En tidig måndag


Close up Höst Vatten Kommentera inlägget
I måndags var jag uppe med tuppen. Skulle åka med mamma till bjurholm strax efter åtta för att vara lite med kusin och sen åka bussen in till stan. Så klockan halv åtta, fyrtiofem minuter innan avfärd, var jag redo och klar.  Medans jag väntade ägnade den stunden till att ligga i gräset som var täckt av frost. Solen lyste så fint på delar av gräsmattan och innan jag var klar var jag ganska blöt om både byxben, skor och sockar. Men det var det värt.


Svampar


Höst Kommentera inlägget
Frånvaron är total. Har varit hemma i Agnäs över helgen, men nu är jag åter på banan igen. Nu har jag dessutom en hel hög med bilder att gå igenom! Men först, ut i det fina vädret med kameran (igen).


Höst


Höst Kommentera inlägget


.


En kamera runt halsen


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Gissa vad jag vill ha när jag fyller år (vilket är snart)? Hösten gör små djur sömniga


Close up Djur Höst Kommentera inlägget


I förrgår, när jag även tog dessa (1, 2, 3) bilder, så hittade jag en buske (väldigt hög...) med färgglada blommor. I blommorna så hittade jag lite olika flygande varelser. Eller dom är väl tänkta till att flyga men nog märks det att det är höst när dom går mellan blommorna. I alla fall så passade jag på att ta lite bilder, så klart.


Vingar


Close up Djur Kommentera inlägget
.


Vi kan bara ana det som en gång varit


Höst Växter Kommentera inlägget
.


Elden slukar väggen


Höst Kommentera inlägget
Jag vill bara meddela att det nu är höst. Riktigt fin höst dessutom.


Fåglar och sånt


Djur Kommentera inlägget


Igår, innan jag blev sjuk, satt jag en stund nere vid sjukhusdammen. Det är ganska trevligt att sitta och filosofera där samtidigt som man tittar på alla änder och människor runt omkring. Igår blev det mest bara att spanna på äldre män... Varför? Dom hade superduper megastora objektiv och kameror på stativ och försökte få sig en bra bild av en liten fågel. Det är tredje dagen, på raken, jag sett folk med stora kameror som fotar den stackars lilla fågeln.
Jag vet inte vad som är så speciellt med den lilla krabaten och är jag steget före alla andra eftersom att jag fotade den redan i våras? Tror det är samma/lika i alla fall... Bilder på den kommer senare, i morrn kanske. Nu ska jag vila lite eftersom att jag förlorat en hel del blod genom min lilla näsa ikväll.


Dagens fika


Livet ur min synvinkel Övrigt Kommentera inlägget


Hemma finns en oskriven lag att kring klockan två är det fika, på helgerna i alla fall. Sen jag flyttade så har jag inte fikat så mycket, det är sällan som jag har någon bulle eller kaka här. Idag gjorde jag mig dock lite fika. Några ballerina kladdkaka, ett äpple och ett (flera) glas mjölk. Mumms, mumms!


Så var det min tur att bli sjuk

Jag har åkt på en förkylning tror jag. I morse när jag vaknade så hade jag lite ont i nacken och axlarna och i halsen. Nu har jag ont i alla muskler som går att räkna upp! Brukar inte få ont i kroppen när jag blir förkyld, men nån gång ska väl vara den första... Låren gör mest ont, det känns ungefär som om någon kramar om musklerna väldigt hårt. Det är riktigt besvärligt att klättra ner från sängen, ännu värre när jag ska upp. Armbågarna och handlederna värker som bara den och resten av kroppen gör bara allmänt ont. Ni hör väl hur jobbigt jag har det? Allt detta från en dag till en annan, igår var jag ju helt frisk! Snart kommer väl febern och hostan...

Wedding


Close up Porträtt Sommar Kommentera inlägget
I somras gifte sig min kusin. Och jag fick äran att vara fotograf. Eftersom att jag aldrig tidigare hade gjort något liknande så var jag en aningen nervös, men det gick bättre än väntat ändå. Jag är glad att jag fick frågan om att föreviga dagen! Jag lärde känna min kamera ännu mer vill jag lova. Nu vill jag ha en mer avancerad sak som också klarar höga iso:n, vilket min inte gör... Ren


Djur Höst Kommentera inlägget
När vi var ute och körde lite fyrhjuling i lördags så såg vi ett tiotal renar. Såklart sprang dom mitt på vägen framför oss en bit innan dom kom på att dom kunde springa in i skogen. Dom är inte speciellt smarta.

Lilla jag


Höst Porträtt Kommentera inlägget
Tillbaka i Umeå igen efter en helg uppe i norrbotten. Har varit superfint höstväder med strålande sol hela tiden, dock har det blåst en hel del. Igår var jag och Johan ute och gick en sväng och Johan provade att knäppa några bilder. Tyckte det gick riktigt bra om man ser på dessa i alla fall!
Höst


Close up Höst Kommentera inlägget
.


Måne


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Första kvällen här uppe, när vi kom hit, så syntes en fin måne. Även om det nu bara var halva. Den stod lågt på himlen och var inbäddad i massa tunna moln. Jättefint var det. Det var betydligt ljusare än på bilden, men eftersom att min kamera valde att göra så att det såg ut som natt så får ni stå ut med det.
Plaskigt


Vatten Kommentera inlägget


.


Resa


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget

Nu är vi på väg upp i landet. Kommer hem om några dagar igen.
 


Lite turkost, lite rosa

Fyra bilder på samma motiv, men ändå så olika. Och nu vill jag att ni börjar komma med lite kritik, bra som dålig. Vill ju veta vad ni tycker är bra och vad jag kan förbättra!

Det rinner över


Close up Vatten Kommentera inlägget
Jag fotade som sagt vatten igår, som synes dom förgående inläggen. Jag skvätte ner hela mitt matbord (och mig själv) och käkade lite jordgubbar. Kul var det och jag gillar resultatet. Även om skärpan inte är helt hundra så blev det ändå rätt fräna bilder. Ska absolut göra om det, då med lite mer tid och tålamod. Då ska skärpan sitta där den ska. 


Törstig?


Vatten Kommentera inlägget
Vad hände med bildkvaliten??


Vatten


Close up Vatten Kommentera inlägget
Kvällen har gått åt till att fota lite vatten. Fick nått ryck och hade massa med ideér. Dock är det ju inte alltid att ideérna blir som man tänkt sig. Några fina bilder lyckades jag nog få i alla fall. En kommer här så ni kan ju bedöma själva också. 
Film, film ännu mera film


Filmtips Porträtt Kommentera inlägget
Jag har haft världens filmmaraton. Har sett igenom alla dom nya filmerna om Annika Bengtzon, från Liza Marklunds böcker. Rekommenderar dom starkt, klart sevärda! Känner nu att jag kanske ändå ska ta mig ann och läsa böckerna också. Har försökt tidigare, men dom har liksom aldrig fallit mig i smaken helt enkelt.
Nu fortsätter filmmaran, men med lite mer norrländska influenser. Jägarna 1 och 2. 
Lite roar små?


Övrigt Kommentera inlägget
Jag införskaffade en fjärrutläsare igår, så jag var ju tvungen att testa den också. Så det kan gå.