Sista dagen av november månad

Jag tillbringar denna fredagskvällen med att rita lite och se på family guy. Blåser ute gör det också, väntar egentligen bara på att någon björk här i närheten ska ligga på backen...


Före och efter


Före och efter Kommentera inlägget
När jag nu inte är så flitig med kameran för tillfället så kan jag lika gärna visa lite före- och efterbilder, det var ju ett litet tag sen. Först ut får bli dessa bilder på mitt nya mobilskal.
Ljuset just nu är nästan obefintligt om man ser det igenom en kamera, därför blir mina bilder som tas inomhus rätt så mörka och jag har inte direkt plats för att ställa upp ett stativ heller... Här nedan kan ni se förebilden, råformat, och efter.
1/80 f/6.3 ISO 400


Filmkväll


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nu tänkte jag se på lite Braveheart. Och nu tänkte jag också visa en fyra år gammal bild. Visste att jag hade den nånstans och jag är nästan lite förvånad att jag lyckades hitta bilden. Tagen med mobilen (sony ericsson c702) skulle jag tro? Tjusigt, eller hur haha? Tänk, vissa bilder glömmer man bort dagen efter dom är tagna medans vissa, som denna, aldrig glöms bort. Kommer ihåg att jag tyckte denna bilden blev helt kanon och jag gillade den starkt!


Blommor och S3


Close up Mina saker Kommentera inlägget
Jag "uppdaterade" min fån lite igår. Eftersom att jag inte har en iphone så finns det inte allt för många skal att välja bland men igår lyckades jag faktiskt hitta ett. Tidigare hade jag bara ett lila silikonskal, men har känt för att skaffa ett hårt skal också då dom är lite bekvämare att hålla i av någon anledning.


Reporterväska


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Jag har varit på jakt efter en finfin "messenger bag" men har aldrig hittat någon (i lämplig prisklass). Nu har jag hittat en kandidat som skriker efter att få bli min! På fujidirekt, av alla ställen, även fast den heter reporterväska där. Det finurliga i det hela är att bilden på framsidan får man välja sin egna. Så, den vill jag ha i julklapp mamma! Dock är det synd att det inte finns att läsa mer om väskan nånstans och jag hade gärna sett bilder på insidan... Men den kanske är värd en chansning i framtiden? En bild på norrsken hade nog varit finare.


Truth No. 17


Truth No. Kommentera inlägget
.


Papper och penna


Övrigt Kommentera inlägget
.


@ home


Övrigt Kommentera inlägget
Är hemma i lilla Agnäs nu. Mamma är och jobbar, pappa är och jobbar och Vimsan ligger och sover i mitt knä. Att Vimsan frivilligt hoppar upp i knäet för att sova är sällsynt så det måste tas vara på!
Jag funderar på att rita lite, men så fort jag plockar upp penna är alla idéer som bortblåsta. Får se om det blir bättre senare eller om jag helt enkelt får rita streckgubbar. 


Fyrkantig värld

Lite bilder från min instagram (@emmaswindow) dom senaste dagarna. Och förklaring till alla bilder då? Hittade massa pengar i undangömda väskor/kläder, dagens teckning, ska försöka ta mig ann ritandet igen, jullistan dammades av igår (kunde inte hålla mig längre), Grey's Anatomy, promenad med Tikko, pizzabak i bagarstugen, jag och the Boss har hittat tillbaka till varandra igen och en liten bild från en promenad. Min vardag!


National Geographic

I morse var jag pigg och vaken vid halv fem. Jag måste höra till en av dom få som tycker att det är betydligt lättare att kliva upp när det är mörkt ute. Det är både mysigare och mer behagligt (inget ljus som bränner sönder ögonen) än när solen skiner. I alla fall, jag rotade fram några tidningar och läste lite för att fördriva tiden. Och nu till det som jag hade tänkt att detta skulle handla om: National Geographic. Bästa tidningen, bästa tv-kanalerna, bästa fotografierna, bästa allt. Jag har alltid varit lite förtjust i vetenskapliga tidningar och i våras tänkte jag att jag kanske skulle prova att läsa natgeos tidning, med tanke på att deras tv är en av mina favoriter (önskar jag hade dom kanalerna här i stan). Så, nu sitter jag här med några fina tidningar med gula ramar, både på svenska och engelska (!!). Dom är fina att bara titta på men ännu finare på insidan med fina, underbara bilder och spännande fakta. Jag har helt klart hittat min nya favorittidning (tillsammans med illustrerad vetenskap). 
 


Ett år tillbaka

.


Från grått till glatt


Höst Tips & Trix Vatten Vinter Kommentera inlägget
Jag har verkligen ingen lust alls att fota längre. Eller jag vet inte. 
En orsak till att jag inte är så flitig med kameran är att jag inte har något program att redigera mina bilder i. För mig är redigeringen en stor del, så är det bara. Men jag tror att jag har funnit en lösning nu, om än kortsiktig, det kan bli bra. I morgon bitti tänkte jag i alla fall ge mig ut i grådassiga umeå och försöka hitta nått fint, så kanske ni får se lite sen?
 
Tillsvidare, jag vill bara tipsa om att klicka er in på youtube och söka på Gavin Hoey, eller PhotoGavin, (eller klicka här) där kan ni sitta och titta länge, lääänge. Allt från roliga redigeringsvideor till tips på hur man fotar vattendroppar. Jag hittade den där lilla mannen (han ser kort ut?) för drygt ett år sedan och jag kan lugnt säga att jag sett alla hans videor flera gånger om. Titta!