Äntligen!


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Den här dagen påminner allt för mycket om gårdagen, tycker inte om det. Jag har inte varit på skolan för att få hjälp och det blir nog ingen tur för mig till biblioteket eller. Tur då att jag faktiskt har lyckats fatta hur jag ska göra det där mönstret (helt själv) och är nästan klar. Det är bara lite finlir kvar! Lycka haha!

Det känns som att jag inte har så mycket att skriva om. Det händer inte så mycket när jag måste sitta framför datorn och jobba. Men det får ni tåla!


Sömlösa mönster


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Alltså jag ger snart upp på det där jäkla mönster som ska göras. Det stämmer ju inte med vad "ritningen" säger. Vad gör jag fel? Antagligen nånting. I morrn ska jag bestämt gå en sväng förbi universitetet för att kanske få lite hjälp och sen ska jag traska ner till biblioteket och sätta mig där i fleeera timmar. Biblioteket är nog bästa platsen i Umeå. Jag måste få ihop det här, annars blir jag galen...
Jag har sökt så flitigt efter hjälp och svar på google att jag till och med hittade sidan som min lärare har tagit infobladet (ritningen) ifrån. Nån vänlig själ som är kunnig kanske kan hjälpa mig lite? Förklara i alla fall? Tänk på att jag aldrig har använt PS förr..! Stor fet länk.

Trött är jag också, dags att sova tror jag.


Om ni ville veta.


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Ahhhhrfgh..! Jag blir så less. Här har jag suttit i timmar och försökt komma på vad jag ska göra för mönster till den där förbaskade tapeten, och så när jag väl börjar stänger datorn ner och allt är borta. Bara att börja om då. Kan ju tacka någon för att jag inte hade hunnit göra allt för mycket och att det inte är allt för svårt att göra om det. Bäst att sätta igång antar jag.


Ingen dag är den andra lik


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag är helt slutkörd idag, av att inte ha gjort nånting egentligen. Dom tre timmarna på skolan passerade på nolltid och sen har jag bara suttit och skissat på lite olika saker. Varför är jag slutkörd då? Ett ord får räcka, många vet nog ändå vilka problem jag har. Näsblod.
Nu är det dags att bege sig ut en stund, innan jag måste fortsätta med skolarbete. Måste få lite frisk luft och rensa hjärnan, få lite nya ideér. Kan behövas.


Måndag morgon


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Heej! Jag tänkte bara lite snabbt visa min nya fina lugg som mamma fixade igår. Jag är nöjd, jag trivdes jättebra i lugg sist och lär nog göra det nu också!
Jag ska strax gå iväg till skolan, sitta där i tre timmar och sen traska hem igen. Lugn dag.


Uppdatering av allt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu är det två regler som gäller. 1) uppdatera webbläsaren (ni med Chrome kan behöva uppdatera flera gånger), 2) låtsas i alla fall som att den lilla förändringen blev bra.
Satt i natt och idag och klurade lite på alla dessa koder och skit, så nu kanske det ser någorlunda ut? Hoppas det. Jag är mest rädd för att det kommer se jättekonstigt ut i Expolorer men nån vänlig själv kanske kan meddela mig om läget?

Känns ändå skönt med lite färg i stället för en helt vit sida, det blev så tråkigt. Blev ju nästan bländad av sidan varje gång den öppnades. Men nu är jag nöjd, ett tag i alla fall.

Maten är snart här! Det blir pizza, skrovmål för mig, ikväll och grannarna ska komma hit också. En lördagskväll i Agnäs.


Långhåre


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nån som ser vad bilden föreställer? Jag tänkte i alla fall bara visa lite snabbt att min lugg som från början klipptes alldelens för kort, nu är alldelens för lång. Ska se om inte mamma vill klippa min lugg i morgon, hoppas!


Rubriktorka


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kom hem för ett litet tag sen och nu har jag helg. Blir att tillbringa tiden hemma i Agnäs. Medans jag väntar på att pappa ska komma hit så ska jag börja klura på nästa veckas uppgift. Vi ska göra en fondtapet som passar in i ett speciellt yrke, exempelvis. Det ska alltså synas var tapeten ska sitta. Kan bli riktigt kul!


Så sant så


Close up Kommentera inlägget


Förlåt, men jag är så glad


Illustrerat Kommentera inlägget
Helgen närmar sig med stormsteg, veckan har gått superfort. I morgon ska vi visa upp våra sjävporträtt som vi målade och jag tror att jag är klar! Nästan. Ska bara gå hem till Johan, låna en dator där (med PS) och kolla så allt ser bra ut. Vi ska ju gå igenom alla lager som bilden är gjord av och beskriva hur vi gick till väga. Jag får nog säga att jag bara körde på haha...
Nu ska jag fortsätta jobba lite på en annan uppgift. Tänk vilken skillnad det kan vara på läxa och läxa. Välj själv, måla i photoshop eller lära sig matsmältnningssystemet (från gymnasietiden)?!


