Lagar och regler, dom blir inte färre


Emma funderar Kommentera inlägget
Det är tydligen förbjudet i vissa skolor att fotografera sina barn under exempelvis luciatåget. Varför?  Därför att sekretesslagen säger att inga uppgifter om barnet får lämna förskolan om de kan orsaka barnet skada. Med uppgifter menas alltså även en liten bild.

Det finns barn som har skyddad identitet och barn som lever gömda. Förbudet är till för att skydda dom, inget fel med det men jag tycker att det borde finnas gränser när det gäller förbud också... Det dyker upp förbud var och varannan dag. Det börjar gå överstyr, även om det är till för att skydda personer.

Dom här förbuden om att fotografera tillexempel på skolor skulle aldrig ha kommit till om inte facebook eller liknande hade funnits. Bilder läggs upp där och alla kan se. För mig är det en självklarhet att dom som inte vill vara med på bild inte behöver och ska inte heller visas upp på internet. Men det är inte alla som tänker så. Därav dessa förbud. Men förbuden innebär också att en förälder inte ens får ta en bild att ha i ett album hemma, vilket är synd. Som förälder vill man antagligen ha en hel hög med bilder på sitt/sina barn att visa när dom blir äldre.

Snart måste man ringa regeringen om man vill ta en bild på sig själv, annars räknas det som hot mot nationen.

Jag är emot det, men jag förstår, till 100 procent, varför förbudet finns.

Karpstryparn

Håller med fullständigt,det hela är absurdt! Bloggade om detta både igår och idag, inlägget från idag heter "Rasisten Alex Bengtsson spottar på barn och deras föräldrar".

2011-12-13 | 13:48:30
URL: http://www.karpstryparn.blogspot.com
julia :)

Gud va fin header! :)

2011-12-13 | 18:31:13
URL: http://juliariing.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback