Det närmar sig

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
 
Jag har nu ett vitrinskåp som jag bara älskar! Än så länge står det ganska tomt, bara några saker har fått flytta in, men det är så fint, så fint! Bakat har jag gjort också, kladdkaka. Kakan blev bra, även fast formen (som är helt ny) inte dög till. Den läker...
Det börjar närma sig skoltider också. I morgon börjar insparken och på måndag drar allt igång. Som jag har längtat! Dock innebär det nog att jag inte kommer kunna åka hem hem (hem = umeå, hem hem = föräldrarna) under hela septemper månad. Men skoj blir det nog ändå!


Mitt i ett kaos

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Har flyttat och grejat så därför noll aktivitet här. Börjar bli klar, men det är fortfarande en del låder som ska tömmas och saker som ska få sig en plats.


Mångas rädsla


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4

Jag älskar åska. Att sitta ute på altanen och lyssna hur regnet smattrar mot taket och åskan vandrar över himlen är fantastiskt. Dom senaste åren har det varit dåligt om riktiga åskoväder, tråkigt nog. Igår morse vaknade jag av regnet och fick sen ligga och lyssna till lite åska, mysigt!
Telia skickar ut sms och varnar för åska, vilket är bra men även vilseledande för stackars personer som mig. Idag fick jag ett sånt sms och glad som jag blev så skyndade jag mig till fönstret för att se om det kunde stämma. Sol. Strålande sol var det enda som syntes, och en klarblå himmel. Besvikelsen var stor.
 
Nån gång i mitt liv vill jag åka söder ut, medelhavet till exempel, och se ett riktigt åskoväder. När jag var i Italien för tre år sen fick jag se en himmel full av blixtar och höra muller som aldrig slutade innan det började om på nytt. Det vill jag uppleva igen.


Gröt med lingonsylt eller äppelmos?

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

I brist på ett mer passande objektiv så tar man flera bilder och lägger ihop dom.
Jag saknar att ha ett mer vidvinklat objektiv. Just nu har jag bara ett objektiv till min kamera och vill gärna utöka möjligheterna lite. Kan däremot inte bestämma mig för om det ska bli ett macro - eller vidvinkelobjektiv som står näst på tur att införskaffas. Om jag ser till vad jag kommer andända mest under höst och vinter (som nu faktiskt närmar sig) så är det förmodligen bäst med vidvinkel, samtidigt är det ett macro som jag har velat ha sen tre år tillbaka (har massor med bilder i huvudet som jag vill försöka få fram). Förstår ni hur kluven jag är? Det är som att välja mellan en havregrynsgröttallrik med lingonsylt och en med äppelmos - otroligt svårt med andra ord, det går inte.


Frihet

Samsung Galaxy S3

Nu har jag semester! Idag gjorde jag sista passet på Barn 4 och nu får jag vara ledig i tre veckor. Sen sätter jag mig bakom skolbänken igen för jag ska bli lärare! Kan nog bli ganska spännande. Taggad är jag i alla fall.
Ledigheten firade jag i alla fall med att gå ner en stund till älven, läsa lite och sen gå hem och nu sitter jag här. 


Solen på väg ner

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Var ute en liten sväng ikväll. Läste lite i en bok till solen gick ner och ja, det var en helt okej solnedgång. Det är bara så tråkigt att det ska vara lyftkranar ivägen överallt. Hela tiden.
Nu är jag ledig till på lördag, även om det innebär att jag bara ägnar tiden åt att städa och packa. Det är dags för mig att flytta! Gissa om jag är taggad? En av anledningarna till varför hösten varit så efterlängtad.


Nu vågar jag berätta

Nikon D3100 + Tamron 60mm
Nu är det sista rycket. Tre pass kvar på Barn 4 sen får jag ledigt i några veckor. I morgon jobbar jag natt och sen är det bara lördag och söndag kvar. Sommaren har gått i rasande fart! Det känns som att det var en vecka sen som jag önskade att sommaren skulle gå fort. Jag toklängtar efter hösten (har gjort det sen efter midsommar haha)! Hösten kommer att bli bra!


Sista juli

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
När jag var hemma hos föräldrarna i veckan så passade jag på att gå ner till stranden en stund. Hade nästan lust att bada, det var så varmt i luften, men när jag kom ner till älven och doppade fötterna så var jag glad att jag hade lämnat badkläderna hemma (hade jag haft dom med så hade jag förmodligen doppat mig bara för att). Vattnet var iskallt. Verkligen isande kallt.
Jag har inte badat nån gång i år, inte i fjol heller. Jag funderar på om jag ska ta mig till nydala här i Umeå så jag får doppa mig en gång i alla fall.


Vete på bild


Växter Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G


Vedabron

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
I tisdags gjorde jag m.fl. en tur till Ikea i Sundsvall. Vägen dit ner tar några timmar och det är tur att man passerar denna fina bro på vägen. Varje gång jag åker neröver så är det högakustenbron som nästan är det viktigaste stoppet. Jag gillar bron, tittar mer än gärna på den. I tisdags var delar av bron dessutom insvept av dimma.