Ännu en gång


Illustrerat Kommentera inlägget
Alltså det är inte lätt det här, men oj så roligt!. I morrn ska jag göra om det igen när jag får tag på en dator med PS. Dagens tredje försök, med en bättre bild.


Vänddia


Vinter Kommentera inlägget


Sol och minusgrader


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Solen var rund och fin (rund är den väl alltid...) för ett litet tag sen, strax innan den försvan helt. Lite lagomt kallt var det ute också. Gillar såna här dagar, -10 och sol.


Försöka duger


Illustrerat Kommentera inlägget
Andra dagen är avklarad. Vi fick rita/måla självporträtt och jag tror att jag måste hitta en bättre bild att måla av, en som inte blir så förbaskat mörk. Sökandet går viadre. Men först ska jag ut och småöva inför en uppgift som vi har till på fredag. Jag ska i alla fall försöka fånga detaljer som man kanske inte normalt skulle gå omkring och fota. Nått åt det hållet.


Dags att kvälla


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu mina goda vänner, nu ska jag krypa i säng så att jag är pigg i morgon. Klockan nio börjar den andra lektionen (första egentligen, andra dagen) på kursen som ska hålla mig vid liv under våren. Det ska bli spännande att se vad vi kommer få göra och ännu mer spännande blir det är jag tänker på att jag äntligen kommer få veta om det är så roligt som jag tror. Lite kryptiskt skrivet där, men det får vara för jag orkar inte formulera mig på något annat sätt just nu. God natt!Före och efter i dimman


Före och efter Kommentera inlägget
Idag har varit en händelse lös dag. Har sökt runt för att hitta en bok som jag ska i skolan, men den är slutsåld överallt. Jag satt och såg på Kalle Anka nyss också och han gjorde pannkakor gissa vad jag ska äta till middag?

En annan sak som jag tänkte visa, före, efter och ännu mera efter. Min bild från i höstas, favoriten av alla. Jag gjorde om bilden lite och kom då på att jag kanske skulle kolla hur orginalbilden såg ut. Liiiiite annorlunda måste jag ju säga. Och nedersta bilden är nyast, och jag tycker den blev bäst.


Barn på catwalken


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget

Mina barn ska också bli minimodeller. Eller inte. Ser på mammor och minimodeller på 3:an och det är ju tack och lov inte lika hemskt som i USA. Jag tror dom flesta vet vad jag menar.Kalender


Close up Kommentera inlägget
Nu kanske jag kan börja använda denna lite flitigare, nu när det finns saker att komma ihåg.


Någon som kan tänkas anamma min idé?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har lite småtråkigt. Funderar på att kanske hitta på nånting att äta? Det är bara så förbaskat tråkigt att sitta själv och äta, tv:n är inget vidare sällskap. Någon kanske kan uppfinna en tv som man kan samtala med?


Grafisk form


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det blev en kort första dag, redan efter en timme fick vi gå hem. Under den timmen hann jag känna både en och två gånger att den här kursen kommer bli hur bra som helst. Jag har alltid dömt ut gruppen av esteter, men nu vill jag bli en i gänget. På riktigt.
Alla härliga program som vi ska använda, photoshop, illustrator mfl, jag kommer att lära mig massor! Eftersom att jag knappt öppnat eller använt dom flesta av programen så blir det en hel del nytt, men det är sånt som jag vill hålla på med. Jag känner lyckan.


Var vill du åka?


Emma funderar Kommentera inlägget
Alla har vi platser, länder, resmål som vi vill besöka. Jag tillhör den mindre skaran som helst inte besöker värstingturistorterna i exempelvis Turkiet eller Thailand. Jag trivs inte att ligga på stranden eller gå runt på shoppingturer hela dagarna, jag vill så mycket mer. Som att se och uppleva saker. Underbara vyer från en fjälltopp eller fina djur. Annorlunda miljö gentemot Sverige helt enkelt. Det är ju i och för sig annorlunda miljö även på den där stranden, men jag hoppas att ni förstår vad jag menar? Enda sen jag var liten ville jag åka till massor av ställen, mest för att jag ville göra allt som min pappa och farbror har gjort. Den viljan sitter kvar, men den har stärkts av min vilja att upptäcka också.

