Dante


Djur Vinter Kommentera inlägget
Nikon D800 + Tamron 90/2.8

Förra helgen fotade jag Dante igen. Jag är ju inte direkt överförtjust i honom live men på bild är han riktigt fin! Han har vuxit upp lite sen i ---> juni <---!


Tisdag

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag har haft det lite småbesvärligt i en vecka nu snart. Mina ögon har fortfarande inte vant sig riktigt med de nya glasögonen, vilket betyder huvudvärk varje kväll - vissa kvällar värre än andra. Inte det bästa när det är massor som ska läsas till nästa dag.
 
Det är en hemtenta som ska göras också. Den ska vara klar om en månad, men det känns som att jag ska sätta igång och skriva lite på den så den är bortgjord i tid. Jag känner mig riktigt taggad att göra tentan. Den handlar lite om barnboksanalyser, och det är ju aldrig fel att läsa lite barnböcker. Eller hur?


Att se bra... ut

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Nikon Speedlight SB-900

Jag har skaffat mig nya glasögon! Inte en dag försent, mina gamla har jag haft i sex år. Det kommer nog ta några dagar innan jag har vant mig vid de nya glajjorna, huvudvärk medföljer gratis då jag inte är van med att ha så stora glas, även om styrkan på glasen är oförändrad. 
Måste gå och kika i spegeln titt som tätt också, men vem skulle inte göra det?


A quiet moment


Close up Växter Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Tamron 90/2.8


Happy Valentines Day

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Har någon missat att det är alla hjärtans dag idag? 
En vanlig dag, fast inget plugg - jag är ledig! Den senaste veckan har jag läst bok efter bok, drygt 1000 sidor! Både studentlitteratur, diverse barnböcker och en deckare. Det kan vara skönt att få vila ögonen nu en liten stund...
 
Jag har även haft sånt sug efter att få fota lite, men det är svårt när man har skola under dagens ljusa timmar och det är mörkt när man kommer hem. Dessutom är det grått och blåsigt ute med lite snöfall nu och då. Men idag tog jag chansen och plockade fram kameran. Riktigt nöjd med bilden ovan!


Pluggsöndag


Studentliv Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Idag gör jag inget annat än att läsa. Läsa och skriva. Ögonen går snart i kors! Barnböckerna är det inga problem att läsa, det är studentlitteraturen som är lite jobbig, men snart är jag klar.
Har precis fikat lite och sett på OS, så klart. En kort liten rast, men nu är den slut.


En bra dag

Fredag idag vilket betyder att jag är ledig. Eller, ja så ledig man nu kan bli när det är en hel del som ska läsas. Jag har varvat läsningen med lite städning och försökt organisera upp skrivbordshörnan lite.
Det vi ska läsa just nu till seminarierna nästa vecka är, förutom vanlig studentlitteratur, bilderböcker och barnböcker. Jag klagar absolut inte. Bröderna Lejonhjärta är en av böckera och den är ju så bra!
 
För övrig fick jag veta idag att jag klarat den senaste tentan också, vilket känns fantastiskt! Jag hade inte räknat med godkänt då jag var sjuk innan och inte hade pluggat nåt. Jag klarade alltså hela första terminen utan omtentor och andra restuppgifter. Sju terminer kvar.
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G


Återbruk


Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag har bytt ut mina höga glas som jag haft pennor och penslar i mot dessa konservburkar. Jag kan däremot inte bestämma mig om jag ska låta dom vara som dom är eller om jag ska måla dom. Lutar åt att måla dom då jag gärna vill att dom ska vara matt i färgen, men jag gillar ju färgen dom har nu. Zink-spray kanske?  


Fototriss - så här ser det ut där jag är

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G
 
Fototrissen den här veckan är så här ser det ut där jag är och det syns väl ganska bra hur Umeå är just nu?
Idag var det som sagt invigningen av kulturhuvudstadsåret. Med skymt av kronprinsessan, prinsen och lillsessan och sedan Burning Snow så känner jag att invigningen blev helt okej. Jag gillade början! Under showen på älven så hade jag självklart en gatlykta som är ett återkommande objekt på alla mina bilder, annars stod vi ganska bra till - mitt i smeten. Lite kallt om tassarna kanske att stå stilla i två timmar. Den andra bilden, på hjärtat är (gissar vi) små radiostyrda helikoptrar som svävade runt och blinkade och tillslut bildade hjärtat, symbolen för allt det här!