Lugna gatan


Vår Kommentera inlägget
Idag blev det en liten tur för att hälsa på hos kusin Maggan och kolla in hennes nya lya. Mycket trevligt det där!
Nu på eftermiddagen har det mest blivit lite tv-tittande och just nu ligger Vimsan i mitt knä. Antagligen så tycker hon att datorn är ivägen... Roligare än så blir det inte och därför tänkte jag visa dom sista bilderna från Holmsund.


Paprika


Close up Kommentera inlägget
Dagen middag bestod av en skinksallad. Och jag passade på att leka lite med maten. Sånt är faktiskt tillåtet.


Påskpynt


Illustrerat Kommentera inlägget
Jaha, lite tråkigt har det allt varit att vara ensam här hemma. Konstigt, i stan går det hur bra som helst men hemma i Agnäs så blir det bara tråkigt haha. Jag har i alla fall lyssnat på alla mina Kopparbärs-skivor och gjort lite "påskpynt". Lite ägg i headern och en kyckling i sidomenyn. Ser för j*vligt ut, men det är ju ändå påsk (snart)!


Ja, vad gör man inte?


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kokar ägg och nyttjar datorn som äggklocka...Hemma i hemmet


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu sitter jag hemma i Agnäs. Bussfärden till Vännäs var allt annat än rofylld, som den brukar vara... Först möts man av en arg och sur busschaufför som tycker det är fel att betala med kontanter (hade god lust att bara kliva av då) och sen när man väl sitter på bussen så får man stå ut med solen rätt i ögonen. Haha ja ni hör. Så värst farligt var det ju egentligen inte, det var bara den där chauffören som jag störde mig på. Jag kunde inte betala på något annat sätt än med en 50-lapp och resan kostade 39 kr. Då fick jag arga blicken och en massa mutter tillbaka, uppfattade lite när han mumlade nått om folk som inte kunde ha jämna pengar eller använda kort. Förlåt så mycket säger jag bara.
En timme på bussen, var roar man sig med då? Tja, lyssna på musik och leka lite i photoshop (min testversion går förresten ut om tre dagar...).


Då och nu


Före och efter Kommentera inlägget
Som sagt så var jag ute i holmsund i går. Hösten 2010 var jag också där och många bilder liknar dom som jag tog igår. Jag gjorde en liten jämförelse, då och nu, alltid roligt att se!


Bekymmer med tiden


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jäklar vad less jag blev nu. På måndag morgon ska jag till tandläkaren i bjurholm och jag hade tänkt ut att det skulle passa så jag slapp vänta i flera timmar på en buss tillbaka till stan. Men nej, jag glömde bort den lilla detaljen att busstidtabellen är ändrad. Nu när jag kollade vilken buss jag ska åka hem med i morgon, gjorde jag den stora upptäckten att jag kommer få sitta i bjurholm på måndag i tre timmar och vänta på bussen, vilket jag inte riktigt kommer att ha tid med egentligen. Alternativt säger jag åt tandläkaren att hon har fem minuter på sig, då hinner jag med en tidigare buss.


Sunrise


Vår Kommentera inlägget


Vindkraftverken i Holmsunds hamn


Övrigt Kommentera inlägget


Vinter eller sommar? Eller både och.


Emma funderar Kommentera inlägget
Dom flesta som känner mig vet nog att jag älskar vintern och är inte lika förtjust i våren och sommaren. Våren är den absolut värsta tiden.
Nu är det ju i princip vår här i Umeå, inte länge kvar i alla fall, och jag sörjer verkligen att vintern är slut. Den här vintern blev inte alls som jag hade tänkt mig. Inte på långa vägar. Endast en sväng med slalomskidorna, endast en sväng med skotern (blir dock mer nästa vecka!) och inte en endaste minut i någon pulkabacke. För att vara helt ärlig vet jag inte vad jag har gjort av tiden? Det känns nästan som att vintern bara har varit en månad... Jag blir helt deprimerad när jag sitter och skriver det här, jobbig känsla.