Italien och Estland. Dom två länderna har en sak gemensamt, jag har varit i dom två länderna. Ni ser kanske att jag hittills inte har hunnit med så många resmål utanför norden.
Däremot har jag sett många fina ställen runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Ronneby i söder, och lite av Norge och Finland.
Mer kommer förhoppningsvis och om några år kanske jag kan bocka av nånting här nedanför?


Filmkväll hemma


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu ska jag se på Mamma Mia som visas på 3:an. Jag kan inte ljuga och säga att Abba's musik är dålig, det är helt fel! Sen blir det en tidig kväll för mig, i morgon händer grejer. Då blir det att återigen sätta sig bakom skolbänken. Första dagen på kursen som jag hade tänkt läsa under våren. Får se om det är nått för mig eller inte? Lär förhoppningsvis visa sig. Förresten så är jag lite nervös, jag vet nämligen inte riktigt vars jag ska vara. Vet att jag ska hålla till i sal L309, men i vilket hus är det?? Har mina aningar dock, lärarhuset kanske?


Söndag = vilodag


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Biblioteket måste ju ändå vara bästa platsen i Umeå. Idag har jag suttit där i nästan tre tre timmar och bara läst om intressanta saker. En ganska trevlig söndagssyssla måste jag säga. Ikväll kanske det blir bio (igen), det beror helt på om Johan får ihop några som ska följa. Om några följer med så stannar jag hemma, annars ska jag vara snäll och följa med. Det där lät som att jag inte tål hans vänner, men det är så att Johan vill se en film som inte riktigt är något jag vill se. Därför blir det såhär.
Nu ska jag bläddra igenom några tidningar som jag fick med mig hem från biblioteket. Jag laddar upp med ett glas juice också!


Fredagsmys blir lördagsmys


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu är jag mätt och belåten och hemma igen. Själv. Jag trodde att det skulle bli en trevlig kväll med film, glass och Johan, men jag antar att det blir en kväll med bara film och glass. Om jag ens orkar det, jag är av någon konstig anledning riktigt trött. Ögonlocken känns som om dom vore gjorda av bly. Vet inte om jag kan hålla mig vaken tills Johan kommer hit om några timmar? Haha vilka bekymmer man kan ha.


Lördag för hela slanten


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Den här dagen har mest bestått i att göra lite ärenden åt andra, slappa, lämna bok på biblioteket, slappa och nu ska jag snart hem till Johan och äta middag. Känns ganska bra ändå. Ikväll vet jag inte vad som händer, känns som att jag skulle vilja ut och upptäcka världen. Hinner man göra det på en kväll?


Mobil-i-bild


Övrigt Kommentera inlägget
Vad gör ni en fredagkväll? Jag sitter här i min soffa (eller på golvet) och roar mig. Ikväll fick jag en liten spontanidé och försökte mig på att göra en lite frän bild, vet dock inte om det blev så bra. Men det var ju trots allt första gången. Jag känner mig nöjd (lite stolt också att lilla jag faktiskt kan vara finurlig ibland) och jag antar att det är viktigast. Det går framåt.


3D-Anka


Övrigt Kommentera inlägget
Jäklar vad tiden bara flyger iväg. Jag gick nyss för att plocka upp posten som trillade in och slängde samtidigt iväg en blick på klockan. Halv sju?! Jag antar att det går så när man gör roliga saker. Vad jag har sysslat med är lite allt möjligt, bland annat att snabbt (och lite slarvigt) göra bilden nedan. Kul var det i alla fall!
Och nedan kommer orginalbilden (min såklart).


Nu är det helg


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag orkar jag inte hålla på att skriva en massa. Jag ska ägna tiden åt min nya tidning, se på film, lyssna på traktorerna här utanför som skotar för allt vad dom är värd och snegla mot fönstret för att se om den skrämande duvan sitter där och glor. Det är vad jag ska göra idag. Mycket härligt måste jag säga, en snöig dag som denna.


Ny tidning


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Johan var så snäll och köpte en tidning till mig så nu har jag lite roligt att läsa! Men först ska jag se på Sveriges värsta bilförare. Måste se det jag har missat hittills sen också!
500ps12012


Sorgen är stor


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag är så ledsen... Min superfina genomskinliga spargris har kilat vidare. Jag råkade stöta till den så att den föll i golvet och gick mitt itu. När jag såg förödelsen trodde jag helt ärligt att jag skulle börja gråta, så illa är det. Har jag tur kanske Johan kan limma ihop den, annars får jag vara extra snäll mot brorsan och fråga snällt om jag inte kan få hans.


I'll be back


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag ska besegra snöovädret. Pass på, nu ger jag mig ut!


