Någonting gammalt och någonting blått


Motor Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G


En fin lördag

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Direkt efter jobbet idag blev jag upphämtad för att fara och kika på fina bilar på Wheels. Vi han gå en liten runda precis innan (medans) dom stängde. Slapp ju betala i alla fall.
Sen blev det till att göra middag på Teg med en hel del folk. Grillat med hasselbackspotatis, mums! Även om solen har lyst med sin frånvaro hela kvällen så har det varit skönt att sitta ute. En trevlig kväll som slutade med en liten sväng ner tillbaka in till stan för att kolla på cruisingen som pågår heeeela natten lång. För min del blir det dock att krypa ner i sängen nu då jobb väntar i morgon.


Det döljer sig bakom dimman

Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
Ytterligare en bild (av många) på den fina dimman.
Just nu ser jag lite på Jägarna som går på 4:an. Har jobbat kvällen och börjar igen i morgon kl. 7. Dessutom är det Wheels i morrn på Nolia. Jag ska försöka hinna dit när jag slutar för att kika på alla fina gamla bilar. Måste!


Umeå Östra


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G


Svenska sommarnätter


Sommar Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
@  50mm - 1/2 - f/9.0 - ISO 100
Igårkväll/natt var der jättefin dimma ute. Vid tvåtiden, strax innan soluppgången, stod jag ute med kameran i högsta hugg. Så härligt med ljusa nätter! 


Slumrade till i solen

Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G
Igår efter jobbet tog jag med mig en tidning och gick ner till älven för att sitta där en stund. Jag gick inte många minuter innan jag kände hur trött jag var, vilket gjorde att jag satt och halvsov i nästan en timme där under björken. Oj så skönt det var!


Djurparken


Djur Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G / Tamron 70-300 4-5.6
På midsommardagen gjordes ett besök på Lycksele Djurpark. Vi klappade på getter, tittade på myskoxar och såg på när sälarna matades. Har inte gått igenom alla bilderna än, men några kan ni få se från dagen i alla fall!


Midsommarafton

Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G
Min midsommar har varit bra! Med släkt och vänner, god mat, kubbspel och annat skoj så gick midsommarafton förbi i rasande fart. Bra väder hade vi med, och det gillade all mygg och knott också. Här är några bilder av dagen.


Det är midsommar igen

Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G + Nikon Speedlight SB-910
Det är dags för midsommar igen. I år blir det att fortsätta med traditionerna plus lite födelsedagsfirande (i efterskott). Det kommer nog bli lika trevligt som varje år! På lördag kanske det blir en liten tur för att kika på en massa olika djur. Helgen blir finfin, vare sig regn eller sol.


Hjärtero


Övrigt Kommentera inlägget
 Nikon D3100 + Nikon 50/1.8
Var en liten sväng ner på stan efter jobbet idag för att se om jag hittade något användbart i klädväg. Jag parkerade cykeln och tittade upp och framför mig såg jag en väldigt fint pyntad ingång till Hjärtero. Såklart åkte kameran fram, vad annars?


Nytt i samlingen


Mina saker Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Nikon 50/1.8G
Jag har skaffat mig ett nytt objektiv. Det blev inte 50/1.4 utan 1.8 istället. 1.4:an har jag läst mig till har slöare autofokus och är lite dyrare så efter att ha resonerat lite med mig själv så fick det bli den billigare. Nöjd är jag! Dock måste jag vänja mig med att det inte är ett macroobjektiv. Mitt Tamron 60mm f/2 är ju ett macro så det är lite skillnad.
Men, nu har i alla fall jag också det objektiv som "alla" har och passar till det mesta.


En längtan ut i världen


Djur Kommentera inlägget
 Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
I helgen var jag kattvakt åt Doris igen. Hon har vuxit lite sen sist. En gosig och fin kisse!


Skillnaden är som natt och dag


Sommar Kommentera inlägget
 Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Första bilden är tagen vid halv ett på natten, andra bilden är tagen vid åtta på morgonen.


Fototriss - småkryp


Close up Djur Fototriss Kommentera inlägget
 Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2

Bilderna är från i höstas och dom passar bra in i veckans fototriss


Inte visste jag att dagarna som gick var livet

 
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2 / Sigma 17-70 1:2.8-4
En fin liten grillstuga vid en fin liten sjö. Mer än så behövs inte.


Grönska


Sommar Växter Kommentera inlägget
 
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Det har regnat lite nu i några dagar och helt plötsligt blev allting mycket grönare. Någon drog upp färgmättnaden.


