu ska jag snart åka med mamma upp till Bjurholm. Planen är att jag sen ska sitta i kyrkan med min kusin och se på skolans julavslutning. Det brukar väl egentligen inte vara nånting speciellt, men det är bara kännslan av att det är julavslutning. Det är nånting speciellt.


Det syns att det är kallare ute


Vinter Kommentera inlägget


Juligt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu är julkrubban på plats också. Dessutom är det min! Så det så.


Nya försök behöver inte alltid gå bra


Vatten Kommentera inlägget
Hela dagen, nästan, har jag haft kameran i högsta hugg. Har försökt det ena med det andra och gjort mindre lyckade saker än andra, men det har varit kul i alla fall. Satt en stund vid diskhon och vattenkranen för att försöka mig på det där med vattendroppar igen, men jag kan ju säga att jag inte tyckte om det när jag inte hade något stativ. Det blev inte bra alls. Fast även om det inte blev nån bra bild så kan jag ju inte neka att det finns några bilder som jag tycker om ändå, bara för att dom kunde ha blivit bara.


En bra dag


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
God morgon! Jag har legat vaken ett tag och lyssnat på när alla här hemma åker till sina jobb, så nu är det tomt och tyst. Ja, förutom katten som skriker som ett tok för hon tror att hon är ensam hemma. Tänkte snart kliva upp och överraska kisse!
Jag har fått i uppdrag att plocka upp julkrubban idag så jag ska kila ner i källaren och se om jag kan hitta den senare, samtidigt ska jag hålla utkik efter det där förbaskade minijulgranspyntet som är spårlöstborta. Kan man gå till polisen och göra en efterlysning kanske?


Hela långa kvällen


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Halva dagen har spenderats i Bjurholm. Lite surr, lite fika och lite mera surr. Det är liksom ganska trevligt att umgås med personer som är jämlik i sinnet som en själv haha! Känner att jag måste gå och sova snart också, börjar bli lite trött. Men klockan är ju inte ens sju än så jag antar att jag får lov att hålla mig vaken i några timmar till. Vet dock inte vad jag ska hitta på för spännande?
Och vad ska jag göra i morrn?? Är ju ensam hemma hela långa dagen. Gissar på att inte ens katten kommer vara inne. Tråkig katt, jag vet.


Dan före dan före dan före dan före dopparedan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Blev rubriken rätt..?
Sitter vid köksbordet i ett vinterlikt Agnäs. Det är betydligt mer snö här än i Umeå, där är det bara slask.
Om några timmar ska jag åka in till Bjurholm för att hälsa på hos kusin och surra en stund. Men fram tills dess ska jag söka efter minijulgranspyntet som jag gjorde för några år sedan men tydligen lyckats tappa bort. Hittar jag det ska jag ikväll ut i skogen och leta mig en liten gran som sen ska pyntas. Det är ju nämligen så att där vi ska vara iår på jul så finns ingen julgran och man kan ju inte fira jul utan nån gran. Eller jo det kan man ju faktsikt...


Farmerama


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har hittat det bästa spelet nånsin! Farmerama. Ungefär som Farmville på facebook, fast utan facebook. Och har nån sett Fåret Shaun? Det är liksom hans gård! Jag är redan fast, inte beroende hoppas jag att ni förstår, men det är så kul haha! Prova!


Pigg och vaken


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Tänka sig, jag har för en gångs skull lyckats vända tillbaka dygnet utan att få "återfall". Tidigare har jag suttit uppe nästan hela natten och pysslat med en massa saker eller väntat på att Johan ska sluta jobba, sen sovit halva dagen. Men nu har jag (förhoppningsvis) lyckats ändra på det. I morse vaknade jag halv sex och kunde inte ens somna om, så jag har snart varit vaken i fyra timmar redan. Det känns awesome!


TiltShift


Övrigt Kommentera inlägget


Lockigt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Provade göra lite lockar i håret, bara lite slarvigt (fast det var ju första gången så...). Funderar på om jag kan få till det så pass bra att jag kanske kan ha så på jul och/eller nyår? Får öva hela veckan!


