En ung jentes siste ord


Boktips Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Den första bloggen som jag följde var faktiskt norsk, Regine som skrev om sitt liv med cancer. En väldigt öppen och ärlig blogg. Tåkigt nog överlevde hon inte och en önskan som hon hade var att få ge ut en bok. Det fick hon, efter sin död, och nu sitter jag alltså här med boken, bloggen, om hennes tid med sjukdomen och läser än en gång om alla hennes behandlingar och läkarbesök.
 
"Jag vill bara säga att ni inte får vänta på att livet ska bli bättre. Man måste inse att man inte kan få allt man vill här i livet, och ibland möter man motgångar. Jag såg hela tiden framåt. Försök hellre se på det ni har, här och nu, och gläds åt det. Jag kan inte göra någonting åt mitt liv just nu. Jag har inte längre kontrollen. Om jag inte hade blivit sjuk hade jag nog gått och sett fram emot arr allt skulle bli bättre när jag fick åka iväg och studera. Kanske var det det här som behövdes för att jag skulle få upp ögonen? Jag har i alla fall fått en ny syn på livet nu.
Jag hoppas bara att jag får en chans till."
 
En mycket läsvärd bok om en hemsk sanning, om hur livet kan ta en oväntad vändning.
 
Face your fear. Accept your war. It is what it is.


Livskvalitet

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Att lyssna på fin sommarmusik och läsa en bra bok ute i kvällssolen är sådant som alla borde göra. Förresten så har jag äntligen köpt boken som syns ovan. Jag har velat ha den så länge nu!


Sommaren är här igen

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Sommaren har kommit på en liten snabbvisit igen. Igår tänkte jag och Johan hitta nånstans att sitta ute och äta, gick dock inte så bra då resten av Umeå hade samma tanke. Tillslut fick vi mat i magen och Johan hittade sig även en mjukglass.


Vattenpöl

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
För nån vecka sen var jag ute och plaskade i vattnet med mina supersnygga och diskreta foppastövlar. Kul ska det va! Jag jobbar sju dagar den här veckan så det finns inte mycket tid till att sitta vid datorn.


Med världen framför sina fötter


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
På Umeå Östra, tågstationen, står denna gosse och spanar ut över världen. Han skrämmer mig lite. Rena fönster också.


Dagens lärdom


Gif Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Regel nr. 1: Stå inte och filma rulltrappan på tågstationen när det är folk i närheten. Risken är att dom tror att du är galen.


Få rätsida på livet igen

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Jag har nyss kommit hem från mitt sista nattpass och jag kan bara konstatera att det inte är kul för fem öre att jobba natt! Dom sista timmarna nu på morgonsidan har jag bara mått dåligt, huvudvärk, yrsel och bara längtat efter att få gå hem och sova några timmar. Nä, jag är nog inte gjord för att vända på dygnet titt som tätt. Nu ska jag försöka bli människa igen!


En lördag i fint sällskap


Sommar Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Detta är då alltså från förra helgen, marknadshelgen i Bjurholm.


När solen går ner


Sommar Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Några bilder från min promenad igår kväll.


Gamla minnen


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Helgen som var bjöd på blandat innehåll. Under marknaden gick jag in en sväng på biblioteket och där visade det sig att dom hade en liten utställning om fotografi. Kvinnliga (lokala) fotografer närmare bestämt tror jag. Hur trevligt var inte det?


Blomsteräng


Gif Sommar Växter Kommentera inlägget
 Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


Det fyrkantiga livet

Samsung Galaxy S3 @emmaswindow on instagram


Med solen som visar vägen

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Och så var ytterligare en helg slut. I morgon kväll ska jag börja jobba natt så just nu är jag vaken för att kunna vända på dygnet lite. Skulle dock gärna vilja sova lite efter helgen. Marknad, brända axlar, festligheter och lite födelsedagsfirande gör en trött!
När jag åkte hem på kvällen såg det ut som på bilden ovan i alla fall.


Dagens sötis


Djur Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G

En söt sak på Lycksele djurpark. Fluffig och lurvig.


Den nya stjärnan


Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 / Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Tamron 60mm f/2


1 Juli

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
En cykeltur ner till stan, kollat in den nya Broparken (inte speciellt imponerad av den), köpt en bok, fotat nya kameran, cyklat hem. Eftermiddagen försvann i rasande fart. Nu blir det en väldigt sen middag och sen göra ett besök på ica.


Before & after


Före och efter Sommar Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
Tänkte visa lite före - och efterbilder. Bilderna till vänster är oredigerade råfiler och dom till höger då alltså mitt slutresultat. Jag har beskurit och ljusat upp bilderna, ökat kontrasten, gjort bilderna varmare samt lagt till lite kyla i skuggorna. Har använt mig av Camera Raw och Photoshop CS6.