Motljus och action


Vår Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2 
I natt försökte jag vara vaken så länge som möjligt för att kunna sova idag (gick sådär) eftersom att jag ska jobba i natt. Jag knåpade ihop ett/en action i photoshop som ska kunna passa dom flesta bilder. Tänkte ha en lite mer genomgående redigering på vardagsbilderna här i bloggen, men det är inte så lätt. Jag tror att jag lyckades, för nu i alla fall.


Januari till maj


Vinter Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
En liten jämförelse mellan januari och slutet av maj. Nästan fem månader mellan bilderna. Lite skillnad är det nog allt!


En bild på en bild


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Jag vet inte varför, men jag gillar såna här bilder väldigt mycket. En bild på en kamera/mobil som tar en bild. Att fånga stunden när någon annan gör det samma. Fint är det i alla fall.


Lovely White


Close up Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


När häggen blommar


Close up Växter Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4


Förgätmigej


Växter Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


Fototriss - så här ser det ut där jag är


Fototriss Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
I lördags när jag kom till Skellefteå på förmiddagen så vandrade jag runt lite i staden. Av någon konstig anledning så har Skellefteå kommit längre i "vårprocessen" än Umeå. Sol från klarblå himmel, grönt över allt och fina blommor. 
I veckans fototriss är temat "så här ser det ut där jag är" och så här såg det i alla fall ut i Skellefteå!


Back at home

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Så. Hemma från Skellefteå. Bilden ovan är tagen hos min farbror och faster (där vi var) och jag har gått lös med kameran i hela huset och förevigat en massa fina föremål. Dom har en massa "husdjur" också som fått vara med på bild. Igelkotte, ekorre och en massa fåglar som inte är så rädda av sig. Bilder på resten kommer upp så småning om!


En kväll


Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron f/2


Hej och hå

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Fint väder, fina människor, sena kvällar, god mjukglass, bästa biofilmen, brända armar, nya solglajjor, många tankar under björken, D800. Lite av allt som hänt dom senaste dagarna.
Igår fick jag för första gången hålla i en Nikon D800 och jag tror att jag har bestämt mig att det är en sån som jag ska skaffa mig så småning om. En dyr historia kommer det att bli. Det blev även bio, nya fast and furious, och som väntat var den bra! Gillar låten, we own it, som spelas i början också.
I morgon sätter jag mig på bussen till Skellefteå. Ska vandra runt där några timmar innan resten av familjen kommer dit. Det blir toppen! Tar inte med mig datorn (eller ska jag säga mac:en...) så det blir nog snålt med uppdatering, men det är ni vana med!


Fina tisdag

Nikon D3100 + Tamorn 60mm f/2
Min eftermiddag / kväll. Jag gick ner till älven (min favoritplats för den som missat det) vid halv tre och läste en bok. Sen var jag bara hemma en snabbis för att äta lite och byta innehåll i väskan innan jag gick tillbaka. Jag tog med mig lite papper och pennor och klurade lite på ett mors dags-kort, som syns ovan. Jag tror att jag lyckades ganska bra! 


Gräset är grönare på andra sidan

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
I lördags var det dags för betessläpp hos Glassbonden så vi var där en stund och kikade. Blev inte så många bilder på dom glada kossorna, stod inte så bra till, men hittade sen några får och kalvar som ville vara med på bild! Det mest spännande på hela dagen var nog att se en stackars ko simma. Hon tog ett dopp i ån och trodde nog att gräset var grönare på andra sidan och tog en simtur dit. Så kan det gå.
Norrmejerier var där och bjöd på mjölk och bulle också. Mums, mums!


Fototriss - ätbart


Fototriss Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Fyra dagar med toppenväder. Varma kvällar innebär grillat till middag och den här helgen har det blivit två såna goda middagar. Passande att veckans tema hos Fototriss är ätbart! Här är det mamma som står för grillningen ska tilläggas, pappa på ett hörn också!


Njut av stunden

Samsung Galaxy S3
Igår kväll gick jag ner till älven och satt där en stund. För en gångs skull så var det, nästan, vindstilla. Jag kunde för första gången i år sitta ute i bara t-shirt. Satt där i alla fall och läste en bok, tittade på folk som fiskade, humlor som surrade runt och flygplan som landade.


Grönt är skönt...


Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4


En kort sväng på cykeln

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2 / Sigma 17-70 1:2.8-4
Under eftermiddagen tog jag med mig en bok och tänkte cykla en sväng för att hitta nånstans att läsa. Kom inte så långt då jag gav upp hoppet ganska snabbt. Det blåste lite för mycket, så jag vände om och cyklade bara ner till älven och satt där en stund. Hoppas det slutar blåsa så mycket snart.


En vinterdag


Vinter Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4


På tur med hunden


Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Igår kväll fick jag med mig en hund på promenaden och vi gjorde upp en bra deal. Han fick sniffa hur mycket han ville på träd och annat medans jag fotade lite blommor och sånt. Det var ändå inte så lätt att försöka ta några fina bilder när man håller i ett koppel med en hund som springer åt alla håll och kanter. Jag gjorde mitt bästa i alla fall!


Watercolor


Växter Kommentera inlägget
.


En lördag

Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4
En promenad med fina små moln.
Idag är en lite småjobbig dag. Mina ögon trivs inte för tillfället. Med en sjukt jobbig huvudvärk så ska jag strax krypa i säng, se på lite film och sen sova innan det är dags att kliva upp i morgon bitti igen.


