Ljusglimtar i vardagen

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Tamron 90/2.8

Nu är julen slut, det är bara nyår kvar förstås. Jag var hemma hos föräldrarna hela julhelgen och hade det trevligt. I fredags var jag tillbaka i Umeå igen, tillbaka till pluggandet. Har massor att läsa och skriva om konflikthantering.
 
Igår hade jag en kväll för mig själv. Tände ljus och såg på film. Efter att jag hade fotat en massa. Det är tur att jag fotograferar, annars skulle jag förmodligen aldrig ställa i ordning ljusbrickan eller städa upp.


"Jullov"

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag har pluggat. Jag har klippt mig. Jag har bakat pepparkakor. Jag har pluggat ännu mer. Idag var sista dagen på universitetet, men inte har jag jullov för det. Några dagar ledigt får jag men sen måste jag sätta mig och skriva på ett paper som ska vara inne den 6:e januari. Men det tar jag då. Nu är det bara skönt att känna att jag kan lägga undan böckerna med ett gott samvete.


Tusen juleljus


Studentliv Vinter Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Det regnar där ute. Så himla trist väder! En storm är på väg och ska pasera under natten, och inte är det en snöstorm i alla fall. När kommer snön?
Under tiden så sitter jag i soffan tänder några ljus och pluggar lite inför morgondagens seminarium.


Kakburk

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag ska slå på stort och baka pepparkakor nån dag här framöver. Istället för att ha kakorna i en tråkig plastpåse så var jag igår på myrorna och hittade burken ovan. Tyckte den var ganska fin!


Truth No. 19


Studentliv Truth No. Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Nikon Speedlight SB-900


Hemtrevnad

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G / Tamron 90/2.8

Jag köpte mig en liten växt igår att ha i min jättemugg. Hemtrevnad hette den visst och det passar väl bra i ett hem? Får se hur länge jag lyckas hålla den vid liv, brukar inte gå så bra det där.


Fototriss - Gammalt & slitet


Fototriss Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Veckans fototriss är gammalt & slitet. Jag har ganska mycket som är gammalt och slitet. Ett gäng böcker som varit med i 80 år, stolar från 50-talet, en kamera som pappa använde i sin ungdom, och på bilden ovan syns min plåtlåda som jag fick av farfar som han i sin tur fick 1930 av sina föräldrar. Min pappa hade en likadan som nu min lillebror har fått.
Jag gillar gamla saker, det har sin lilla charm när det inte är helt perfekt. Vetskapen om att sakerna kan ha använts för flera decennier sedan slår nästan allt annat. Att veta att boken som jag läser i satt någon och läste i mitten på 20-talet, ja... Tänk när jag själv är gammal och kan ge vidare mina böcker och andra ting, som redan nu är gamla.
 
Sen är det betydligt billigare att köpa gammalt istället för nytt.


En julig gran

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Igår köpte jag mig en liten (plast)gran och några små julgranskulor. Senare på kvällen åkte den upp och fick bli fin. Jag sökte reda på några små kartonger också som fick bli små paket under granen. Är supernöjd! 


Lässtund

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Alla har olika måsten. Ett av mina måsten är att läsa innan jag sover. Det är något som jag har gjort sen kunde läsa tror jag. Det är mitt sätt att få annat att tänka på när jag ska sova, annars har jag en förmåga att ligga och tänka otroligt mycket när jag ska sova. Nackdelen är att det ibland kan bli ganska sent...
Sängen är inte alltid lika bäddad och fin heller. Jag gillar att sova med två täcken, ett på vardera sida om mig. Alltså inte över mig.
 


Snöyra

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Några bilder från julmarknaden i Olofsfors som jag och Johan besökte i söndags. Blåste så himla mycket, snön yrde bara runt och de som inte hade vantar tyckte jag riktigt synd om. Det var kanske inte så mycket att se på den lilla marknaden, men det är känslan som jag gillar. Känslan av jul. Det krävs snö (som kom i lördags kväll), julmusik, julmarknad och tända ljus. Där har vi en finfin beskrivning av julmånaden.
 
Jag är förövrigt snart klar med praktiken, i morgon är sista dagen. Det är första gången som jag kan säga helt ärligt att jag har trivts på en praktik. Det har varit så otroligt roligt och dagarna bara susar förbi. Jag har läst en bok för barnen, och det är så kul när handledaren undrar om jag är van att läsa högt för det gick så bra (har aldrig någonsin läst högt på det sättet förr...). Sen tycker hon att jag är så lugn också, även om barnen springer runt och skriker, så är det inget jag blir stressad över.
Det känns som att jag har hittat rätt!