Här i Umeå försvinner snön i rask fart och det är vatten precis överallt. Tiden då jag suktar efter mina svala vita dojjor men istället plaskar runt i alldelens för varma vinterskor. Som sagt så tycker jag inte om den här tiden året. Normalt sett.
I år är det lite annorlunda. Eller, jag är lite kluven. Jag tycker fortfarande inte om våren eller sommaren, men jag måste erkänna att det är lite roligare att vara ute med kameran under dessa årstider. Jag insåg egentligen detta förra året, men jag erkänner det inte förens nu. Det tar liksom emot att säga att jag faktiskt ser fram emot att snön ska försvinna (nu när det bara är skitsnö kvar).
Alltså det svåra problemet som jag brottas med, sorgen över att vintern försvinner och glädjen att sommaren är på väg... Jag kan inte bestämma mig om jag ska vara glad eller ledsen.

Nästa vecka åker jag norrut och då blir det förhoppningsvis en massa skoter och korvgrillning, kanske till och med lite pimpling. Jag ska ta igen en hel vinter på några dagar, jag måste för mitt eget samvete.


En bild till


Vår Kommentera inlägget
Jag börjar närma mig slutet med alla bilder från i morse. En sak som är säker är att nästa gång jag åker ut till Holmsund (mycket snart hoppas jag) så ska stativet med. Vattnet blir mycket mjukare då när man kan ha längre slutartid. Bilderna som jag har nu är vattnet så skarpt att jag blir irriterad. Men jag gillar dom ändå, och ni får se resten i morgon skulle jag tro!


Soluppgång


Vår Kommentera inlägget
Tidigt i morse, redan innan klockan hunnit bli 06.00, åkte jag och Johan ut till Holmsund. Han hade precis slutat jobba och det tajmade bra med soluppgången. Lite frukost där ute vid vindkraftverken, jag gick crazy (nära på) med min kamera och stackars Johan fick stå vänta på mig. Det blåste väldigt mycket där ute också, det hände fler än en gång att jag höll på tippa när jag balanserade på stenarna.
Färjan stod i hamnaen också när vi kom dit och jag hade hoppats på att den skulle fara ganska snart. Min tanke var att ta en bild när färjan passerade mellan mig och solen, men självklart så steg solen för snabbt och färjan ville aldrig lämna sin trygga plats i hamnen. Eller ville och ville, jag gissar på att den åkte nån halvtimme efter att vi hade åkt hem...
Nu ska jag gå igenom resten av bilderna, men jag kan bjuda på den första bilden som jag tog där borta.


Färgbomb #2


Close up Kommentera inlägget
Jag har gjort ett nytt försök med att måla lite. Samma motiv som sist, men jag vet inte om jag fortfarande är nöjd. Sist tyckte jag inte riktigt om näsan (som tur var syntes inte den på bilderna) och nu känner jag smått missnöjd med ena ögat. Jag har inte tålamod att vänta mellan varven så att färgen får torka! Kanske tredje försöket lyckas? Så länge ska denna få hänga lite fint på sidan av kylskåpet.


Lite nytt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har städat lite bland mina kategorier. Har länge, länge tänkt att jag borde dela upp mina foton i olika kategorier så att inte alla ligger i en och samma. Det blev ganska många, så jag passade på att dela upp kategorierna i kategorier också haha.


Titanic 3D


Filmtips Kommentera inlägget
Jag såg nyss att Titanic 3D snart visas på bio. Det känns nästan som en självklarhet att gå och se den eftersom att det är en av dom bästa filmerna som gjorts. Filmen är mäktig när man sitter hemma i soffan och jag kan bara gissa hur det skulle vara i en biosalong, i 3D. När jag kommer hem efter påskveckan ska jag direkt gå på bio.


Läget


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kort sagt: mitt internet suger just nu. Jag vet inte om det beror på stormen som pågår utanför fönstret eller om det är något annat som är problemet... Ingen musik för mig i alla fall.


