Sol i sinnet


Livet ur min synvinkel Vinter Kommentera inlägget
Dåligt med aktivitet här, och det kommer förmodligen att fortsätta så ett bra tag till. Lägger upp nån bild, när jag har någon på lager förstås, lite nu och då så det inte är helt dött här. Jag är precis lika dålig på att fota som att uppdatera här kan tilläggas...
Men lämna mig inte bara för att det inte händer så mycket, nån gång kommer jag ju tillbaka!


Less


Livet ur min synvinkel Vatten Kommentera inlägget
Jag är så trött och less just nu. Har varit och sprungit runt i affärer hela dagen för att hjälpa familjen hitta julklappar. Det var folk precis överallt, överallt, överallt. Nu ska jag sova, i morrn blir det julstäd (skulle jag tro).


Trycka ner allt i en väska

Jag har varit uppe sen tidigt och fixat med allt som ska med hem över jul. Kläder, klappar och all teknik... Och allt ska ner i en liten sportbag, hade jag tänkt. Får se hur det blir med den saken. Snart kommer hela familjen till stan för att julhandla och jag ska kila ner till biblioteket och hämta några böcker. Sen bär det hem till skogen.
Och än har jorden inte gått under!
 
Bästa bilderna! Klockan var sju och fortfarande mörkt ute, vilket även betyder mörkt inne hos mig...


Snart är det jul


Vinter Övrigt Kommentera inlägget
Från gårkvällens pysslande. Idag är det paketinslagning som gäller (och försöka hitta den sista julklappen...)!


Glitter och vattenfärg

Nu har jag suttit i flera timmar med papper, pennor, penslar, vattenfärger, glitter och lim och pysslat. Med flera timmar menar jag närmare bestämt sex... Det tog jäkla lång tid att rita upp allt, måla lite och sen vänta på att färgerna torkade så att allt inte bara skulle flyta ihop för att sen måla lite till. Nu läter det som att jag har gjort en stooor tavla i A2-format, men så är det inte. Jag har ritat, målat och limat på små kort i A7-format. Det tog sin tid och nu ska jag sova för att orka upp i morgon och fortsätta julpysslandet.


Bullar med diverse innehåll


Övrigt Kommentera inlägget
Idag har det varit bakdag. Det var tänkt att vi skulle baka tunnbröd men det var lite för mycket snö på vägen för att ta sig fram så det fick bli till att stanna hemma. Istället gjorde mamma olika slags bullar (lite experiment på några). Jag hjälpte till lite här och där och självklart vid provsmakningen också.


Nytt till öronen


Close up Mina saker Kommentera inlägget
Jag fick världens sötaste örhängen (från Kappahl's abrnavdelning) av mamma i förra veckan. Jag gillar dom starkt!


Talgoxar


Djur Vinter Kommentera inlägget
Var ute och gick lite tidigare idag. Det blev ingen lång promenad för mina öron höll på att frysa bort. Att gå från plusgrader till -15 på knappt en vecka är inte alltid lätt att vänja sig vid. Eller jag har vant mig, men inte mina öron. Nog pratat om mina öron, när jag kom hem igen så hittade jag dessa fåglar (plus en hel hög till) som hade julbord. Inte lätta att fota när man står tryckt mot en vägg och har fåglarna en våning upp, men hyffsat bra får duga.


Hej mitt vinterland


Vinter Kommentera inlägget

Fler bilder från den lilla promenaden igår. Inte så jättespännande, men all snö är så fin ändå. Idag verkar det bli bättre väder enlig yr.no (återstår att se dock) så jag hoppas på att jag kan ta lite fler bilder. Måste försöka hitta lite julklappar också, bara det inte är så mycket folk på stan... Jag var ner i lördags men vände direkt, det var proppfullt. 


Före och efter - mac


Före och efter Kommentera inlägget
1/125 f/2.2 ISO 200
Den här bilden visste jag precis hur jag ville ha den, mycket ljus. Problemet var bara hur jag skulle få till allt ljus. Hos mig här i stan är det ganska mörkt, har ett fönster men det är till stor del förtäckt av loftsängen och gardiner. När jag var hemma i Agnäs en dag så tog jag mitt täcke, några kuddar och en pläd och placerade lite fint - på köksgolvet. På förebilden syns lite av spisen i bakgrunden! Ljussättningen här, med hjälp av kökslampan och fönster (som dock skymdes av köksbordet), var inte heller perfekt, men bättre än det någonsin skulle ha blivit i stan. Jag gillar slutresultatet!


Mera snö


Livet ur min synvinkel Vinter Kommentera inlägget
Jag har varit ute och rastat kameran idag faktiskt. Var inte ute så länge, en knapp timme. Har inte riktigt hunnit vänja mig än med -10 grader så näsan frös lite! Det snöar idag med, lite mindre än igår men mer isig snö som gör ont i ansiktet. Men det ska kännas att det äntligen har blivit vinter!
Premiärvurpan kom idag också. Eller en halv vurpa i alla fall. Snön blir riktigt hal när dom har skottat och styrt skopan över. Det betyder alltså att jag ser ut som Bambi på hal is när jag är ute och traskar och idag slutade det med en sträckning av innerlåret. Härligt, härligt säger jag bara! 


Helt plötsligt blev det vinter, i år också


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Bilderna tagna med Samsung Galaxy S3
Även jag måste bara få visa snön som har kommit (som om någon skulle ha missat?!). I morse var all snö bortblåst, backen utanför mitt fönster var i princip helt snöfri. Lite ledsen på ögat var jag allt. Nu, nästan fjorton timmar senare är det lastbilar som kör fast och bussar som står stilla. Snön ligger tjock utanför fönstret! Även om dom stackarna som kört fast inte är så glada så är jag det.