Christmas gifts


Vinter Kommentera inlägget


Äntligen klar


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu är jag klar med alla julklapparna. Tror jag i alla fall, det ligger kanske nån kvarglömd i ett skåp eller nått... Eftersom att jag inte har haft en tanke på att äta nån lunch tidigare så får det bli middag nu, magen kurrar. Får se vad kylskåpet har att bjuda, men jag befarar att det inte finns så mycket där. Kanske frysen då?


Presentpapper överallt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Har nyss börjat med gårkvällens syssla, julklappsinslagning. Det är ganska kul, men jag saknar att vara hemma och göra det. Det finns större möjlighet att hitta lämpliga kartonger där, om det behövs,  men jag får ta vad jag har och just nu används ett gammalt flingpaket som jag hittade.


God morgon


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Klockan 21.30 igår. Då låg jag och sov. På en lördagskväll. Hur kul kan det bli?


En runda på stan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kom hem från nån timme sen efter en halvdag på stan med broder. Det känns som att vi var på 1000 olika ställen men nu när jag tänker efter så var det faktiskt bara fyra. Fyra olika affärer på nästan fem timmar, helt otroligt. Första stoppet vi gjorde, på clas ohlsons, gjorde jag ett fynd. Har länge tänkt att jag borde skaffa mig en timer till min fönsterlampa så att den inte behöver lysa hela tiden när jag inte är här, dessutom ser det så tråkigt ut om den aldrig lyser. Hittade i alla fall tre stycken (små) för 59 kronor så nu känner jag mig glad.

Men nu sitter jag här i min säng, äter en skumtomte och ser nog bara allmänt död ut. Hade tänkt göra lite middag snart och sen börja med att slå in alla julklapparna, det kommer att ta tid.


L'amore a vincere il più


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget


Skriver för att själv komma ihåg


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag har jag skickat mitt första (tror jag) julkort. Jag känner mig stolt som ens kom ihåg det! Nu är ju helgen här igen också och jag har gjort en perfekt plan, på ett ungefär. I morgon ska jag följa med broder i hans jakt på julklappar och enligt han så kommer även mamma och pappa ner till stan. Sen på kvällen ska jag ägna mig åt att slå in alla julklapparna och lite sånt kul. Blir jag inte klar med julklapparna den kvällen så ska jag fortsätta på söndag och tro mig, jag får alltid nått problem när jag ska slå in saker. Resten av söndagen ska jag ta mig an disk och städning, tömma kylen och kasta annat, packa inför hemresan och sen gå till Johan.

På måndag hade jag tänkt åka hem och då stannar jag där i minst en vecka. Det är första gången på över ett år som jag ska vara hemma i Agnäs längre än tre, fyra dagar. Undrar om jag kommer att överleva? Men det är mycket som ska hinnas med den veckan. Hälsa på kusin, städa rummet, klä julgranen (hoppas!), försöka fixa en minigran, julafton och allt som hör till och dagarna efter måste man återhämta sig!

Det börjar närma sig nu.


Homestyler


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Igår hittade jag en rolig sida där man kan bygga sitt eget hus!
Jag är ju lite småförtjust i theSims-spelen av den enda anledningen att jag kan få bygga hus. Men jag har inte tillgång till theSims, men på den här sidan kan jag roa mig lite i alla fall. Inte svårt att förstå sig på, behövs ingen inloggning och det bästa av allt, det är kul!
His and Her Master Bathroom in Bathroom, Residential Home
His and Her Master Bathroom in Bathroom, Residential Home
His and Her Master Bathroom in Bathroom, Residential Home


Vad önskar du dig?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har egentligen aldrig varit särskilt flitig på att göra "önskelistor", men nu har jag faktiskt gjort en! Sånt som behövs och sånt som skulle vara kul att ha. Men här får ni i alla fall en hint om vad jag vill ha!


Många papper senare


Close up Kommentera inlägget
I morse var jag uppe tidigt igen. Det är som att när det är vinter (enligt kalendern i alla fall...) så får jag mer ork att kliva upp. Jag gissar på att det är tvärtom för dom flesta? Jag hittade lite papper och tog fram mina pennor och ritade lite, bara en massa kludd. Jag gillar blyerts. Tittar man närmare se ser det så himla... mjukt ut.


14 december, 10 dagar innan jul!


