You don't take a photograph...


Truth No. Kommentera inlägget
.


Ner ner ner ner för backen ner


Vinter Kommentera inlägget
I förrgår gick jag som sagt på en promenad och hamnade vid slalombacken. Soligt och fint och lagomt många minusgrader!


Just a sunny day


Vinter Kommentera inlägget
.


En tid tillbaka


Vinter Kommentera inlägget
9 januari 2013


Snö och ännu mera snö


Vinter Kommentera inlägget
Det hör liksom till att vara ute och plumsa i snö, endast för att få en bra bild på ett träd. 


Sköna hem


Close up Övrigt Kommentera inlägget
Var ute på en riktig långpromenad idag, nästan tre timmar blev det.
Gick bort mot Bräntberget, slalombacken, och tittade på alla som åkte. Blev sjukt sugen på att åka själv. På hemvägen köpte jag en tidning att ha som läsning ikväll. Sköna hem. Ja, det blev nått fel tror jag... Nä men jag kände att det kanske kan vara bra att läsa nånting annat än Kalle Anka nån gång också!
Mest tittar jag bara på bilderna i såna här tidningar, eller i dom flesta tidningar (förutom Kalle Anka, Illustrerad vetenskap och natgeo) faktiskt. Medans andra läser artikeln i tio minuter så glor jag på en bild lika länge. Så, därför fick denna tidningen följa med hem, den hade finast bilder.


Brevlådor


Vinter Kommentera inlägget
Jag saknar verkligen nått vettigt program att redigera mina bilder i..! Jag har lyckats få hem testversionen av Ligthroom 4 (igen) i alla fall. Här ovan tänkte jag bara visa skillnaden. Bilden till vänster är redigerad i Lr4, endast, och bilden till höger är redigerad i ViewNX2 och Gimp... Skillnad? Ja.


9 januari 2013


Vinter Kommentera inlägget
.


Lysande dag


Livet ur min synvinkel Vinter Kommentera inlägget
Igår vaknade jag vid nio, kikade ut genom fönstret och såg hur fin dagen skulle bli. Himlen var aprikosfärgad och träden vita av snö och frost. Jag hade väntat på detta i flera dagar.
Jag bokstavligen slängde i mig frukost, packade ihop min kameraväska och när klockan visade 09.20 var jag klar. Jag gick mot busshållplatsen och hoppade på första bästa buss. 20 minuter senare klev jag av bussen på andra sidan stan. Det var början på en bra förmiddag. 
 
Jag gick efter en liten väg vid älven och det var så fantastiskt fint. Sol, snö och några minusgrader, då trivs jag som bäst. Min promenad blev nästan två timmar lång, sträckan dock bara drygt två kilometer. Har man en kamera i handen så går det inte speciellt fort.
När jag var tillbaka på hemmaplan igen tog jag en sväng vid älven här också. Måste passa på med tanke på hur många timmar solen har varit framme senaste månaden. 
Gårdagen belv med andra ord en riktigt bra dag.


"Självporträtt" med kamera och mobil


Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
En bättre version av "självporträtt i spegeln".
Självklart tog jag en bild med mobilen samtidigt, som syns här nedan haha!


Kepler


Boktips Övrigt Kommentera inlägget
Länge sen jag läste en bok känns det som, några månader. Boken ovan har jag börjat läsa en gång, men var för seg så var tvungen att lämna tillbaka den innan jag var klar. Nu ger jag den ett nytt försök. Kan tillägga att enligt mig så var denna boken en aning sämre än den första (Hypnotisören), vad jag kommer ihåg...


En sista dag


Gif Livet ur min synvinkel Kommentera inlägget
Den sista dagen på 2012. Normalt brukar det vara riktigt kallt (-20 och neråt vad jag tycks minnas) på nyår, oftast står man där ute vid tolvslaget, påpälsad, och bara vill in i värmen igen. Men inte den här gången. Nyårsafton 2012 bjöd på regn, snöslask och plusgrader...
 
Kvällen var lugn för min del. Jag och Johan var nere på stan vid tolv för att se på fyrverkerierna. Som synes på bilderna var det inte mycket att hurra för. Molnen regerade och raketerna syntes knappt, förutom att hela himlen blev alldeles röd ibland. Det hade säkert varit superfint om molnen hade haft vett att akta lite på sig!
 
Jag tyckte i alla fall att det var mycket roligt att titta på all rök som blev av raketerna. Samtidigt tyckte jag synd om dom stackarna som bor där på Ön. På nedersta bilden till höger syns (inte) ett hus som är omgivet av lite rök. Kul för dom!