Tid att läsa


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


Välkommen ut

Igår var det invigning av altanen hemma. Med en snöfylld bakgård och sol som sken in genom fönsterna så blev det en riktigt trevlig eftermiddag. Jag gillar den där altanen, speciellt då det regnar och åskar ute. När jag och min bror var yngre brukade vi sova där ute på somrarna (om vi inte sov i tält). Det har tillbringats många timmar där.


Då fikat är slut


Övrigt Kommentera inlägget
Såhär kan det se ut när fikat är uppätet. Tomma skålar och besvikna troll.


Blå himmel och gröna gräs


Vår Kommentera inlägget
.


Vatten i rörelse


Gif Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Igår blev en heldag med familjen. Ena stunden haglade det sen sken solen och efter det väntade lite mer hagel. Riktigt aprilväder alltså. Älven rev igår så vi tillbringade några timmar vid dammen, där pappa jobbar lite, och kollade på isen som hade kört fast i luckorna. Där stod vi i drygt två timmar och kollade på isflak, fullt normalt. Tanken var att vi skulle fara och grilla men det slutade med att vi stekte korven i köket vid dammen istället. Vi får fara på en riktigt grillutflykt en annan dag helt enkelt! 


Skillnad och före och efter


Före och efter Vinter Kommentera inlägget
Jag har inte varit på humör för att redigera alla bilder från i vinter, vilket ledde till att jag knappt använde kameran alls eftersom att jag visste att jag inte kunde göra som jag ville med bilderna. Därav var det lite dött här tidigare. GIF:en här nedan är ena bilden redigerad i GIMP och den andra med Photoshop CS6. Ni får väl själv avgöra vilken som är bättre... (och blogg.se gjorde ju kvaliten sämre än vanligt!)
Sen tänkte jag passa på att visa en före - och efterbild. Tycker själv att det är kul att se andras före och efter, så andra kanske tycker det är kul att se mina med? Dessutom har jag hittat ett nytt sätt att redigera på, det blir lite med HDR-effekt och jag gillar't! Kanske delar med mig i framtiden!


Atta stanna upp och bara lyssna

Lite osamanhängande text, men det bjuder jag på.
Här kommer en bild från promenaden igår. Ibland hatar (oftast) hatar jag att bo mitt inne i en stad, som för övrigt är rätt så ful också. Det finns inga (väldigt få) fina miljöer inom lämpliga avståd. Speciellt inte nu när dom river alla gamla fina hus och parker för att smälla upp fyrkantiga höghus. Parkerna inne i centrum är katastrof, ombyggnation som skulle vara klar nästa år men har blivit framskjutet. Strandpromenaden är numera en enda stor byggarbetsplats, typ.
Med tanke på att Umeå ska vara kulturhuvudstad 2014 så vet jag inte riktigt hur dom tänkte. Det kanske vore lämpligare om det där kulturhuvudstadåret flyttades fram till... 2020 kanske?
 
Skogsbo som jag är så saknar jag att sitta ute på sommarkvällarna och höra storspovens sång, slippa känna all avgaslukt, gå på en promenad utan att möta en massa människor, känna lugnet och slippa stressen som finns i en stad.
 
Med hela den här texten ville jag egentligen bara berätta om hur jag igår var tvungen att stanna vid sjukhusdammen och lyssna på vattnet som forsade nedför bäcken. Jag stod där i mörkret, blundade och lyssnade. Magiskt.


En torsdag

Kunde inte bestämma mig för svartvit eller färg.
Nu är denna dagen snart slut. Jag ska gå och däcka i sängen om några sekunder. Klev upp halv fyra i morse för att följa med Johan och åka lite lastbil, mycket spännande att se, och nu på kvällen blev det en lite oväntad promenad. En promenad på närmare åtta kilometer som egentligen skulle vara en kort sväng med cykeln. Det var inte ens lönt att cykla eftersom att jag var "tvungen" att stanna var och varannan meter för att kolla på omgivningen, fota, eller bara fundera lite. Jag gick alltså och styrde min (nya) cykel hela vägen. Btw, min nya tanträcer på bilden nedan. Jag är fruktansvärt ovan att cykla på en riktig damcykel, det är en liten utmaning ska jag säga. Nu kallar kudden!