Ingen idé är dum


Close up Kommentera inlägget
Min säng är så himla bekväm! Ibland har jag svårt att ta mig upp bara för att det är så himla härligt att ligga mellan täcken och kuddar strax under taket. Den här morgonen har jag sett på sista avsnittet av Morden i Midsomer och nu antar jag att det är dags att kliva upp för lite frukost och sen ut i vinterlandet.
Igår hade jag roligt med ett orange nagellack, som köptes för att användas på en maskerad. Får se vad jag får för konstiga idéer idag...


Truth No. 9


Truth No. Kommentera inlägget


Bjurholm i Stockholm


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kolla vad jag hittade när jag kikade runt. Kanske ska flytta dit om jag inte kan släppa taget om Bjurholm, men samtidigt vill bo nån annan stans?!


Fantasilös


Close up Kommentera inlägget


Nu så


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
På vintern är det ett rent h-vete att ha på sig linser, i alla fall för mig. Luften inne är så torr och linserna torkar fast på mina ögon hela tiden, det svider och har sig. Tänkte bara att ni kanske ville veta.
Nu har jag satt upp en av dom där ramarna. Ovanför sängen hamnade den och där får den sitta. Tycker den passar bra där.


Vad tänker du på?


Musik Kommentera inlägget
Jag gissar på att så gott som alla har vissa låtar/artister som man associerar till nånting så fort man hör låten, person, händelse, osv. Så även jag. Jag tänkte dela med mig av några, bara för att jag tycker att det är så roligt att se hur konstiga associationer man kan!

Green Day Basket Case - Linda, hon var den som spelade låten första gången för mig
Michal Jackson Man In The Mirror - Sena kvällar i bilen när man glider runt stan
Eros Ramazzotti & Cher Più Che Puoi - När jag var liten och vi hade varit hos Ingemars och åkte bil hem på sena kvällen
Bruce Springsteen - Höst
AiluCrash Turn The Tide (filmen Jag saknar dig) - Blir så glad men samtidgt ledsen av låten
Rise Against Hero Of War - Väckarklocka
Colbie Caillat Bubbly - Väckarklocka
The Dubliners Wild Rover - Spelades alltid när jag stekte pannkakor hemma
Sabaton Firestorm - När jag och Jesper åkte bil med italienarna (kan tilläggas att dom var livsfarliga bakom ratten)
September Mikrofonkåt - Johan, för att han fullkomligt hatar låten
Vikingarna Den Stora Dagen - Åsele marknad, köpte en skiva med Vikingarna och den här låten var min favorit
AC/DC Highway To Hell - Riff Raff Ruff


Passepartout


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Blev bjuden på lunch av Maggan, mumsigt mumsigt. Sen blev det även en miniminidamsugare (verkligen pytteliten!) på sjukhuset.
Jag kom hem från stan med mitt anteckningsblock också så jag är nöjd. Ännu bättre är ju även att jag hittade "ramar" till några av mina bilder. Ni vet såna här passepartout. Pappersramar som sätts i ramar mellan bilden och glaset. Jag hittade två stycken som är rymmer tre bilder var och kostade endast 5 kr/st på Gallerix så jag passade på. Har inte tänkt ha dom i ramar utan jag tycker dom kan vara ganska fina som dom är att luta mot väggen med bilder fasttejpade bakom. Tror det kan bli rätt bra.


Min böjelse


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det finns en sak som jag tycker om väldigt mycket. Anteckningsblock. Haha ja jag förstår hur det låter men så är det! Kollegieblock, skrivböcker, anteckningsblock, linjerade, blanka, ja allt. Jag har alltid tyckt om att ha massa kollegieblock, i skolan och hemma. Tror att i Agnäs har jag säkert fem, sex stycken som är helt oanvända. Men det är ju så roligt att skriva, kludda, rita, allt vad man nu kan göra. Blocken från lagerhaus är fina, har två stycken som snart är fulla.
Idag ska jag gå och köpa två stycken nya, vita. Tanken är att jag ska pynta dom lite och sen ska det skrivas ner saker kan vara bra att veta. Och jag lovar, det dröjer inte länge innan dom är fulla dom också.

Här är ett block med blanka sidor från lagerhaus. Har alltså två av denna, fast inte med små fula robotar som tur är!
SKRIVBLOCK ROBOT A4


We owned the night


Musik Kommentera inlägget
Sen Countrygalan i Nashville som visades på svt2 i lördags, har jag fastnat för Lady Antebellum. Har hört nån låt tidigare men aldrig vetat vilka dom är, nu är det ändring på det!