Min bild som norrlandsbilden


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Norrmejerier har en tävling där man kan få chansen att se sin egen bild på mjölkpaketen. Det skulle vara riktigt fränt tycker jag om något av mina bidrag visades, tänk er själva att gå och handla mjölk och kunna se sin egna bild. Jag har i alla fall två bidrag och ni får jättegärna gilla dom via facebook.
Klicka på bilderna för att komma till "Norrlandsbilden" och där får ni söka i sökrutan efter Aurora Borealis och Midnattssol.End of the week


Motor Kommentera inlägget
Nu är helgen slut och snart börjar en ny vecka. Igen. Alla har ställt fram klockorna en timme också hoppas jag? Tänkte bjuda på några fler bilder från igår tills vidare.


Gamla ting


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag har vi varit och kollat på veteranskoterrally. Dock mer eller mindre ösregnade det så vi stannade inte så länge. Tråkigt väder men roligt i alla fall. Nu är det tv-soffan som gäller.


Färgbomb


Close up Kommentera inlägget
Målade lite, blev dock inte nöjd. Nytt försök när jag kommer hem igen på söndag.


Truth No. 10


Truth No. Kommentera inlägget


Jag är riktigt trendig


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag skaffade mig lugg i slutet av sommaren och i januari (tror jag) klipptes den återigen kort. Nu är det tydligen på tapeten att skaffa sig en snygg lugg i vår. Jag är för första gången "trendig"?


Korsord


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har blivit värsta mästaren på korsord. Okej, inte riktigt men jag klarar med än bara dom lätta nu mera. Sudoku är också en favorit, kan sitta i timmar.


One day


Övrigt Kommentera inlägget


Något du tycker är fint


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag hittade en liten tävling med temat "något du tycker är fint". Jag behövde inte fundera länge. Finns det något finare, och mäktigare, än ett norrsken?

Och eftersom att jag vill ha ett polfilter så vill jag vinna denna från tvspelsweb.se.


Lab Color


Före och efter Kommentera inlägget
Jag satt nyss och lekte lite i Lab Color i photoshop och lyckades med detta. Ingen megastor skillnad, men tillräckligt.


En bra dag


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Kvällens middag var den mumsigaste på länge, uppstekt pannkaka med hjortronsylt. Jag är ett stort fan av alla sorters pannkaka (utom fläskpannkaka), men jag skulle nog säga att uppstekt pannkaka är allra mumsigast. Och när dessutom hjortronsylt finns på tallriken, ja då kan det inte bli bättre.

Ikväll är det River monsters på Discovery channel och det tänker jag verkligen inte missa. Fram till dess ska jag nog ta tag i disken och lite annat som måste göras, såna där tråkiga saker.


The Texas Chainsaw Massacre


Filmtips Kommentera inlägget
För några kvällar sen såg jag och Johan på the texas chainsaw massacre, motosågsmassakern. Jag vet inte rikitgt vad jag ska säga, men vidare trevlig var den inte att se på. Fast bra var den!
Igår såg vi på the texas chainsaw massacre: the beginning, början på första filmen. Alltså the texas chainsaw massacre gjordes före the texas chainsaw massacre: the beginning. Den andra filmen är liksom en förklaring till den första.
Båda var helt klart sevärda (var tvungen att googla lite om motorsågsmassakern efter att ha sett filmerna), men det ska väl tilläggas att det är ganska mycket blod. Och scener där man ser hur motorsågen skär igenom kroppen.
The Texas Chainsaw Massacre - Motorsågsmassakern Poster


Håll fast vid det du vill


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Vill man nånting måste man kämpa lite också och motgångar får inte hindra. Jag ska lyckas, förr eller senare.


