Sunset

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Bilder från en kvällspromenad för några dagar sen. Idag är det bara mulet!
På den andra bilden syns den nya kulturväven, den stora vita byggnaden. Kan inte direkt påstå att den smälter in med de andra byggnaderna runt omkring, men jag antar att jag har vant mig om några år eller så.
 
Den här helgen har tagit slut alltför snabbt. I fredags var det klassfest med utgång och inatt så fick jag jobba lite. Men det har varit en superb helg! Nu är jag bara trött då jag måste vända dygnet rätt inför skolan i morgon, tur att jag har en skön soffa och Netflix på tv:n haha!


Om att skriva

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Idag har jag suttit med en hemtenta. Jag tänkte att jag skulle försöka göra lite varje dag så att jag blev klar i tid, men jag funkar inte så. Det går bara inte. Jag måste sitta i sista minuten och skriva, det blir bäst. För min del är det bättre att göra allt på en gång då det är lika bra att fortsätta då man väl har kommit igång. Så idag har jag läst och skrivit lite grovt och i morgon ska jag finslipa och skicka in, en dag till godo.
 
Så klart har jag inte suttit inne hela dagen. Har varit ute på promenader för att min hjärna skulle få vila lite och vid solnedgången tog jag till och med med mig kameran! Suprise! När solen hade gått ner tog jag bilden ovan, gillar den skarpt!


En blandning av växt och frukt


Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

För ett par månader sen så köpte jag dessa bilder (utan ramar) för en ganska billig peng, 1 kr styck. Jag vet inte än riktigt vad jag ska göra av dem men tills vidare får de stå på mitt lilla bord. Skulle vilja ha fler bilder av den här typen som kan bära upp varandra, jag får hålla utkik helt enkelt! Min favorit av bilderna är den med snödroppen och krokusen.
 
Nu sitter jag och lyssnar på lokalradion, något som har blivit en standard här varje morgon. Ledig dag från universitetet också så jag passar på att tvätta och allt sånt där tråkigt. Eller ja, tvätta i alla fall för något annat har jag inte hunnit komma igång med än. Ska ta mig an projekt renbädda säng senare, inte kul alls då det är vägg på tre sidor om sängen...


Dreamcatcher

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

En drömfångare är något som jag har velat ha länge så när jag hittade ett ställe här i stan som sålde några fina så kunde jag ju inte motstå! Nu ska jag hitta ett lämpligt ställe att hänga den på bara, men så länge får den hänga på en dörr till mitt skåp.
 
Igår ösregnade det, idag skiner solen - och det blåser massor. Jag gick in till stan idag och när jag skulle gå över bron över älven trodde jag att jag aldrig skulle ta mig över. Det blåste så mycket att det kändes som om benen skulle fladdra iväg när man lyfte dem. Tappade nästan min vante också! När jag skulle hem övervägde jag om jag skulle ta bussen men jag tyckte det var så kul att gå över bron i blåsten så jag ville gå över där igen. Sån är jag.


Bara roligt

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Samsung galaxy s3

I förrgår skulle åka med bussen, men missade den med nån minut. I stället för att vänta en halvtimme på nästa buss så tänkte jag att jag skulle passa på att utforska området som jag bor på lite och gå emot bussen. Blev en promenad på drygt två kilometer innan jag hittade lämplig busskur för att inte missa bussen igen. 
 
Igår var det en heldag på universitetet och standardlunchen då för min del är kycklingsallad. Det är så besvärligt att vänta på att få värma mat så jag håller mig till min sallad, som faktiskt är riktigt god! Jag fick se en klocka som hänger i taket inne på biblioteket också. Riktigt frän.
 
En promenad med Dante hanns med igår också. Han är ju lite stor nu så när han sätter fart är det svårt att stoppa honom, speciellt när det är som en isbana ute. Han drog och jag försökte hålla mig på benen. Tur att Johan följde med... Och kolla kälken på sista bilden, tänkt att det kan vara så kul att åka runt i en cirkel!


En matbit

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Igår blev det en sen lunch/fika och lite nyhetsläsande. Hade varit och köpt nya bordstabletter, som syns på bilderna, efter föreläsningen på universitetet så jag var inte hemma förens klockan två. För sent att äta lunch (enligt mig) och för lite att bara fika, så det fick bli en blandning. Lunch är något som jag har svårt att komma ihåg att äta, om jag inte är på universitetet eller jobbar. Lunchen är liksom oftast bara en tidpunkt. Tror jag ska bli bättre på att äta lunch, mitt nya mål här i livet.


Ur vardagen

Varje morgon vaknar jag av solljuset som kommer in genom fönstret. Mörkt i sovalkoven och ljust ute ger en bländande effekt för den som inte visste det. Men det är otroligt underbart!
 
Och ute är det vår, redan. I tidningen går det att läsa att våren är två månader tidig i år, och det kan man ju inte missa om man kollar ut - det är liksom gröna gräsmattor här och var. Har det ens varit någon vinter? Lite snö, knappt någon alls och inte speciellt kallt. Lite besviken är jag allt. Nu får det här blötslasket ta och försvinna.
 
Eftersom att våren redan är här så är det väl lika bra att själv också gå i det spåret. Igår köpte jag tulpaner som får pryda matbordet. Förut kunda jag inte förstå hur man kunde tycka att tulpaner är fina, men jag antar att det går att ändra uppfattning. Tulpaner är inte så dumma.
 
Lite fika hinner jag med ibland också. I måndags gjorde jag nyposoppa som jag åt med glass, i riktig sportlovsanda (även om jag själv inte har något lov) och i går blev det ett winerbröd med en massa "klegg" i stället för en semla. Det var ju fettisdagen/semeldagen!