Tid att hänga


Close up Mina saker Kommentera inlägget
Halsbandsklockor är av någon anledning en stor favorit hos mig. Skulle helst vilja ha en gammal fin klocka, men får än så länge nöja mig med nya. Har två stycken i min lilla "samling", en liten och en stor, men nån gång ska det bli fler. 


Aurora Borealis


Vinter Kommentera inlägget
Säga vad man vill men detta är fint! Det är även tillfällen som dessa som jag önskar att min kamera kunde hantera brus lite bättre... Jag kan sitta och tjata om norrsken i evigheter, bara så att ni vet. Det är nog inte sista bilden av detta fenomen som kommer upp här.


Bållgonäs

Dagens middag bestod av pasta bolognese, lite ärtor och morötter och några småtomater. Det är typ den nivån mina matlagningskunskaper ligger på (har inte heller dom bästa möjligheterna för att bättra på dom heller just nu). Och angående rubriken, jag kan verkligen inte uttala bolognese. Inte när jag inte kan läsa innantill eller så i alla fall. Oftast blir det pasta bållgonäs och alla andra runt omkring skrattar gott och jag ser ut som ett frågetecken. Varenda gång.


Utflykt


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Idag var jag och Johan på en liten spontan utflykt. Jag visste redan sen tidigare ett ställe som jag ville åka till (har studerat kartan lite). Jag har en annan favoritplats vid havet, en liten strandremsa, och rakt över därifrån så har jag alltid undrat vad som finns och om det kan vara fint. Idag passade det alltså bra att undersöka saken. Jag ska absolut tillbaka dit! På grund av att det blev väldigt spontant så följde inte kameran med, till min besvikelse. När det är lite mindre is och snö så vill jag dit ut igen.


Hästhov


Close up Växter Vår Kommentera inlägget

Hittade ganska många tussilago idag på min lilla promenad. Sen skulle jag vilja kolla upp mina lungor, jag vill veta hur mycket grus jag har andats in. Det är en mindre sandstorm ute nu när mycket av snön är borta och det blåser som attan.
 
Förresten, tävlingen som jag skrev om i förra inlägget. In med er och rösta på min bild som är i final! Min är nummer 1 och rösta här >LÄNK<


Time to win


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Hittade en tävling hos emmafoto.se, med temat Din favoritbild, där man kan vinna en värdecheck på 200kr på kamda.se. Skulle jag vinna så  hade jag velat ha en sådan här liten grej att experimentera med.
 
Mitt bidrag är bilden här nedan. Fotad förra sommaren en kväll strax innan midsommar. Min favoritbild, helt klart (även fast jag inte gillar rosa)! Men det är nånting med klockor som får mig att smälta...


En regnig dag


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Gav mig ut idag på jakt efter nått att fylla kylskåpet med. Det regnade. Som om nån hade kunnat missa det? Jag såg en cyklist sladdade (nästan) omkull i en vattenpöl. Det blev inget platt fall, mer en en minihjärtattack för den stackars cyklisten. Jag såg en tjej med regnbågsfärgat paraply, en annan hade glittriga gummistövlar. Ja, som ni ser så var min promenad till affären mycket händelserik.


Renar m.m

Jag har varit/är sjuk. I söndags åkte jag på magsjuka, men nu är det nästan bra. Kan inte äta än, saknar matlust och blir typ illamående så fort jag tänkter på mat..! Så hur mycket kraft har jag över till att göra annat då? Noll. Nada. 
Så, jag hittade två bilder från sameveckan som var för några veckor sen och tänkte att jag jag bjussa på dom. Snäll jag är, eller hur?


Små ankor ska sova


Djur Vinter Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2.0
 
 
 
 


Slutet på veckan

I helgen var jag hemma i lilla Agnäs och i lördags var det skoterfolkrace som stod på schemat. (Gamla) Skotrar som kör runt, runt på en bana i fyra timmar och flest varv vinner. Mycket spännande! Tredje året jag är och kikar på sånt, men första gången som jag var kvar hela tiden, från start till mål.
När jag kom hem hade jag kameran full av bilder. Dock kan jag bara visa en än så länge, fler får komma upp senare i veckan!