Spekulationer kring gluggar


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag satt nästan fyra timmar på biblioteket, men jag vet inte om jag blev så mycket klokare... Vad det är jag försöker bli klok på är vilket objektiv som jag ska införskaffa. Jag trodde att jag visste så sent som i förrgår, men nu är jag osäker igen. Jag har läst, googlat, läst och jämfört. Vill ju inte direkt gå och köpa nått som jag sen inte kommer att använda. Därför skulle jag kunna tänka mig ett fast objektiv (me like), typ nikon 50/1.8 eller 85/1.8, men om jag tänker på vad jag har nu så går nog 50/1.8 bort för jag tror att tamron 60/2.0 som jag har är rätt så likt. Då är det 85/1.8 som står kvar på listan. Men då kommer tankarna... Jag kanske skulle behöva ha lite mer vidvinkel, eller klarar jag mig med tamron 60/2.0?? Kanske ska slå till på sigmas 17-70/2.8-4.0 ändå?
Jag har några att välja mellan, några fasta och några zoom, men jag kan verkligen inte bestämma mig. Ska tillbringa några timmar till med att läsa lite om olika objektiv, samma saker som jag redan läst, och sen om jag har tur så kan jag kanske bestämma mig.


En ny vecka, nya händelser


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det blev inget skran-vm för min del igår. Varken jag eller Johan kände för att stå ute i blåsten, sen såg det inte så spännande ut heller. Vi gjorde en snabbvisit vid Nydala istället och sen bar det av hemåt igen. Gårdagen försvann, även fast det inte hände så mycket.
Nu ska jag kila ner till biblioteket och sitta där ett tag. Och där ska jag söka inspiration. Kanske slutar det i nånting bra?


Slutet på veckan


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Solen strålar från en klarblå himmel idag och här sitter jag och ser på svt:s alpina sändningar. André Myhrer slog på stort och vann slalomcuen, grattis grattis!
Jag ska strax ge mig ut i det fina vädret och om några timmar kanske jag ska titta på världens första VM i skrana. Kan bli en ganska spännande syn, så jag vill nog inte missa det.


Tid för film


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Ja, nu har jag gjort det igen. Ny design. Uppdatera webbläsaren om inget syns. Tyckte det var synd att inte använda den när jag nu har suttit och gjort 21 olika små bilder som ska passa, så ja.
Nu ska jag sätta mig i min inte så mysiga soffa och se Bröllopsfotografen på 4:an. Har inte sett den tidigare, men jag tror att den är rätt så bra.


En middag för dom fina


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag blev det en middag som passar den riktigt late. Och idag är jag riktigt lat. Fil med flingor och en ostmacka. Lyxade till det lite med att ha jordgubbsfil till och med.


Nu är det snart slut på den fina tiden


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu har även jag insett att det inte finns någon återvändo. Våren är snart här. Varmt och jäkligt när man ska sova. Jag bäddade nyss om sängen och bytte ut ett av två täcken mot påslakan. Förmodligen så ryker nog det andra täcket också inom en snar framtid. Märkte att det där blev lite konstigt, jag använder ju själv bara ett täcke såklart. Det andra har jag som kramkudde...
Vädringsluckan har även haft sin premiär för i år. I natt var det så förbaskat varmt så jag var tvungen att kliva upp och pilla bort all bomull som jag tätat fönstret med och ställa vädringsluckan på vid gavel. Det blev faktiskt ganska behagligt, även fast det var med sorg i hjärtat som jag gjorde det. Inga täcken och öppet fönster (vädringslucka) betyder slutet för den älskade vintern.


Filmstrip


Övrigt Kommentera inlägget
Jag har suttit och pysslat med lite av varje ett tag nu och tiden bara rusar iväg. Men det är ju så roligt att lära sig någonting nytt.


En omgång med saxen


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jaha, ikväll åkte saxen fram igen. Det var alltså återigen dags att frisera till luggen lite. Just för tillfället växer mitt hår som ogräs och luggen är verkligen inget undantag. Men jag klagar inte, nu när jag äntligen är nöjd med mitt hår.
För övrigt så är det fredag idag, det har nog ingen missat? Jag vet inte vad som ska hittas på ikväll, förmodligen ingenting. Fast det hade ju varit roligt att få lämna detta skrymsle ett tag också. Jag får helt enkelt se. Nu börjar Simpsons på 6:an, så ett litet tag klarar jag mig nog.


