Full fart


Motor Vinter Kommentera inlägget
Igår tog jag några bilder på Johan när han lekte av sig lite med skotern. Jag fick chans igen att försöka bli vän med mitt telezoom. Har haft det i snart ett och ett halv år men kommer fortfarande inte riktigt överens med det. Jag gillar inte alls kontrasterna som blir, speciellt när det är träd med i bilden. Den gulgröna färgen blir på tok för hård... Men vad kan man vänta sig egentligen av så lite pengar som objektivet faktiskt kostade?


Glad Påsk!


Vinter Kommentera inlägget
Är uppe i norrbotten nu över påsk och njuter av tillvaron. Ikväll lekte ett fint norrsken över himlen och jag var förstås ute med kameran. Fler bilder dyker upp senare nån dag!


Månen


Övrigt Kommentera inlägget
Umeå 2013
Båda bilderna är ihopsatta av minst två foton vardera.


Jämförelse


Vinter Vår Kommentera inlägget
Såhär ser det alltså ut idag ute vid vindkraftverken. Inte alls lika fint som för exakt ett år sen. Jag har aldrig tänkt på att skillnaden är så pass stor i år jämfört med i fjol.


Fototriss - siluetter


Fototriss Kommentera inlägget
Norrsken - Kangos - 11-11-24 / Umeå Östra - Umeå - 12-04-13 / Öbacka strand - Umeå - 12-04-13
Nu när jag ändå håller på att gå igenom lite gamla bilder så passar jag på att lägga upp dessa igen. Veckans fototriss är siluetter och jag verkligen älskar den sortens bilder!


Ett år sen

Ja, nästan ett år sen. Den 27 mars 2012 tog jag den här bilden. Jag är dock fruktansvärt tveksam om det ser ut såhär nu där ute vid hamnen. Jag ska se om jag inte kan ta mig dit nån dag här, innan påsk. Hade varit kul att se skillnaden!


En timme


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget

Ingen har nog missat vad Earth Hour är för något? Jag tycker att det är en fin sak att göra, inte bara för miljön utan för alla.

 

Väldigt många tycker att det är fruktansvärt onödigt med tanke på att det inte är så mycket som kan göras för miljön under en timme. Nej, mycket kan inte göras men meningen med att släcka lampan är att folk ska öppna ögonen, timmen kan tolkas på flera sätt.

 

Jag känner flera som menar att Earth Hour är ett barnsligt påhitt för att folk ska få gott samvete. Och vad gör dom då? Jo, tänder alla lampor, datorer, tv-apparater, allt som kan tänkas under en timme. Bara för att. Värt? Tydligen.

 

Det är en timme per år. En timme av 8760. En timme för dig och mig. Vill du inte tro att det hjälper miljön, gör inte det men ta vara på den ynka timmen! Släck lampan, tänd ett ljus och njut av lugnet, läs en bok, umgås. Hur farligt kan det vara? Det handlar om en timme.

 

Någon som fortfarande tycker det är onödigt? Lugn, nu är det ett år kvar till nästa gång.

 

Kommentarer hos aftonbladet.Fototriss - byggnader & arkitektur

Inte mycket till aktivitet här inte... Skriver när jag skriver helt enkelt. Kameran är inte riktigt samarbetsvillig i dessa dagar och datorn ska snart in och få sig ett nytt batteri (hoppas jag). Så är livet.
 
Jag hittade fototriss och tänkte att det kan vara roligt att prova. Den här veckan är det byggnader och arkitektur som gäller. Konsthögskolan här i Umeå var ju såklart ett självklart val att fota. Jag gillar huset, även om det ser fruktansvärt malplacerat ut! Kolla fler trissare här.