Trasmatta


Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Har varit hemma hos föräldrarna i helgen och med mig tillbaka till stan fick jag en trasmatta, som farmor har gjort, att ha i rummet. Nöjd är jag såklart. Trasmattor är ju dom finaste mattorna?


Hjälpreda


Mina saker Studentliv Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag har satt upp min whiteboard nu! Änligen. Den har länge fått stå på undantaget, men nu hittade jag ett lämpligt ställe att hänga den på. Har pysslat ihop några magneter med dagar, mycket smidigare än att ha det skrivet på själva tavlan! Och för den som är intresserad så syns mina föreläsningar för den här veckan.


Fototriss - Rosa


Fototriss Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Den här veckan är det temat Rosa hos Fototriss, för att stödja cancerfonden i kampen mot bröstcancer.
Jag bidrar med det enda rosa som finns i mitt hem, tror jag. En hjärtformad ask som jag haft många år. Den har hunnit vara fylld med hårsnoddar, halsband, kritor, sudd, saker som aldrig kommer till användning och mycket mer. En mycket användbart hjärta.


Det blir inte alltid som planerat

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Åkte hem till Bjurholm och ska försöka skriva ihop min uppgift här i stället. Skönt att få vara hemma också, komma bort från stan ett tag.
Bilden ovan är från dagens efter-tenta-fika. Varm choklad och smörgås. Ganska gött!


Nu är det nära

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

I morgon vid den här tiden är jag förhoppningsvis klar med allt plugg och kan ta lite ledigt. Har två hyrfilmer som jag "måste" se innan lördag och det skulle kännas så skönt att sätta sig i soffan med gott samvete. Ont i halsen har jag börjat få också, kom lägligt med snön som föll idag. 


En paus

Nikon 800 + Nikon 50/1.8G

Idag är en hemmadag. Inget som ska göras på universitetet så all tid ägnas åt att plugga. Men nu ska jag lämna böckerna en stund och ge mig ut på en promenad. Blir ju tokig av att bara sitta inne. Solen skiner och det är fem grader varmt ute. Det betyder frisk och härlig luft!


Att lära

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Nu sitter jag här igen och pluggar. En ny tenta väntar på fredag, den sista för kursen. Fick veta idag att den andra tentan är godkänd så då jag kan släppa det i alla fall och koncentrera mig på det här.
Gruppredovisning på torsdag, tenta på fredag och på måndag ska en essä vara inskickad. Jag sitter nog här ett tag till.


Lövmonster


Djur Höst Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Här är då Dante igen, som surar bland löven. Det går ju inte alltid att vara glad, speciellt inte när det är någon som tvingar en att sitta still när det är tusentals roliga löv mitt framför nosen.


Dante


Djur Höst Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Jag och Johan tog med oss Dante ut på en promenad idag. Såklart passade jag på att placera honom bland löven för att ta några bilder. Dante var kanske inte så nöjd, men han lydde i alla fall. Vi fick bjuda på vatten sen och det verkade vara uppskattat.


PINGlan

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Min nya klocka som jag fick när jag fyllde år i fredags. Har alltid velat ha en "riktig" klocka och nu äntligen har jag en som tickar och slår. Passar finfint ovanför tv:n. Jag sover bättre också, inbillar jag mig i alla fall, har haft lättare att somna dom här två kvällarna då jag kan lyssna på klockans tickande. Och namn har hon fått också, PINGlan för det låter *ping, ping* när den slår. 


Fototriss - Så här ser det ut där jag är


Fototriss Höst Kommentera inlägget
Nikon D800 + Sigma 17-70/2.8-4

Veckans tema i fototriss är Så här ser det ut där jag ärI Umeå är det höst och i parken ligger löven som stora täcken över grusgången. Det är verkligen hur fint som helst! Och att bo i björkarnas stad säger väl en hel del om hur mycket löv det är på gatorna (dock ingen björk på bilderna, hoppas jag att ni ser)?


Lördag i all ära, men...

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Idag är en pluggdag. Tenta på fredag och det känns som att jag inte kan någonting. Får se hur det går. Den första tentan, som gjordes för en månad sen, har jag klarat i alla fall, skönt! Bäst att fortsätta plugga nu, fika ingår såklart!


Mirror


Mina saker Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Spegel, spegel på väggen där... Min fina spegel, som jag önskar att måla vit snart. Nån gång, kanske.


Knitted

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G + Nikon Speedlight SB-900

En av fördelarna med hösten - alla stickade koftor och tröjor får komma till användning! Älskar när det blir lite kyligare ute så att det finns anledning att ta på sig en varm och mysig kofta. Än är det nästan för varmt, på mornar och kvällar går det bra men mitt på på dagarna är det på tok för varmt.


En vanlig dag

Nikon D800 + Nikon 50/1.8G

Fler vardagsbilder ska från och med nu dyka upp. Jag gillar sånt själv, men det är inte alltid som jag kommer ihåg att ta fram kameran. Här är i alla fall bilder från i måndags. Vakna och äta frukost, på med kläder för att gå till universitetet, kommer hem och placera sig vid skrivbordet, eller i sängen, för att plugga och sen kolla in paketet med bilder som trillade ner i brevinkastet. En ganska vanlig dag.