Gammal blir ny


Före och efter Kommentera inlägget
Jag satt igår och lekte med lite bilder, det är alltid lika roligt även fast det inte alla gånger är särskilt givande. Men igår blev jag faktiskt ganska nöjd. En gammal bild från hösten 2010. Håll musen över bilden för att se den nya redigeringen!Kamerautrustning


Mina saker Kommentera inlägget

Jag har tidigare skrivit om min kamera och dess tillbehör men jag har nog aldrig berättat om vad jag använder mest osv.
Kameran är ju en självkalarhet eftersom att jag bara har en, Nikon D3100. Den är bra, men jag börjar känna nu att jag inte skulle tacka nej till en bättre. Om några år ska jag nog försöka kliva upp ett steg eller två. Det är ett mål att sikta mot, att komma upp i den nivån. 

Objektiven då. Kitzoomen, 18-55mm, är väldigt sparsamt använd och just nu vet jag inte ens vars den är... Förmodligen i en låda. För mig är det ingenting som passar. Förmodligen är det många som förstår.
Nästan direkt efter att jag hade köpt kameran införskaffade jag Tamron 70-300mm och den är nästan heller aldrig använd. Jag har väl aldrig hamnat i situationer där det kommer till användning, förutom när jag har tagit bilder på månen. Jag har heller aldrig ansträngt mig så mycket att försöka "lära känna" objektivet. Är lite i valet och kvalet om jag ska sälja det eller inte...
Vad jag kommer ihåg gick det bara ytterligare någon vecka tills jag hitade mitt nästa inköp på blocket. Satt på jobbet och kollade och sen dök det bara upp, det var liksom en fullträff som aldrig skulle komma igen. Tamron 60mm macro. Nypriset ligger på omkring 4000:- och säljaren på blocket ville ha 3000:- för sitt. Jag slog till direkt och fick det faktiskt för 2500:-. Det var ett riktigt kap eftersom att det är det objektivet som jag just nu har som standard på kameran och såklart är favoriten.

Jag vet att många tycker att man ska vänta innan man köper en massa objektiv och dyl, men jag visste tidigt vad jag ville ha och vad jag ville få ut av min utrustning. Långt innan jag ens hade skaffat mig en systemkamera. Jag saknar fortfarande lite saker, men hittills har jag alltid (för det mesta) hittat någon lösning på problemet.

Jag har en liten önskelista på lager också. Objektivet, blixten och polfiltret är förhoppningsvis mina om bara några veckor. Resten får jag ta senare. Stjärnfiltret vill jag ha mest för kul, men även för en grej jag ska göra i sommar som jag tror filtret skulle passa ganska bra till. Reflexskärmen har jag inte så stort behov av just nu eftersom att det alltid går att göra egena av lite kartong och aluminiumfolie.En dag som denna


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Angående det jag skrev tidigare idag, att jag knappt rört kameran på över en vecka, så tänkte jag nu bevisa för mig själv att jag fortfarande kommer ihåg hur man startar den. Det gick faktiskt bra. Nej men skämt åsido, jag är jättesugen på att gå ut och fota men det är lite tråkig miljö just nu. Snö som är svart av all sand och grus överallt. Nä, inspirationen tryter i dessa dagar.


God morgon världen


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har nu kommit fram till varför jag sover så dåligt ibland. Det är det där finfina kylskåpets fel. Jag är inte en person som sover särskilt djupt så när kylskåpet börjar låta lite har jag svårt för att sova. Ljud som är jämna, exempelvis från tv:n, är bättre. Det har därför slutat med att jag ofta sover med tv:n på (den stängs av efter en timme).

Från det ena till det andra, jag har inte rört kameran på över en vecka?? Om man bortser från i måndags när jag tog typ 10 bilder på träden som vajade i vinden... Hemskt.


Terapiarbete


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
När jag var sjuk förra veckan blev det ganska många timmar till att vila upp sig. Och när jag vilar upp mig vill jag göra nånting som är kul. Det slutade i alla fall med det ni (nästan) kan se nedanför. Jag funderar starkt på att byta design igen, för jag tycker helt enkelt bättre om när det bara är typ svart-vitt. Jag får se när det blir, jag har inte riktigt bestämt mig än.