Infinity


Vatten Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Sigma 17-70 1:2.8-4


Eftermiddag

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Under eftermiddagen idag satt jag en stund vid älven och läste en bok. Solen sken men det blåste rätt mycket så jag kan inte säga att det var speciellt varmt, eller kallt heller för den delen.


En tisdagskväll


Vatten Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Kvällen bjöd på en liten tur.


Blåsippor


Close up Växter Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Jag har i flera år velat fota blåsippor och nu har jag äntligen hittat dom. Tidigare har det aldrig blivit av, antingen har jag bara glömt bort eller så har jag bara inte hittat några. Kan inte på rak arm säga att jag ens har sett en blåsippa förut..? Men igår var den stora dagen. Gav mig ut på en promenad, som sagt, och tänkta utforska strandpromenaden lite mer uppströms. Varför ska den vara så fin därborta för och inte här där jag bor? Hittade lite vitsippor, vårstjärnor och påskliljor och sen såg jag nånting blått lite längre fram. Där var dom. Mitt bland gamla blad, grenar, träd och buskar. Dessutom stod dom i en lerig slänt... Jag kravlade mig i alla fall upp och blev väldigt uttittad av dom som gick förbi. Men med pinnar i håret och i väskan (hittade dom när jag kom hem!) så kände jag mig riktigt nöjd! Stukade foten lite också.
 
Blåsippor är riktigt fina att fota. Dom är ganska matta i färg och yta vilket gör att dom inte blänker så mycket på bild om solen skulle vara framme. Dessutom växer dom i en väldigt fin miljö. Jag gillar dessa små blå!


En vacker triss


Växter Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Tre bilder från dagens promenad. Okej, jag var ute i sju (!) timmar men det var nog bara två av dom som var effektiv gångtid. Sån är jag med kamera i handen.


Fina små blå

Samsung Galaxy S3
Jag har alltid velat fota blåsippor och idag hittade jag äntligen några. Jag är överlycklig över att ha fotat några små blommor, helt sjukt...


P3 Dokumentär

Har hittat podcaster med P3 Dokumentär. Antar att jag är lite efter alla andra! Det går nästan inte att sluta att lyssna. Första gången som jag (medvetet) lyssnade på P3 Dokumentär var för några år sen när jag åkte bil. Det enda jag minns av det avsnittet var att det handlade om någon man som klättrade in i fönsterna hos folk. Igår hittade jag igen avsnittet, Södermannen, och det var lika spännande som jag mindes! Annars kan jag tipsa om Hagamannen, Sjukhusmorden, Massmordet i Falun, Södertäljeflickan, Tobleroneaffären... kan fortsätta hur länge som helst tror jag.


Drömfångare


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Den här dagen har bara försvunnit ut i tomma intet tror jag? Den här bilden ritade jag i alla fall i vintras och blev faktiskt rätt så nöjd! Jag har snöat in mig på drömfångare och vill ha en egen (inte en tatuering dock). Har tänkt göra en själv, men det får bli nångång när jag har mer utrymme.


Vad finns bakom?


Övrigt Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


Att läsa en bok


Gif Kommentera inlägget
Nu. Äntligen. Ni anar inte hur länge jag har velat göra en sån här bild och nu har jag äntligen möjligheten till det. Inte världens bästa bild direkt, men jag gillar den ändå. Ska deffenitivt göra fler, men i bättre ljus!


Gråa moln


Övrigt Kommentera inlägget
Tog en liten promenad nu på kvällen. Vände när jag såg dessa moln... Tio minuter efter att jag kommit hem så började det regna.


2010-2013


Motor Vinter Kommentera inlägget
Tidigare i dag hittade jag min externa hårddisk som jag har massa gamla bilder på. Riktigt kul att kolla igenom! Ett motiv som finns med från varje år är skotrar. Oj, så konstigt! Jag samlande i alla fall ihop två stycken från varje år och, ja, här är dom.
 
2010 hade jag min lilla kompaktkamera från Advent, som jag hade köpt -08 tror jag. Kan hända att nån av dom två bilderna är tagna med min mobil Sony Ericsson c702 också.
2011 hade jag min lilla superzoom (som dom nu så fint kallas) Lumix som jag fick när jag tog studenten 2010.
2012 var första gången som jag fotade skotrar med min nuvarande systemkamera, Nikon D3100.
2013, ja samma kamera som året innan. Exakt samma plats också.
 
Det är inte förens nu som jag ser bilder från tidigare som jag faktiskt kan säga att jag nog har blivit lite bättre på att fota.


Solens väg


Vår Kommentera inlägget
Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2


1:a maj

Nikon D3100 + Tamron 60mm f/2
Jag och Johan såg på Iron Man 3 i eftermiddags (bra film!). Förstå hur jäkla skönt det var att komma ut från bion och klockan bara var kvart i sex! Solen sken, ingen kyla, men framför allt var bion fortfarande öppen, såklart, så jag kunde gå tillbaka in på toa. Det blev en liten kvällspromenad i kvällssolen hem till Johan och jag fick mig ytterligare en promenad hem till mig. Det märks på en gång att maj månad har kommit till oss.


Fartdåren


Motor Vinter Kommentera inlägget
Nikon D31000 + Tamron 70-300mm
Här är fler bilder på Johan och hans skoter från påsken. Vad som inte syns på bilderna är hur jag fick kämpa... Stod på knä på skoterleden med kameran i handen och föll sen framåt och landade på magen i djupsnön. Ja, sen började kampen om att försöka ta sig upp utan att använda händerna eftersom att dom hade fullt sjå att hålla kameran fri från snö..!