Kinabron


Vinter Kommentera inlägget
Alltså, mitt tredje objektiv. Tamron 70-300mm. Vi två kommer inte överens. Inte alls. Nä, jag tycker inte om det. Funderar på att sälja det, men samtidigt är det ett sånt där bra-att-ha-objektiv. Dessutom kostade det inte så mycket, så man får ju vad man betalar för. Men jag kommer inte att vara någon flitig användare av det objektivet, det är bara att inse. Min grej är inte riktigt i den klassen, jag vill hellre köra på detaljer. Så, nu vet ni det.

Här kommer i alla fall några bilder från dagens promenad. Hittade bland annat bort till Kinabron, den är ju för tjusig!


Puh


Close up Kommentera inlägget
Jag kom hem för ett tag sen från min lååååånga promenad. Trodde att jag aldrig skulle hitta hem igen. Ja, jag gick halvt vilse... Men till slut så.
Nu har jag suttit ett tag och gjort lite nödvändiga saker och nu tänkte jag kolla om jag fick några bra bilder idag. Har inga höga förväntingar direkt haha! Och på tal om bilder. Under helgen har jag pysslat ihop en ny sida där jag bara ska lägga upp utvalda bilder. Visst låter det proffsigt? Haha eller inte, jag har väl mest gjort det för mig själv inför framtida bruk (förhoppingsvis). Men om ni vill kolla så klicka hääääääär eller på bilden nedan!


Ett grönt äpple


Close up Kommentera inlägget
Köpte gröna äpplen igår. Hade inte tänkt föröska fota dom, men jag fick så tråkigt igårkväll så jag gjorde ett försök i alla fall. Snart ska jag gå ut lite tror jag. Har ju bestämt mig för att jag måste använda mitt tredje objektiv, tamron 70-300mm, lite mer så i veckan får jag inte använda något annat än det. Kommer att sluta med att jag inte rör kameran alls...


Lite mera skoter


Motor Kommentera inlägget
Bilder från i torsdags när Johan provkörde sin nya gula skoter. Sen sist, men inte minst, kommer den finfina bilden av fastkörningen som inträffade i fredags. Vi fick gräva fram skotern med händerna. Höll på i 1.5 timme...


Åter till storstan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Tillbaka i Umeå igen. Får se om jag får tid nu att slutföra mitt miniprojekt som jag har pysslat med lite nu och då under helgen. Går det bra så får ni se i morgon! Jag funderar också på om jag senare ikväll/natt ska ta med mig stativet och kameran och gå ut en sväng. Kom på en grej som kan vara rolig att fota nu på natten. Får se hur det blir!

Mina älskade hörlurar har gått sitt öde till mötes... När jag var ute nyss och styrde dom av huvudet så sprack dom, på två ställen. Snyft. Dom var bäst.


Ibland kan det gå fel


Vinter Kommentera inlägget
Tittade över lite bilder från helgen och gjorde nånting med den här bilden. Vet inte vad, det blev väldigt fel men samtidigt blev himlen lite läcker. Om den bara hade varit bättre i helhet. Jag gillar den ändå!


Slutet på veckan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Alla måste väl ändå ha sett Rasmus på luffen? Om inte, så se den! Under förmiddagen i dag satt jag och såg på den filmen i alla fall, den gick på tv4film. Blir så himla glad av den filmen, och alla söta kattungar som är med!

Idag är det mammas tur att fylla år. Grattis till dig!


Finns inte tid


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nej med vad sägs om ett litet hej kanske? Är fortfarande hemma i Agnäs och då orkas det inte skrivas så mycket.
Igår var jag och Johan och körde lite skoter i alla fall och på kvällen såg jag på nån knasig film med Linda och Kristian. Idag har jag varit i älskade Agnäsbacken och åkt slalom, underbart. Hittills har det varit en bra helg!


Säsongen har börjat!


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Årets första skotertur! Blev en kort sväng till Bjurholm och tillbaka. I morgon ska vi fara på förmiddagen redan och då kanske det blir en lite längre tur.


Helt förvirrande


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Helt ärligt nu, är det någon vänlig själ som kan förklara hur dom har tänkt det här med bussarna/tågen? Ibland går tågen och ibland inte (när dom ska gå), hur ska man då veta vad man ska åka? Och måste man betala bussbiljetten för sig och tågbiljetten för sig? Hela den här idén är bara åt skogen än så länge.
Och för er som förstår ännu mindre, dom har gjort om busstrafiken och anpassat den med pendeltågen. Det betyder alltså att vissa bussturer (Umeå-Vännäs-Bjurholm, och omvänt) är tåg mellan Umeå-Vännäs och sen buss till och från Bjurholm...