Det här med norrmän


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
På aftonbladet kan man idag läsa om en meteorit som slog ner i ett tak i Norge. Nu säger en norsk astrofysiker att det är en världsnyhet och att det är fantastisk upptäckt.
Jag håller med om att det är en fantastisk upptäckt och allt det där. Men är det bara jag som ändå inte kan ta detta seriöst? Det blir liksom alltid så såfort jag läser nått om norrmän. Jag har läst/hört för många norgehistorier.


Liv och rörelse utanför fönstret


Gif Kommentera inlägget


Börjar bli less på att göra samma sak


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det är rena rama stormen där ute och det har på kort tid kraschat två stycken små fåglar mot mitt fönster. Jag tycker synd om dom små stackarna, kan inte vara så lätt att hålla sig på rätt bana i blåsten.
Fantasin tryter just nu vilket resulterar i att jag inte får nånting gjort i mitt försök att göra klart lite småsaker. Jobbigt vill jag lova, eftersom att jag måste vara klar ikväll. Måste se till att få det där gjort nu.

En bild som bara är en bild, inget mer.


Media Player made by me


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget

Känslan när man gör nånting som faktiskt blir bra, den är obeskrivlig. Jag är supernöjd redan efter första försöket. Det blir nog inga fler försök heller förresten, satt i fem timmar med denna...

Klockan är snart sju och jag och solen har redan varit upp ett tag. Har inte sovit allt för många timmar, men det får jag ta igen senare i veckan. Nu har jag lite saker som ska göras som måste vara klara om några dagar.


Spola fram tiden


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Dagen går så sakta och det är sååååå tråkigt. Har hunnit vara ute flera gången, men det är inte så speciellt roligt att bara gå och gå och gå. Nu undrar jag vad jag kan göra inne istället? Kanske måla lite. Det är så jobbigt med såna här dagar, allt är bara tråkigt. Precis allt.

Ikväll ska jag försöka mig på att se melodifestivalen, det är ju ändå final. Jag har nog inte sett finalen på fyra år, minst. Haha jag kommer att släcka tv när Flinck och Ranelid ska framföra sina bidrag, tål inte att se på dom helt enkelt.


Början på helgen

Jag fattar inte. Jag har varit sjuk hela veckan och det är den konstigaste förkylningen som jag varit med om. Normalt brukar jag få feber, ont i halsen, hosta och huvudvärk, men inte denna gång. Den här veckan har symptomen kommit var för sig. Ena dagen är jag bara hängig, nästa har jag feber och sen när febern är borta, ja då kommer huvudvärken. Vad blir det i morrn då? Hosta? Jag är ändå tacksam att jag inte har varit superdålig...

Idag när jag låg och vilade så fick jag en supersmart idé. Jag ska ta ett skrivblock av något slag och sen skriva in allt positivt som andra säger om mig, alla komplimanger, allt jag är bra på. Det är ju ändå det positiva som gör en glad, ändå är det bara det negativa som man kommer ihåg.Dagens hälsa


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Det känns bättre idag. Även om Johan fortfarande påstår att jag har feber så tror jag inte riktigt på det. Men det känns skönt att bara ta det lugnt och mest ligga under täcket. Kanske är frisk i morgon då? Ska nog sattsa på det.


Ytterligare en sjuk historia


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag som trodde att jag skulle få bli frisk, det blev bara än värre. Jag borde ha fattat när jag fick ont i ryggen. När Johan kom hit började jag frysa och han påstod att jag var kokhet, feber. Jag tycker inte att jag känns så varm så jag är inte så säker på att jag har feber. Brukar för det mesta inte märka av det så mycket så det är svårt att avgöra utan termometer.
Men ju längre tiden går dessto ondare får jag i kroppen och fryser gör jag fortfarande. Börjar få en konstig känsla i magen också, bara det inte är magsjuka... Jaha, så varför är jag vaken den här tiden på dygnet? Det går inte att sova när man inte kan slappna av, frossan har tagit över. Jag ligger här i sängen och håller tummarna för att detta lilla sjukdomsåterfall ska vara över i morgonbitti. Ska kurera mig med ett glas vatten och en alvedon nu, sen ska jag krypa ner under det varma täcket igen och försöka sova lite.