Åka iväg

Lite miljöombyte skulle inte sitta fel. Har blivit helt insnöad på Göteborg för tillfället. Skulle vilja gå på Liseberg (såklart!) och besöka Universeum, Slottsskogen och Botaniska trädgården. Jag har varit i gbg en gång tidigare. För tio år sen. I drygt tolv timmar. Var på klassresa och på hemvägen gjorde vi ett stop i gbg för att gå på Liseberg och sen sova. Dags att besöka staden igen snart!


Vårtecken

Det börjar bli vår i Umeå också. Det är lera på alla grusvägar och vatten på resterande vägar. Jag sammanfattar det som att mina tidigare så fina gympadojjor numera är, efter en dags användande, skitiga och inte alls lika fina.
Ett riktigt vårtecken!


Northern Lights


Vinter Kommentera inlägget
Norrsken. Första bilden är tagen när norrskenet gick att skymta och den andra är tagen ungefär en halv minut efter. Ganska häftigt!


Dödligt Löfte av Tess Gerritsen


Boktips Kommentera inlägget
I måndags när vi åkte hem till Umeå så började jag läsa en bok som jag hade slängt ner i väskan. En väldigt lättläst bok och enkel handling, rakt på sak direkt från början. Dock är den inte så speciell, mer en bok bland alla andra, men den passar bra som resebok!
 
Dödligt Löfte - Tess Gerritsen
 
Att bli övergiven vid altaret borde vara det värsta någon kan vara med om. Men för Nina Cormier är det bara början. Och för varje händelse som följer dras snaran åt allt hårdare. När kyrkan hon skulle ha gift sig i exploderar och någon försöker tvinga henne av vägen inser hon vad som pågår. Någon försöker mörda henne - men vem?

Det är vad brottsutredaren Sam Navarro snabbt måste ta reda på. Men han ligger alltid ett steg efter. Den ena bomben efter den andra exploderar och Sam och hans bombgrupp står handfallna. Nina - nyckelvittnet och bombmannens nästa offer - behöver polisbeskydd och Sam får uppdraget att skydda henne.

Medan helvetet bryter lös omkring dem, inser Sam och Nina sanningen. Nu ligger deras liv i händerna på en intelligent galning som leker en lek på blodigt allvar...


Polar Panorama


Övrigt Kommentera inlägget
Det har snart gått ett år sen som jag gjorde dessa två, en lite roligare variant av panorama. Snart hoppas på att kunna göra en ny, gillar verkligen dessa planeter. Till dom är bilderna använde jag aldrig något stativ, men det är att föredra! Nästa gång.


Påsk 2013

Nu är jag, efter en fin påskhelg, hemma i Umeå igen.
I fredags blev det en liten skotertur som slutade i en massa kravlande i snön för min del. Men det funkade det också. På kvällen blev det lite bastu och på vägen in så sneglade jag upp mot himlen i hopp om att skymta lite norrsken. Såg nånting som kunde vara början på norrsken så jag sprang in och hämtade kameran och stativet. Ut igen med blött hår och inga vantar. Det kändes inte så kallt men när jag kom in såg jag att det var -15 där ute... Jag fick se mitt norrsken i alla fall!
 
I lördags gick jag och Johan på en liten promenad. Hade tänkt försöka ta några bilder, men det blev inte så många. Vi hann inte gå så långt innan vi skulle vända för att hinna äta smörgåstårta. Och sen var det ändå bara snö överallt och alla har väl sett snö? Under lördagen drog molnen ihop sig också och det blåste riktigt mycket. Någon stjärnhimmel fanns inte att skåda, till min besvikelse.
 
Söndag och sommartid. Dagen bjöd på en kort skotertur för att grilla och pimpla. Blev ingen lång utevistelse då det började snöa och blåsa på eftermiddagen. Lite ledsen blev jag också då jag hade hoppats på att få en sista skymt att lite norrsken. Jag tog plats på övervåningen och satt nästan hela kvällen och såg hur molnen (jätte)sakta men säkert drog sig undan. Vi såg på lite film och mitt under filmen, strax efter kl. 23, fick jag för mig att gå ut och kolla lite. Jag kunde se stjärnorna! Och kanske en början till norrsken? In och hämta grejerna och när jag kom ut igen var himlen fin och grön.