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Okej, den här dagen kommer bli lång. Jag har en förmåga att vakna en stund innan väckarklockan ringer och idag vaknade jag drygt en timme innan och kunde inte somna om. Så jag har varit vaken sen strax innan sex och känner mig lite småtrött redan nu.
Broder ska till Piteå idag så ikväll är jag själv igen, om inte Johan kommer hit förstås efter att han har slutat jobba. Annars idag har det inte hänt så mycket, Johan var här ett litet tag och nu sitter jag här och funderar allvarligt på att sova. Fast det ska jag inte, så var lugn.

Det är dessutom vårväder idag, i december. Det regnar och har sig och mycket av den fina snön är borta. Grönt gräs har kommit fram och det känns inte som att det snart är jul...


I väntan på julen


Musik Kommentera inlägget
Jag är en aningen svag för julmusik, precis som min far. Därför behövdes det inte mer än en gång innan jag skulle vara fast för denna låten...

I väntan på julen med Jill JohnsonLagar och regler, dom blir inte färre


Emma funderar Kommentera inlägget
Det är tydligen förbjudet i vissa skolor att fotografera sina barn under exempelvis luciatåget. Varför?  Därför att sekretesslagen säger att inga uppgifter om barnet får lämna förskolan om de kan orsaka barnet skada. Med uppgifter menas alltså även en liten bild.

Det finns barn som har skyddad identitet och barn som lever gömda. Förbudet är till för att skydda dom, inget fel med det men jag tycker att det borde finnas gränser när det gäller förbud också... Det dyker upp förbud var och varannan dag. Det börjar gå överstyr, även om det är till för att skydda personer.

Dom här förbuden om att fotografera tillexempel på skolor skulle aldrig ha kommit till om inte facebook eller liknande hade funnits. Bilder läggs upp där och alla kan se. För mig är det en självklarhet att dom som inte vill vara med på bild inte behöver och ska inte heller visas upp på internet. Men det är inte alla som tänker så. Därav dessa förbud. Men förbuden innebär också att en förälder inte ens får ta en bild att ha i ett album hemma, vilket är synd. Som förälder vill man antagligen ha en hel hög med bilder på sitt/sina barn att visa när dom blir äldre.

Snart måste man ringa regeringen om man vill ta en bild på sig själv, annars räknas det som hot mot nationen.

Jag är emot det, men jag förstår, till 100 procent, varför förbudet finns.


Lucia


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Ser på Luciatåget från Göteborg som visas på 2:an. Det är verkligen julmys med Lucia, det måste ni endå hålla med om.
Hemma i Bjurholm har var det alltid luciafest. Klass åtta hade varje år en fredag i samband med lucia en uppvisning med luciatåg och sketcher. Det var hur roligt som helst och jag har inte missat en gång sen jag var liten. Det var liksom det bästa med att gå i åttan, att få vara med att göra detta fina luciafirandet. Flera veckor gick åt till planering, det bråkades och man blev sams, kom på nya idéer och det blev bråk igen. Men sams blev man alltid.
Sen kom den där dagen när allting var på riktigt och alulan var fullsmockad. Det var verkligen en upplevelse när man gick i åttan.
Men nu är det slut med den traditionen. Min brors klass var sist ut och jag tycker att det är jättetråkigt. Det hade verkligen behövts en luciafest i lilla Bjurholm.


Regn + nollgradigt = halka


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Helt ärligt, varför i hela friden ska det regna?? Det är kaos ute på vägarna skulle jag kunna påstå.
Jag gick med Emil till sjukhuset för att visa vilken buss han skulle åka till sin kompis. Vi stod där och väntade i 10 minuter, sen kom en man och sa att alla lokalbussarna var inställda för att det var för halkigt. Ja det kan jag förstå, det är verkligen glashalt ute. Men, varför kunde dom inte skriva ut det nånstans då?? Jag var inne på lokaltrafikens hemsida innan vi gick, för att kolla tidtabellen, och då stod det då ingenting nånstans. Nu, en timme senare, kollar jag igen och då ser jag en halv rad som säger att bussarna är inställda. Ja men hur länge då på ett ungefär? Jag var tvungen att gå in på vk.se för att få svar. Lite dålig på att sätta ut information måste jag säga... När till och med en kille som ringde informationen inte kunde få svar.
Men nu vet jag, minst tre timmar kommer bussarna att stå. Jag gissar på hela natten.


