Kvällen

Jag har suttit inne hela långa dagen och stirrat på x antal foton. När klockan blev nio så tog jag mig ut på en liten promenad. Ganska skönt att få sträcka lite på sig. Nu ska jag fortsätta redigera lite bilder innan det är dags att sova lite.


Dagen

Inte direkt världens bästa bild, men för den som inte förstår så ville jag visa vad jag gör idag. Lyssnar på musik och redigerar bilder. Jag har heller inte dåligt samvete för att jag sitter inne, det är halvkasst väder ute.


Bra väder vi har


Sommar Kommentera inlägget
Igår kväll var jag ute och gick vid halv tio. Himlen var väldigt mörk på sina håll, och långt borta syntes hur det regnade. Jag kom hem och minuten senare regnade det även här, ibland har man tur.


I didn't know

.


Lasse Stefanz

I fredags var jag i Gräsmyr och lyssnade på Lasse Stefanz. En mycket bra kväll var det. Fler bilder kommer så småningom.


Frustrerad Emma

Jag blir så less, så less. Har en massa bilder att redigera men inget program att använda längre. Det var som att allt skulle krascha samtidigt. Nu har jag lånat ett dator med Photoshop CS5. Tror ni att det funkar då? Nej. Camera raw kan inte öppna bilderna. Irriterande. 
Jag har faktiskt photoshop elements 9 som jag fick med när jag köpte kameran så jag tänkte att det kanske är på tiden att installera det på datorn. Tror ni det gick? Nej. Funkar uppenbarligen inte på mac. Min enda utväg just nu är att köpa elements 10 (har inte riktigt råd att köpa cs6 som jag helst vill ha...) som jag hade tänkt köpa i augusti nån gång, men jag får väl gå lite i förväg.
 
I alla fall så har jag nu Photoshop Elements 9 (ej till mac) till salu för 300 kronor om det är någon som skulle vara intresserad.Såhär mitt i natten

Jag lever faktiskt, har bara inte haft någon bra anledning att skriva nått. Förra helgen var jag som sagt i Åsele. Det regnade massor, men var kul i alla fall. Sen i veckan har jag jobbat tre dagar och nu har jag helg igen. Känns riktigt bra med helgen eftersom att dagens arbetspass var som en rak höger, bokstavligt talat.
I morgon ska jag åka hem till Agnäs och på kvällen ska jag njuta av finfin musik. Ska till Gräsmyr och lyssna på Lasse Stefanz som spelar på logen där. Kommer att bli great!


Hade'

Flaskor med vatten ligger i frysen, kylbägen står redo, väskan är (snart) packad. Jag är redo. I eftermiddag styr vi stegen mot inlandet. Ska bli så himla kul, regn eller inte. Hej svejs!
Åsele 2010


Nytt i garderoben

Igår fick jag ta mig en tur till stadium. Tänkte köpa mig ett par shorts eftersom att jag inte har några kvar. Sattsade på ett par ilgröna den här gången. När jag kom in på stadium såg jag också att dom hade rea så jag kollade lite. Har länge varit på jakt efter ett par färgglada byxor och plötsligt såg jag dom. Gula och fina. Väldigt gula.Tur hade jag också, det var sista paret i min storlek.
Nu kommer jag alltså gå runt i åsele med gula byxor, eller gröna shorts, och fina röda stövlar. Det känns som att det inte kommer vara några problem att hitta igen mig. Skulle haft mitt rosa paraply också.


Lupinus


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70
Jag har bara med mig mitt allroundobjektiv, men det är faktiskt riktigt bra med när närbilder också. Även om jag skulle ha föredragit mitt Tamron 60mm idag. Eftersom att det faktiskt är lite festivalanda i helgen så släpar jag inte med mig onödigt mycket.
 
Och ja festival, det är ju nästan det. Marknad, tivoli, olika artister och uppträdanden, tält, regn, mygg, glatt folk och sånt som hör till. Jag längtar, men det har ni läst flertalet gånger tidigare... Jag längtar!


Myggbiten men glad ändå


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag sov jag länge, läääänge. Hur skönt som helst. Vid fikatid så tog jag, pappa och Leif (farbror) med lite fika och fikade hos farmor. Väl hemma igen så gav jag mig ut i lupinernas land. Det är fullt med lupiner efter vägen, fina är dom. Dock ingick mängda med insektsbett... Mygg, broms och lite sånt. Min högra axel skulle jag just nu vilja ge bort..! På bilden syns förresten mina fina foppastövlar!!


Nya batterier

Finns det nånting skönare än att vara nyduschad och krypa ner i en sval säng? Jag klagar inte.
Är hemma i Agnäs nu och tar det lite lugnt. Laddar upp inför helgens trevligheter. Sitter och pysslar med lite bilder gör jag också, dock har jag stött på problem som gör att jag inte kan fortsätta förens på måndag... Tråkigt men sant. Nu är jag så trött att det gör ont att titta, dags att sova!


Några dagar kvar nu

Snart går jag på ledigt i några dagar och då är det åsele marknad. Som jag har längtat efter denna helg! Även om det ser ut som att det kommer regna hela helgen så är jag glad ändå, det kommer bli kul!
 
En liten bild från i lördags kväll.


Nu händer det!

 
Och här var det livat. Det finns liksom inget att skriva om och jag hinner heller inte använda kameran så mycket. Den här veckan har jag bara jobbat, ätit och sovit. Bokstavligt talat. Tio pass på raken och sex av dom är avklarade, känns ganska skönt. Ikväll tänkte jag i alla fall att jag skulle gå ut på en promenad, sagt och gjort. Kameran fick förstås följa med. Tyvärr hann jag inte ut så tidigt så det hade hunnit bli lite mörkt med alla moln. Jag har faktiskt nyligen kommit hem efter promenaden.
Får se om jag ska sova tidigt ikväll eller om jag orkar följa med till Johans kompisar. Känns ändå som att sängen lockar mer, ska ju ändå jobba i morrn eftermiddag.


Hej från mig

Jag har ingenting att skriva om längre. Denna veckan blir ännu mindre att skriva om. Har åtta pass kvar innan jag går på ledigt i fem dagar. Då blir det Åååååsele! Men där är vi inte än. I morgon är det min sista inskolningsdag, jag börjar känna mig redo att vara på egen hand. Även om det är en hel del saker kvar att lära.
Nu måste jag kila iväg till affären, har slut på allt i kylen... 


Jag, jag och jag

Robert ville prova min kamera, i lördags, så det blev en bild på mig, sent på kvällen. Trött och halvt slut på efter att ha gått omkring med kameran en hel dag. 


Bröllop och lite sånt


Porträtt Sommar Kommentera inlägget
Igår var det fullt upp hela dagen. Bröllop stod på schemat och det var mycket trevligt. Min fina kusin stod som brud och hon ersatte även solen som uteblev under dagen/kvällen. Bilder kanske dyker upp om några veckor.
 
Idag blev jag väckt vid sju av barn som skulle på toa. Min mamma och pappa var barnvakt åt brudparets tre barn så även jag fick idag sysselsätta mig lite med att passa dom. På eftermiddagen åkte vi upp till Bjurholm för att gå lite och kika på marknaden. Jag fick dock tillbringa min tid i Luftlandet med hoppborgar. Gossarna, som jag fick hålla koll på, hoppade och lekte som små galningar i säkert en timme innan det var dags att åka hem. 
Med strålande sol idag så har hela den här helgen varit helt fantastisk.
 
Jag tar mig friheten att visa en bild från igår på min andra fina kusin och hennes käreste.