Inget sätt är dåligt


Sommar Övrigt Kommentera inlägget
 
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
För en vecka sen var det tags för studentbalen här i Umeå. Jag var där och kikade lite, men bara på dom fina bilarna (fordonen) eftersom att resten går att se på nätet. Jag kompenserade lite på ett sätt för att jag missar Wheels, i år igen. Som vanligt var det några som hade mer intressanta färdmedel än andra, så som tandemcykel, lastbilar, gammal amerikansk buss och gammla fina bilar över huvud taget.


Vad som händer i framtiden

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2

Jag funderar på att skaffa mig ett nytt objektiv snart. Ny kamera också såklart, men det känns mer akut med objektiven. Mitt 60mm från Tamron börjar ha gjort sitt. På 8 av 10 bilder så känns fokusen väldigt fel, ibland obefintlig. Objektivet är drygt tre år och väl använt. Tänkte om jag ska byta ut det mot Nikons 50mm f/1.4 kanske. Jag är väldigt sugen! Har funderat på det sen i höstas så det kanske börjar bli dags snart. 


På cykeln


Sommar Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
Jag gjorde något fruktansvärt svårt för några dagar sen, fotade samtidigt som jag cyklade. Det var inte lätt för fem öre att få fokusen där jag ville. Cyklade så sakta att jag nästan tippade, men det gick!


Snurrar runt, hit och dit och överallt

Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
Tivolit är här i stan igen! Jag har åkt virvelvinden en sväng hittills, ensam, men det ska bli fler turer när någon vill följa. Jag älskar när det går fort, snurrar och gungar. 


I kvällssolen

Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
En del av kvällen spenderades med att sitta nere vid älven inne i stan. Inte dumt alls!


Naturens djur


Djur Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Jag har ju glömt att visa bilder på ekorren och igelkotten från Skellefteå. Dom har till och med namn (inte jag som döpt dom). Här är dom i alla fall, dom små, söta filurerna.


Ta det lugnt med dom äldre


Djur Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Jag och Johan tog med Tikko och Dante på en promenad i parken i går kväll. Dante tyckte det var jättekul att attackera stackars Tikko och dra i hans koppel och kräla runt i gräset. Mindre kul var det att sitta still.
Det blir nog mycket tjat för tillfället om en hund som inte ens är min, men han är ju rätt så  fluffig och söt. Just nu.


Dante


Djur Kommentera inlägget
Nikon D31000 + Tamron 60mm f/2
Jag har fått ett litet uppdrag. Johans bror har skaffat sig en liten hundvalp (som inte är så liten speciellt länge) och han vill ha en bild från varje vecka. Tror det kan bli ganska bra!
Min rädsla för hundar finns fortfarande kvar, även om det är betydligt bättre nu jämfört med fyra, fem år sen. Till exempel så har jag dom senaste dagarna "umgåtts" med fem olika hundar. Det går framåt.


Only time will tell

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2

Kommer ni ihåg dessa bilder från juni 2012? Det är fortfarande mina favoriter. Jag ville göra en favorit i repris, men denna gång tog jag min mindre klocka. Jag hade inte räknat med att trädet skulle ha växt speciellt mycket på elva månader, men tjii fick jag.
Jag är inte lika nöjd med dessa, även om dom blev fina, för jag hade velat lägga upp klockan på en gren istället för att ha den hängandes.
Kör på en fototriss också i samma veva. Veckans tema är inramad och här är ju min fina klocka inramad av fina blommor och blad!


I solnedgången

Samsung Galaxy S3
Avslutet på helgen blev bra. En liten båttur på umeälven i solnedgången. Det är så härligt med dessa varma (och ljusa) kvällar, även om det inte var varmaste kvällen igår. Jag gick så klart lös med mobilkameran så det blev några bilder och jag kör alla bilder i ett svep tror jag!


Yran

Nikon D3100 + Tamron 70-300 1:4-5.6
I helgen var det brännbollsyra i stan och jag missade den igen som vanligt eftersom att jag var tvungen att sova bort dagarna. Men en liten sväng hann jag med att titta i alla fall. En timme, bättre än inget! Nästa år kanske jag kan få se lite mer.


Fina ting


Växter Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
När vi var i Skellefteå så följde jag med mamma och min faster till nått ställe där dom sålde blommor och sånt. Riktigt fint var det! Om jag nån gång får intresset så är det dit jag ska när jag ska inhandla krukor och anant skoj. För övrigt så började mannen som ägde stället tro att jag var från pressen...


Morgonsol

Samsung Galaxy S3
God morgon alla! Nu ska jag äntligen få sova. Känns lite surt att sova bort en fin dag som denna, hade hellre varit och kikat på finalen av yran. Nått år kanske jag också kan få se den... Var ju ändå och kikade en timme i går eftermiddag så jag får väl vara nöjd. Nu är det ju sommar också, 1 juni.