Det snöar ännu mer


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Tillbaka från affären och en långpromenad. Läste på VK att julmarknaden som ska vara nere på stan har börjat så jag gick dit för att kolla. Var inte så mycket att se, men jag fick mig en långpromenad i alla fall.
Nu sitter jag bara och funderar över vad jag ska hitta på till middagen, men som tur är så är det ju några timmar kvar än. Kanske makaroner och köttbullar?


Vilken vecka?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har lite problem med att veta vilken vecka det är i bland. Varken min dators kalender eller mobilens visar vad det är för vecka och eftersom att jag inte har någon annan kalender så blir det svårt. Men så hittade jag en sida, säkert efter alla andra, som heter vecka.nu. Visar bara vilken vecka det är, varken mer eller mindre. Prefekt till en som mig!

Och bilden är bara hittad på goggle för att visa.


Ny dag, ny vecka, nya möjligheter.


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har gjort en liten missbedömning. Igår kväll, klockan halv tio, köpte jag två liter mjölk och trodde att det skulle räcka i två dagar i alla fall. Idag, klockan halv åtta, var det bara en liter kvar. Det betyder två saker: 1. jag och Emil tycker om mjölk, 2. jag måste gå och köpta mer, typ sju liter...

God morgon förresten! Jag har hunnit vara vaken i snart en timme, bara för att Emil skulle iväg till sin praktik. Men nu är jag själv igen och jag har bestämt mig för att motstå viljan att gå och sova igen. Jag är ganska trött, men jag ska hålla mig vaken. Nu ska jag äta lite frukost och sen får jag se vad dagen har att bjuda på.


Gimp


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Är tillbaka i stan igen. Jag har suttit och försökt förstå mig på Gimp, inte det lättaste kan jag säga. Eftersom att jag (fortfarande) inte har Photoshop på min dator så tänkte jag att jag kanske kan pröva nånting annat tillsvidare. Hittills har jag använt mig av iPhoto som finns på datorn och Pixlr. Funkar, men jag vill ha mer. Saknar Photoscape som bara går att ha på pc också så därför bestämde jag mig för att jag nu en gång för alla ska bli vän med Gimp. Har prövat det programet flera gånger, men det har alltid slutat med att jag har tagit bort det efter en dag.
Jag vet inte riktigt om jag och Gimp har blivit vänner än, mer som bekanta, men jag ska tametusan försöka.


Snö i mängder


Vinter Kommentera inlägget
Det har snöat lite här sen igår. Inte så mycket, bara drygt en halvmeter. Jippi! Träden runt huset lutar lite av tyngden från snön och ett träd har gått av och ligger fint över en liten björk... Snart rasar väl fler träd, hoppas inte. Jag gjorde säsongens första vurpa i dag också. Min farbror hade varit här med traktorn och skottat gården och då blir det vääldigt halkigt efter skopan. Jag stod helt enkelt, med båda fötterna på backen, och sen kände jag hur dom bara gled undan och i nästa sekund satt jag på backen. Jag stod alltså still och halkade, är inte det snyggt så säg?


Filmtittande


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Sitter och ser på Titanic på tv4film, lika bra varje gång. Såg att det är Ronja Rövardotter klockan 17 också och känner att jag måste se den med. Var ganska länge sen jag såg Ronja faktiskt.
Annars händer det inte så mycket här. Det är en ny vattenläcka nånstans och bl.a Agnäs uppmanas att spara på vattnet. Och jag som hade tänkt tvätta... Det går nog inte så bra nu.
Det snöar på för fullt också, snön är verkligen välkommen måste jag säga!
Och bilden har ingenting med nånting att göra...


Torsdag


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Har haft typ storstädning här idag och snälla Johan ska diska i morrn. Perfekt. Om drygt en timme så ska jag åka hem till Agnäs och vara där tills på söndag. Får se vad jag hittar på där.
Det faller mer och mer snö på backen. Nyss var det en ministorm med snö som yrde runt. Hur bra som helst. Snö på backen är det bästa som finns! Och snart ska jag ge mig ut i allt det fina.


MacBook Air


Mina saker Kommentera inlägget