Julpyssel

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Nikon Speedlight SB-900

Är det någon som kan förstå hur mycket jag har längtat efter den här helgen? Inte bara för att det är första advent utan mest för att det är en helg utan en massa krav. Ingen hemtenta som lurar runt hörnet, ingen reflektionsuppgift som ska skrivas, inget pluggande, ingenting! Hela den här veckan har varit lite kaosartat egentligen, på en bra sätt. I onsdags var första dagen på praktiken och jag välkomnades av några jättefina andraklassare. Samtidigt har jag skrivit på en hemtenta som skulle skickas in i går.
Om det är något av intresse så har mina dagar sett ut så här: 05.15 vakna, 05.30 upp och plocka fram frukost (invirad i täcket), en knapp timme senare, 06.23 dags att gå ut till bussen, efter lite byten är jag i Sävar vid 07.40 och där är jag fram till omkring 14.45 då bussen går hemåt igen. Resten av eftermiddagarna och kvällarna har jag ägnat åt att skriva.
 
Men, så är äntligen den här helgen här och jag ska inte göra annat än att pyssla, städa och julpynta! Det är otroligt länge sen som jag ens ägnade mina pyssellådor en tanke, men nu har jag så många ideér att jag måste vara lite kreativ.
Julmusiken spelas och nu ska jag klippa, sy (för hand...), limma och måla!


Dagens inköp

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Nikon Speedlight SB-900

Följde med mamma och pappa in till Bjurholm tidigare idag och gjorde några fynd. Tre fina ljusstakar i mässing (har en likadan som den mindre redan), en liten mortel och en megastor kaffemugg. Muggen ska få agera blomkruka hade jag tänkt.
Sen köpte jag en liten ljusslinga också som jag ska ha i hallen hemma. Har sökt som en galning efter en lagom stor ljusslinga, men det finns bara med en massa snögubbar och dyl. på. Varför ska det vara så svårt att hitta en vanlig och enkel vit ljusslinga?


iPad Air

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Igår fick jag hem min nya leksak! En iPad Air. Har aldrig haft en surfplatta förut så det är lite nytt. Största anledningen till varför den införskaffades är för att kunna läsa studentlitteratur i .pdf-format på den. Så mycket härligare än att läsa från datorn. Sen är den ju så klart smidigare att ta med sig också. Jag känner att vi kommer att få det riktigt kul tillsammans!
Nu har jag en MacBook Air och iPad Air. Ska det inte komma en iPhone Air också så kanske jag slår till på en sån med? Skämt å sido... Däremot så blir det nog en iPhone den dagen då min kära Galaxy S3 lägger av (inte än på nått år hoppas jag). Det är väldigt smidigt när man har prylar som kan "kommunicera" med varandra har jag märkt.
 
Tidigare var jag ganska emot alla dessa appel-produkter, men jag har insett att det egentligen bara var av en anledning: själva märket. Just det här med att folk inte kan kalla sin iPhone för mobil och macen inte är en dator, det är lite för mycket märkeshysteri.


Fyrkantigt


Vinter Kommentera inlägget
Nikon D800 + Sigma 17-70/2.8-4

Här kommer några fler bilder från helgen. Både soljus och månsken. Bilden längst ner till höger är tagen mitt på natten i fullmånens sken med lite norrsken bakom molnen. Gillar bilden!


Snölandskap

Nikon D800 + Sigma 17-70/2.8-4

I fredags blev det en tur upp till snön. Riktigt härligt! Snön kan få komma här nere nu också tycker jag. Blev i alla fall några mil med skoter för min del. Vi väntade oss en snöstorm när vi var där uppe (enligt alla väderleksrapporter) men det visade sig att stormen hade varit här nere i Umeå i stället, utan snö förstås. Hur kan det bli så fel?


Sängvaktaren


Livet ur min synvinkel Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Nallen som vaktar sängen om dagarna. Han tar sitt jobb på fullaste allvar och han gör det riktigt bra.
Hela eftermiddagen har jag sprungit upp och ner till källaren för att tvätta, nu har jag hängt upp det sista och ska sätta mig i soffan igen, lägga upp fötterna och läsa en bok. Sen ska väskan packas för i morgon åker jag norrut!


Jag ser det snöar

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

I söndags morse vaknade jag och såg att det snöade, tänkte somna om men sen kom jag på vad jag hade sett. En halv minut senare hade jag fått på mig jackan och drog på mig mammas kängor och gav mig ut på en liten promenad innan frukost. Det är så härligt när snön kommer! Men nu måste den bara se till att stanna också.


Dimma

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
 
Två bilder till från förra helgens promenad.
Det borde finnas fem årstider. Höst för mig är när det är mörkt, kyligt och avståndstagande. Dimma, frost och allt sånt. När alla träd är färgglada och fina, det borde heta någonting annat. I alla fall så har hela hösten sin charm, vet att långt ifrån alla håller med mig, men jag tycker om när det blir lite kyligt ute. Både i luften och i miljön runt om. Sen att det närmar sig vintern är ju bara bättre.


Watercolour

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Tamron 90/2.8

Den här kvällen skulle jag mer än gärna sova bort. När jag kom hem efter en heldag på universitetet med case-övning så kom tröttheten över mig. Måste verkligen hålla mig sysselsatt för att inte somna. Just nu försöker jag göra lite roligare saker innan jag ska ge mig ut i regnet för att gå till affären. 
Skönt att vara ledig i morgon i alla fall, även om det innebär en städdag. Och på torsdag och fredag är det bara föreläsning på förmiddagarna, så det är ganska korta dagar, sen åker jag hem till föräldrarna på fredag igen. Hela veckan är upplanerad!


Kvällsaktivitet

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Kvällen har varit lugn. Vid fyra hade jag tenta och drygt en timme senare var jag på väg hem igen. Nu sitter jag i soffan och bara myser, utan skolböcker och en massa anteckningar.


Kunskaper i matlagning

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Att laga mat är inte min starkaste sida. Har aldrig tyckt att det är speciellt kul varken att göra maten eller att äta den. Koka lite makaroner och in med några köttbullar i micron så är det bra. Men nu ska jag försöka bättra mig. Ikväll gjorde jag köttfärssås med lite av varje i. Rödlök, morötter, vitlök, tomatpuré, matlagningsgrädde, vitpeppar. Det går framåt!


Tentaplugg

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
Så här ser min söndag ut. Känns som att det inte är så stor variation just nu! Det är tentor hela tiden, men dom säger ju att den försts terminen är värst.


Fototriss - Ledande linjer


Fototriss Höst Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8 / Tamron 90/2.8
Temat i veckans fototriss är ledande linjer. Tänkte då passa på att ta bilder från gårdagens promenad. Minusgrader, frost och lite dimma som dansade förbi.